• 2011-10-04, 09:40
  • 0

Igår kväll bakade vi bullar hemma, Marilyn ville så gärna och jag tyckte först att det kändes jättejobbigt. Men hon drog igång baket och vi gjorde bara på 1/2 liter mjölk. Jag har alltid gjort på 1 liter men då tar ju bullbaket aldrig slut, sen ligger jag i en hög helt matt efteråt och bullarna vill man knappt se på. Nej, nu är jag mer positiv till bullbak när det är hanterbart och Marilyn gjorde faktiskt nästan allt själv. Ännu bättre ;) Hon är en riktig hejjare i köket mitt  lilla troll. Precis som jag när jag var liten så drar hon igång ett bak när som helst. Men jag tycker det är mysigt och tror det är bra att de får vistas i köket så mycket som möjligt.

Kanebullens dag och allt idag! Mums!

Visst blev dem fina?!

Finns det något godare än nybakade bullar och mjölk.

 

2011-10-04 Hälsa ,

  • 2010-10-24, 21:19
  • 0

Gissa om vi bakade bullar.. OMG, det luktar kardemumma i hela Skövde tror jag! Men jag är lite sån, orkar inte hatta med småportioner. Lisa-Marie gapskrattade åt mig när jag sa att vi har ju bullar året ut nu, -närå de kommer räcka i 1 månad. Max. Undra om hon syftar på min aptit eller hennes egen. :) Eller kanske bådas.

Vilket fall som helst- vi gjorde tre varianter. En med kanel, smör och socker + lite vaniljsocker. Den andra likadan fast med mandelmassa och hackad mandel över. Den tredje som ettan fast med hackad vit och mörk choklad över.

Jaaaaaaaaaa  jag är galen. Men ni kom ju med massa fina förslag så jag ville iaf testa några.Tusen tusen tack fina ni. Vilket samarbete vi har! Mandelmassan var en höjdare.

Marilyn och hennes bästis Maja i högsta hugg med bullbak. Och... uppställning för fotografering hehe.

Ok… dessa är INTE brända. Det är chokladen. Och lite glasyr. Mmmmmm!

Färdigbakat för den här gången!

Vi har haft en underbart skön helg,  fått en del gjort här hemma, gått promenader och bara myst. Bonus för bullbaket idag förstås. Nu tittar jag på Beck sen laddar vi för en ny vecka! Hoppas ni haft en trevlig helg.

Puss

2010-10-24 Hälsa
  • 2010-10-24, 10:31
  • 0

God morgon solstrålar! Vad roligt att redan så många kommenterat, verkar som om “Så mycket bättre” går rakt in i allas hjärtan. Jag är stolt över Daniel Edvardsson och hans team som ligger bakom  programmet. Daniel producerade ” Ensam mamma” det året jag var med, han är verkligen duktig på att plocka fram den där varma, äkta känslan-kärlek.

Idag blir det bullbak här hemma, Marilyn har haft det högt upp på listan hela veckan. Har ni tips på bra bullar förresten? Jag vill göra lite olika varianter! Men kanel och smör är alltid givna ingredienser så klart.

Nu njuter vi av söndag! God morgon kram