• 2020-06-07, 18:43
  • 16

Hoppas ni har en skön söndag, vi har varit ute med båten, vilken dag vi fick. Värmen är tillbaka! Nu ska jag berätta något riktigt roligt för er! Jag älskar spännande behandlingar och blev nyfiken när jag fick höra av en kompis som testat CoolSculpting.

Hur kan det vara möjligt att kyla kan ta bort fett utan att skada något i kroppen och dessutom få så fantastiska resultat? Jag tränar, äter bra kost och lever hälsosamt, men det senaste året har jag fått kämpa för att bli av med fett som bitit sig fast på magen och därför tyckte jag detta lät riktigt spännande.

Att ta till kniven och operera är absolut inte aktuellt för mig, det är en för stor grej. Därför lät CoolSculpting som ett intressant alternativ. Det första jag gjorde var att ta reda på hur maskinen fungerar vid en konsultation på Akademikliniken i Göteborg, där jag fick lära mig att antalet fettceller kan minska med genomsnitt 20-25%.

Men detta är ingen viktminskningsmetod, har man för mycket övervikt måste man göra något åt det först. Samtidigt var jag nervös över hur det skulle kännas, eftersom jag läst att det kan kännas obehagligt efteråt. Att behandla ett område tar från 35 minuter, man sätter fast ett munstycke som skapar ett vakuum, det blir kallt och området domnar bort så man känner ingenting då.

Man kyler alltså ner det området med -11 grader för att frysa bort fettcellerna, som heller inte flyttar sig till något annat ställe i kroppen. Jag gick hem och funderade, men efter att ha läst och pratat med andra som gjort CoolSculpting ville jag testa. Jag var för nyfiken för att kunna låta bli! 

Den första dagen skulle vi behandla fem områden. Jag var så galet nervös! Först var det jättekallt, men känslan försvann snabbt och jag kände mig så lättad över att vi verkligen var igång. Jag hade kaffe och vatten, lite frukt och hörlurar så jag kunde lugnt och skönt sitta och lyssna på min ljudbok och till och med jobba lite under tiden.

När 35 minuter hade gått och munstycket kopplades bort blev jag spänd igen eftersom det var dags att massera den hårda klumpen som hade frysts på min mage. Jag blundade, försökte slappna av och väntade på obehaget – som aldrig kom. Så skönt! När vi körde på sidorna av magen kändes det mer efteråt.

Det sved och brände i huden efter massagen och jag kände mig illamående. Det var en ganska jobbig känsla, men vips så gick det över efter bara några minuter. Allt som allt gjorde jag nio områden på magen och sidorna vid två besök. Det kändes förstås, men efteråt mådde jag jättebra!

Efter den första behandlingen gick jag ut och tog en promenad och drack massor av vatten, men jag kände mig ganska öm där vi hade behandlat så resten av kvällen fick jag ta det lugnt. Efter några timmar fick jag känslan av en tuff träningsvärk, och det är ju inte så dumt att få känna sig lite duktig.

Jag sov inte särskilt bra första natten, eftersom jag ofta sover på sidan eller magen, och de närmaste dagarna kände jag mig öm och några dagar senare att det kliade. Men snart kändes allting som vanligt igen. Det tar några veckor innan jag får se det slutliga resultatet och nu är jag jättenyfiken! 

Jag lovar att visa och berätta hur det blev till sist! Jag är så nöjd och glad över att ha varit på Akademikliniken i Göteborg, kika gärna HÄR för att hitta en klinik som gör CoolSculpting där du bor.

 

 

 

 

2020-06-07 Hälsa