• 2019-06-10, 17:00
  • 7

Nu börjar stora studentveckan för många i Skövde, hur har ni det? Stressigt och fullt upp vet jag sedan mina studenter vi haft. Glöm inte njuta, det är livets höjdpunkt!

Ska ni göra cakepops att bjuda på? Eller till festen eller midsommar. Enkelt, gott och festligt att ställa fram. Dessa misslyckas du inte med. Tog några gånger innan jag upptäckte knepet.

För så här vill man inte att det ska se ut. Katastrof när alla smälte, haha.

Istället har jag andra tips, nu vet jag hur de ska bli snygga och goda. Pinnen måste frysas fast, följ steg för steg så har du söta cake pops till festen. Dekorera hur du vill, Lisa-Marie gör så fina med massa strössel som hon gjorde till Marilyns student.
Jag gillar dessertbuffe där man ställer upp massor, dekorera med flaggor och lite festliga dekorationer så blir det inbjudande.

I år när vi fotade till boken doppade jag dem i vit choklad och satte ett gul blått band, enkelt men blev fint.

Fint att ställa fram antingen till dessertbordet eller till fördrinken när alla kommer.

Jag använder papperssugrör som jag klippt av på mitten. Köpte dessa rosa på Partaj. Idag hittade jag vita korta på Panduro som är just till Cake pops.

Mixa kakorna och rör ihop med färskosten. Rulla till bollar.

Smält chokladen, ska du ha vit, köp knapparna. Den vita som blockchoklad är kladdig och för tjock att doppa i.

Doppa pinnen 1 cm ner i chokladen. Sätt ner den en bit rakt ner i de färdigrullade bollarna. Den fäster om du doppar pinnen i smälta chokladen.

Ställ i frys en timma. Ha tålamod, måste bli kalla så pinnen fäster.

Ta ut bollarna ur frysen. (kylen funkar också) Doppa dem i den smälta chokladen.

Chokladen får inte vara varm, då lossnar pinnen. Snurra sedan bollen i luften, ställ den inte direkt på brickan för då får du en “platta”. Det är fint om de är runda. De torkar snabbt. Snurra den lite så det stelnar något innan du ställer ner den.

Ska du ha strössel tar du på det nu. Inte när de stelnat.

Ställ bollarna kallt tills du ska servera dem. Jag satte gulblå band och ställde på bordet med bubbel och lite annat gott. Mycket uppskattat av gästerna.

Lycka till med era goda cake pops!

Cakepops! Så lyckas du

Skriv ut recept
Tid:
30 min plus frystid
Antal portioner:
ca 15 stycken

Gör så här

Mixa kakorna i en matberedare eller en mixer. Blanda i färskosten. Rulla direkt till fina bollar. Smält lite av chokladen, doppa ner pinnarna ca en cm i den smälta chokladen och stick sedan rakt ner en bit i varje boll. Ställ på en bricka i frysen en timma. De måste ha stelnat så pinnen fryst fast. Smält blockchokladen i vattenbad. Ljus, mörk eller vit. Ska du ha vit köpt de små knapparna, den vita som blockchoklad är svårsmält och kladdig. Doppa sedan bollarna rakt ner i chokladen, ta upp och snurra, vrid på den så allt överflödig choklad rinner av. Håll den i luften en liten stund, snurra under tiden. Då torkar den och du får ingen "platta" under bollen som annars blir om du doppar den i choklad och ställer ner den direkt. Vill du ha strössel så strö på det innan det har stelnat. När den torkat till lite, sätt ner bollarna på en bricka och ställ kallt.

150 gram

Färskost

2 paket

Ballerina eller oreokex

250 gram

Vit choklad eller mörk

15 pinnar

  • 2015-12-06, 22:04
  • 3

Lisa-Marie hade sina tjejkompisar här på kvällen, direkt efter vårt familjekalas igår. För att försöka göra det så smidigt som möjligt hade vi “samma mat” och fyllde typ bara på allt. Hade varit stressigt annars, men hon ville gärna ha lite annat än tårta och bjuda på efteråt så hon gjorde så fina Cake pops på godisbordet.

Jag har aldrig gjort det men åh så fina hon gjorde dom. Marilyn var också med och hjälpte syster.

DSC_0458

DSC_0456

Hon gjorde på Ballerina, Oreokex och blandade med Philadelphiaost. Två olika smaker, sedan doppade i mörk och vit choklad. Sist vackert strössel på.

DSC_0487

Tjejfesten är igång, några tjejer kom lite senare. L-M är sist ut att fylla 18 så ni anar inte hur hon har längtat till att kunna gå med ut.

Janne körde Marilyn till en kompis som hon ville träffa, sedan gick vi ner till Olearys en sväng och tog en öl och höll oss bort från festen så dom fick vara själva. Vi hade sagt att vi kommer hem lite senare lagom till dom går ut ;-)

IMG_6918.JPG

IMG_6935.JPG

Min vackra hälft som beställde öl större än mig själv. Vi satt där och pratade ett par timmar, riktigt mysigt och sedan gick vi hem efter 23… då var dom redan ute och vi satte igång och röjde undan allt. Man fyller bara 18 en gång och hon har hjälpt mig på varenda middag här så det kändes rätt.

Här kommer tårtan jag gjorde.

IMG_6962.JPG

Semifreddo önskade hon och den gjorde jag natten före. Blir bäst om den får stå minst 6 timmar i frysen.

IMG_6963.JPG

Recept här och sedan dekorerade vi med hyvlad choklad över och chokladpinnar runt om med brett sidenband.

DSC_0442

DSC_0424

DSC_0454

Stark espresso till så blir det mums.

DSC_0449

Det var dom sista kalasbilderna, nu laddar vi om för Julafton här hemma med allihop igen =) Men jag älskar det! Bästa som finns att samlas och umgås med familjen. <3

Dags för ny vecka, massor med jobb både Skövde och Göteborg. Julbord, konstert och där imellan massor med träning! Dels för att orka och skönt att röra på sig lite extra nu när vi äter mycket gott på helgerna.

IMG_7026.JPG

Kram och god natt