• 2018-06-14, 17:29
  • 6

Innehåller annonslänkar till Blueco och Cervera

Tack för alla fina kommentarer! Det verkar som ni gillar alla uppdateringar här inne, kul! Då kan jag andas ut lite. När man investerar både pengar och tid så måste det blir bra.

Tack från hjärtat att ni följer min älskade blogg. Men i boken ska ni få ännu mer tack. Ska inte avslöja vad ännu. :-)

Väldigt många har frågat efter mina nya underlägg. Visst är de fina! Alldeles underbara. Jag har köpt dem HÄR. Underlägg till glasen HÄR.Vackert nu i sommar.

Chanpagneskålen är från Cervera, kika HÄR. 

Så fint att ställa fram en snygg champagneskål med massa is och bubbel till festen! Lika festligt med alkoholfria drycker som champagne!

Ni är också många som frågat efter min vita tröja med “champagne” texten på. Den röda var ni många som shoppade, nu finns den äntligen i vit och guld! Så snygg. Skön, snygg till allt!

HÄR! 

 

 

  • 2018-01-06, 19:07
  • 15

Innehåller adlinks och annonslänkar

Oj vilket firande igår, men när man tar sitt körkort är man väl värd att fira. Den dagen glömmer man ju aldrig. När jag säger fira menar jag matkoma, herrejösses vad vi åt. Mina tjejer gillar god mat lika mycket som jag.

Vi dukade fram skaldjur och en västerbottenpaj och lite plock, satt och pratade i timmar och hade en mysig kväll. Grattis Marilyn igen till körkortet! Så bra kämpat. Stort tack alla fina läsare för era fina hälsningar.

Tallrikarna känns kul att ta fram nu när julen är slut, visst är de vackra? Ganska dyra men jag köpte 2 åt gången, smart att önska sig eller köpa då och då. De heter Vista alegre och finns (Adlink) HÄR. Underbara att duka med.

Kvantum hade extrapris på både färska räkor och kräftor, de var jättefina.

Zebratunika (adlinks) HÄR.  Finns både zebrarandigt och svart. Så snygg! Funkar till tights, skinnbyxor, strumpbyxor.

Sist men inte minst en galet god marängswviss! De som känner mig vet att jag inte kan vara i samma rum som banan, kräks direkt. Haha. Värsta jag vet, men det är också det enda jag faktiskt inte äter.

Vi hittade kola havssalt, har ni testat den glassen? Marilyn sa de hade den när hon jobbade på Moster Elins i somras, åh hjälp vad gott. Vi vispade grädde, krossad maräng och ringlade chokladsås över och krokantströssel. Sällan jag äter så maffig dessert men desto mindre portion. Räcker med pytte, men gott var det.

Idag har vi varit uppe på billingen,vilken vinter vi har här i Skövde! I morg0n blir det skidåkning, Janne är på ingång så nu ska jag sätta fart med kvällens middag.

Ha en riktigt fin trettondagskväll!

 

 

  • 2017-09-22, 12:16
  • 29

Innehåller adlinks och reklam för Ellos, Clarks och Cervera 

Vi gör ofta grytor här hemma, speciellt nu på hösten. Kyckling funkar till det mesta och det är bara fantasin som sätter stopp. Vår favoritgryta är med kokosmjölk, ingefära och lime och den gjorde jag igår. Hur god som helst! Låt den stå och puttra ett tag så sätter sig smakerna bättre. Gillar ni jordnötssmak, tillsätter ni det också. Himmelskt.

Blusen HÄR Snyggt att även dra ner den på axlarna, det var faktiskt den som låg med i alla goodiebag tjejerna fick på Palmaresan. Generöst och fint av Susanne på Clarks.

Jag håller på att göra om här hemma i matsalsrummet, jag letar efter ett större bord, nu blir det vitt. Är så otroligt trött på mörkt men kommer inte göra mig av med bordet, det är vackert och väldigt speciellt, svårt att få tag i så jag måste förvara det någonstans. Inte lätt, haha.

Letar en annan form på bordet, älskar fyrkantiga eller runda, ovalt blir svårt att kunna prata med alla men samtidigt mest praktiskt och tar mindre plats. Tips på snygga matssalsbord som inte alla har? Ska byta ut tyget som är vitt mot en dovare färg, ska ha in en stor lampa över bordet och letar som en galning efter den rätta. Tror jag bestämt mig nu.

Här är några bilder från vår middag med syster Linnea som var här en sväng, mysigt med middagar när alla är samlade.

Lucy ser ni va?

Hämtade ett jättepaket från Cervera igår, så fina tallrikar i olika mönster från märket Vista Alegre, tänk dessa och de blå stora mönstrade under, men vitt bord och andra underlägg. Dessa underlägg passar bättre till det grövre Mateus porslinet.

Recept kycklinggryta HÄR! 

Jag åt riven vitkål till, mättande och gott. Sorry för dåliga bilder, det var väldigt mörkt och då är mat svårfotat.

Är snart nere i Göteborg för invigning av Ristoria! Den nya läckra italienska restaurangen vid Ghotia.

Tack än en gång för att ni finns, för allt stöd till Annica och hennes familj och för allt ni gör här inne.

Kram

Uppdatering fredag 12.00  

Detta inlägg skulle jag lagt ut igår eftermiddag men stoppade det då Annicas mamma hade skrivit och det kändes viktigare. Jag har fortfarande inte kunnat prata med Annica, hon är för medtagen, men jag vet att barnen äntligen ska få åka ner i morgon, det kommer ge henne massa energi.

Vi var på en jättetrevlig invigning av Ristoria igår, bilder kommer. Missa inte den restaurangen i Göteborg, ligger i Ghotia huset. Väldigt mysigt och gott.

Många frågar efter jackan på instagram, den hittar ni HÄR.

 

 

 

 

 

 

  • 2017-09-18, 09:00
  • 17

Innehåller adlinks 

Måndag morgon och nu kickar vi igång en ny vecka! Jag ska ut på en runda men vill tipsa er om ett riktigt bra erbjudande hos Cervera  före jag går ut. Just nu kör de 25% rabatt på alla tallrikar och skålar, alla märken! Ni hittar allt HÄR! Detta är deras allra största kampanj så nu får ni passa på att fynda.

Vad gillar ni för porslin? Enkelt eller mönstrat? Berätta!

Jag har beställt så fina tallrikar, det är kul att variera när man har gäster.

HÄR hittar ni dessa ljuvliga tallrikar från varumärket Wedgwood. Är kär i mönstret, åh så fint att duka med och rabatten gör mycket på priset. Engelskt och romantiskt. Jag gillar den söta guldkanten.

HÄR hittar ni alla vackra tallrikar och skålar från varumärket Vista Alegre. Så vackert porslin så jag smäller av! Jag satt i timmar igår och kikade runt, haha. Kunde inte bestämma mig vilka jag skulle ha men det blev flera olika mönstrade som jag tror blir fint att duka med. Titta på den här vackra dukningen, här har de blandat röd och blåmönstrade från Vista alegre.

Den här stora tallriken från Vista Alegre är nog den vackraste jag sett. Kan även användas som fat.

Hur fint?Jag tycker det är kul med variation, älskar Mateus, har även det klassiska Carl med guldkant men nu vill jag har mer mönster. Kul att fota också när man är bloggare, haha.

Butterfly parade är formgiven av Christian Lacroix, ett roligt och elegant porslin att samla på. Finns även tyg och tapet, hur vackert som helst.

Bilderna ovan är alltså från Vista Alegre. 

Gillar ni det klassiska Royal Copenhagen finner ni även de på rean! HÄR. Inte riktigt min stil men väldigt stilrent och elegant och jag vet att många har detta porslin.

Jag kommer få mitt paket inom ett par dagar, då ska jag duka och visa er vad jag beställde men det är tallrikar och assietter jag visar i inlägget. Då ska ni förstås få bättre bilder och en vacker dukning.

 

 

 

 

 

 

 

  • 2017-09-06, 17:37
  • 40

Nu är jag hemma från några intensiva men roliga dagar i Stockholm, har mycket att göra för på lördag åker jag till Palma! Det är äntligen dags för tjejresan! Jag arrangerar en egen tjejresa ihop med Eurotravel Sports och ser så fram emot att träffa alla. Palma, sol och bad med massa god mat och Cava. Vi har ett späckat schema så alla ska komma hem med massa energi och glädje inför hösten.

Här kommer ett riktigt gott och nyttigt middagstips! Torsk med bacon, parmesanceme och gratinerad blomkål. Vilka smaker! Ni måste bara laga detta.

Rätten kan du bjuda både som festmåltid eller lunch, en fräsch och enkel rätt men goda smaker. Vi äter stort sett inget rött kött alls på veckorna, det blir mest vegetariskt, fisk och kyckling. Tror man ska minska ner mer och mer på köttet faktiskt. Vi äter kött en gång till helgen, det räcker känns det som.

Gratinerad blomkål med parmesan, alltså hur gott?

Lucy är också med.

Torsk med bacon och parmesancremé 4 portioner

700 gram färsk torskfilé
1 paket bacon (ta bort om ni inte vill ha något kött alls)
2 dl riven lagrad parmesanost
2 dl creme fraiché
2 schalottenlökar
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
Hackade tomater till garnering
Salt och peppar

1 stort blomkålshuvud

Gör så här:

Skär bort bladen på blomkålen. Hacka i den lite med en gaffel, häll över en god olivlja, salta och peppra. Gratinera blomkålen i en form i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Efter 15 minuter river du 1 msk parmesanost över blomkålen och gratinerar ca 15 minuter till. Det ska få färg men inte brännas. Under tiden den är i ugnen gör du såsen.

1. Finhacka schalottenlök, lägg i en gryta och tillsätt vitt vin.

2. Låt vinet koka ihop tills bara några matskedar återstår.

3. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Värm upp så osten smälter, smaka av med salt och peppar. Drag kastrullen från värmen och varmhåll.

4. Strimla bacon i småbitar och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.

5. Allra sist: Lägg fiskfileérna i stekpannan och stek i 1 msk smör några minuter på varje sida. Salta och peppra.

Servera fisken med parmesancremen, bacon och ställ fram blomkålen. Jag brukar även skära lite tomater i små bitar och strössla över. Fint med färg och god smak till det salta.