• 2015-10-30, 16:08
  • 8

Här kommer ett enkelt recept på goda bountybollar! Lchf och ekologiska ingredienser. Jag älskar godsaker som smakar gott men utan vitt socker eller mjöl. Jag har en gång varit beroende av allt som innehåller socker och vägrar bli det igen. Kan smaka, äter gärna en god dessert men aktar mig för att äta godis eller hamna i sockerträsket igen. Jag åt något sött varje dag förut, limpan på magen bara växte. Humöret var katastrof. Gick sakta uppåt på vågen och fick byta klädstorlekar, enbart för att jag var fast i sockerträsket. Socker ger ännu mer sug på sött och vitt mjöl, sedan är det lätt att man är fast i ekorrhjulet.

Jag får dagligen mail från läsare som har mycket frågor kring detta, måste äta något sött varje dag, går upp i vikt och känner sig orkeslösa. Därför lägger jag in några tips här och där framöver i några inlägg så kan ni som vill ha hjälp få en liten påminnelse då och då om ni vill.

Klarar du inte av “att bara ta en bit av kakor eller godis”, vill ha en förändring. Gör då ett medvetet val. Ta hellre ingenting av det du triggas igång av. Det är i din hjärna bara. Din kropp överlever utan fikat till kaffe om du inte mår bra av det. Ångesten är inte värd det. Ska du mumsa i dig kakan får du också ta konsekvensen. Ditt val. Njut av den istället om du väljer ta den, sedan bra. 

Här kommer mitt tips för gott Halloweengodis! (Naturlig sötning)

DSC_0262

Recept Bounty 12-14 stycken 

10 dadlar, urkärnade

1 dl kokosmjölk

200 gram kokosflingor

1/2 tsk kanel

1/2 tsk vaniljextrakt

1 msk kokosolja

1 msk starkt kaffe

ca 100 gram mörk choklad, finns många olika som jag tycker är bra. Jag köpte på hälsokosten helst ekologisk. Alt vanlig 70 %. Eller gör egen…

Jag köper alltid dadlar i lösvikt, dom ekologiska. Fantastiska , krämiga och enkelt att mixa ihop till en krämig smet.

 Gör så här: 

Mixa först dadlarna, sedan resten av ingredienserna. Det ska vara en krämig, inte för lös konsistens. Rulla sedan i små bollar och ställ i frysen en stund. 

Smält chokladen i vattenbad och doppa. Ställ kallt

IMG_3430.JPG

Jag försökte mig på lite halloween men ser mer ut som påsk, haha! Kokos på chokladbollarna som blandats med nån droppe hushållsfärg. Har gjort både Bounty och chokladbollar som vi ska mumsa på i helgen.

IMG_3435-0.jpg

Njut och hoppas ni har en riktigt mysig fredag! 

  • 2015-03-10, 22:03
  • 7

Tusen Tack till er alla som skriver en hälsning till Annica. Om ni visste vad tacksam och glad hon är.

Körde ett bra cykelpass efter jobbet igår, det närmar sig Göteborgsgirot! Bara två månader kvar och ska bli skönt att även kunna börja träna ute snart. Lång dag på jobbet idag och var på massage så det passade bra med en vilodag från träningen. I morgon blir det styrketräning på Nordic Wellness här i Gbg.

Gillar ni kokos? Jag ÄLSKAR det. Eftersom jag inte äter sötsaker alls sedan 1,5 månad tar jag gärna emot massa nyttiga, smaskiga recept från min mamma som är duktig på sånt här. Som liten tvingade hon i oss potatis med skal, vitlökskapslar och varken saft eller godis förutom ev på lördagar eller kalas. Pommes eller ketchup åt vi inte förrän vi gick i tredje klass. Blä vad tråkigt ;)

Men och andra sidan fick vi alltid nyttig och vällagad mat från grunden. Idag är jag väldigt tacksam över det.

Hon letar en del på nätet, hittar på egna recept och köper spännande roliga kokböcker med bland annat mycket rawfoodrecept.

Här kommer receptet på världen godaste Bounty. Jag dör så goda dom blev. Till och med mina tjejer och Amanda tyckte det var super och det säger en del.

DSC_0254-4

Bounty 

Alla ingredienser är ekologiska

10 dadlar Krav, urkärnade

1 dl kokosmjölk (Ta så mycket så du får en krämig konstisens)

200 gram kokosflingor

1/2 tsk kanel

1/2 tsk vaniljpulver

ca 100 gram mörk choklad utan socker. Jag köpte på hälsokosten 92%

1 msk kokosolja

Valfri sötning men jag tog en nypa kokossocker och vaniljpulver som jag rörde i den smälta chokladen.

Mixa samman allt utom chokladen.

Rulla ihop mellan bakplåtspapper och lägg i frysen.

DSC_0246-4

 

DSC_0265-3

Smält chokladen i vattenbad ihop med kokosoljan och lite kokossocker. (Måste inte men 92% är väldigt mörk)

Skär i bitar och doppa i chokladen.

DSC_0261-4

Himmelskt goda.

I morgon presenteras vinnaren i tävlingen ” Vinn en natt i sviten på Kung Carl”. Så roligt att så många velat vara med och tävla. Om er kommentar inte syns i fältet så kan det bero på att det ligger med “reklam” mm. Jag har ett helt öppet kommentarsfält där kommentaren publiceras direkt utan att den ska granskas innan. Var och en tar sitt egna ansvar här inne men lägger man till en länk mm så kan det alltså hamna i “skräpposten”.

I morgon är jag i Göteborg på Main, ska bli kul att jobba med goa tjejerna. Annars är det fullt ös den här veckan. Mycket jobb och på fredag åker vi upp till Sthlm, ska bli så kul!

Hoppas ni fått en fin start på veckan, kram på er

2015-03-10 Recept , ,