• 2019-02-13, 19:32
  • 10

Här kommer ett tips på en jättegod kladdkaka med citron, hallon och vit choklad på toppen, alltså den var så god. Syrligt god. Ska ni fika något gott på alla hjärtans dag passar den perfekt. Den går snabbt att svänga ihop så du har fika klart snabbt.

Gott med lite grädde till.

Gör ni något på alla hjärtans dag? Jag brukar köpa en överraskning till tjejerna och jag och Janne brukar äta en god middag på kvällen. Får se om jag kan locka hit honom på lite mat.

Duka med rosa och bjud på något gott. Älskar duka mysigt.

Recept Sara Begner, jag har tagit mindre citron och vispar inte, rör istället så blir den kladdigare men knaprig. Så god.

Citronkladdkaka med hallon och vit choklad

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
ca 10 bitar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och bröa en form med löstagbar kant. ca 25 cm i diameter. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker, jag vispar lite lätt men inte med elvisp. Häll i smälta smöret, mjölet och saften och riven skal från en citron. (Bara det gula på skalet) Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig. Låt kakan svalna, lägg färska hallon och pudra med florsocker och riv vit choklad över.

Kladdkaka med citron och hallon

150 gram

Smör

2

Ägg

2,5 dl

Socker

1,5 dl

Vetemjöl

1

Citron

50 gram

Vit choklad

1/2 msk

Florsocker

ca 1 dl

Färska hallon