• 2019-01-12, 10:00
  • 9

Har ni en skön lördagmorgon? Janne är på massage och jag var igår. Så skönt när alla muskler värker efter långa dagar i backen. I morgon ska jag även unna mig en ansiktsbehandling på morgonen.

Solen skiner även idag så det blir en grym dag i backen! Detta är fotat precis nu, balkongen på vårt hotellrum. Fin utsikt va?

Men först vill jag tipsa er om min goda skaldjurspasta vi gjorde förra helgen. Recept är skrivet i vanligt blogginlägg, tekniken krånglade och jag hinner inte fixa med det nu tyvärr. Vill ni skriva ut receptet kopiera in texten i word, skriv ut.

Pastan är med kräftor, musslor och räkor. Jag älskar, älskar skaldjur och pasta är det bästa vi vet så vad kan gå fel?

Ta bort eller lägg till om ni inte tål eller inte gillar.

Krämig skaldjurspasta med räkor och musslor 4 port 

1 kg blåmusslor
500 gram räkor med skal
6-8 havskräftor
2 dl vitt vin
1 dl vatten
3 vitlöksklyftor
8 babytomater
3 dl grädde
1 krm cayenepeppar
1/2 chili (färsk som du skär i bitar)
1 msk fiskbuljong
Salt och peppar

Färsk persilja
Parmesan

Linguinepasta

Gör så här: 

Vill du ha örtgratinerade kräftor och lägga över pastan har du grymt recept HÄR. Annars skala kräftorna, lägg i kräftstjärtarna i pastan när du lägger i räkorna. Skaldjur ska inte koka så det är viktigt att vända i dem sist.

Jag köper alltid musslor i nät i fiskcharken, skölj dem i kallt vatten, släng alla musslor som inte stänger sig eller är trasiga. Alla ska vara slutna.

Fräs 2 hackade vitlöksklyftor i olja i en gryta, bränn inte vitlöken. Häll i 2 dl vitt vin och 1 dl vatten. Lägg i musslorna, sätt på locket och låt koka i 5 minuter. Alla musslor ska öppna sig. Ta ut musslorna och lägg i ett durkslag med skalen.

Gör pastasåsen och sätt på vattnet till pastan. Ta fram en stor stekpanna med höga kanter. Fräs 1 pressad vitlöksklyfta i olja i pannan, lägg ner grovhackad chili, tillsätt 3 dl grädde, 1 dl vitt vin, fiskbuljongen, alla kryddor, skär babytomater och lägg i, sänk plattan och låta koka ihop.

Späd med mer vätska om det blir för tjockt.

Vänd ner pastan när den kokat klart, räkor som du skalat, spara några med skal, det är fint att blanda i pastan. Skrapa ur musslorna ur skalen, men spara några stycken att lägga i pastan.

Vänd runt allt, lägg upp på ett fat eller servera i grytan. Klipp lite persilja över och riv på lite färsk parmesan. Ställ gärna fram mer parmesan på bordet.

Njut av en lyxig pasta med skaldjur!

 

 

 

 

  • 2018-06-17, 23:00
  • 19

Oj oj vilka dagar. Eller vecka rättare sagt. Idag är det stora balen för alla studenter i Skövde, så kul tradition att ha den två dagar efter studenten. Då har man något kvar att se fram emot efter den stora dagen när de springer ut.

En underbar bild på Marilyn och hennes bästa vän Maja. Lika goa goa vänner nu som för 17 år sedan från dagis. Visst är det häftigt! Kul när de har vänner sedan så många år.

Här går det i fullt fart, haha! Jag har röjt, städat och sorterat, skönt få ordning så fort som möjligt. Världens bästa vänner Hanna och Henrik kom hit och hjälpte till på förmiddagen igår för att plocka ner hela tältet, pappa och lena var här tidigt också för att hämta borden och hjälpte till med en del annat. Tacksam för all hjälp.

Allt var diskat och undanplockat halv två. Då åt vi goda rester och pratade om festen och kikade på alla kort. Vet inte hur många kort jag har. Därför dessa blogginlägg tagit några timmar att lägga ut. Svårt att välja.

Sedan hade jag och tjejerna en skön kväll med pizza i soffan. För att ladda om till studentbalen idag. De var så vackra och fina, så känslosamt och vackert. Jag gjorde Marilyn i håret och Lisa-Marie Maja. Ska visa bilder i morgon.

Men först en bildbomb från festen på självaste studentdagen. Del två.

Tusen tack till alla som grattade Marilyn på utspringet. Så fina överraskningar från gamla kompisars föräldrar som hängde blommor, lärare från högstadiet, mina vänner och förstås vår familj. Glädjerus! Tack alla gäster som ville dela den här dagen med oss.

Jag hängde på loka och L-M en champagne förstås. Men lokan drack hon direkt, går åt mycket vatten en sån här dag för att orka för att blanda ut allt annat ;) Sen öppnades skumpan. Bra med dryck och godis runt halsen.

Jag och mamma var blå-gula. Haha, heja Sverige!

Hanna hade med sig även en present till mig, Rosa Moet. Tack älskade vän!

Studenten har anlänt!

Jag beställde all mat på Mattias golfrestaurang. Skönt att slippa tänka på det, lärde mig på Lisa-Maries student. Hjälp alltså… skulle göra allt själv. Som det inte är tillräckligt med allt runt omkring. Men nu blev det toppen! Massor med god mat, lax, fläskfile, fräsch rödbetssallad, goda pajer, skaldjurssallad, potatissallad (inte den vita.) och lite smått och gott.

Min vän Kicki som jag känt i väldigt många år. En glädjespridare.

Jannes föräldrar, min mamma och Lisa-Marie.

Fina Kristian. När Lisa-Marie tog studenten för två år sedan var Annica och Kristian med, de hade så roligt och jag och Annica pratade ofta om hur kul vi hade och vi pratade även om Marilyns kommande student. Därför värmde det i mitt hjärta när Kristian tackade ja och ville komma. Han är grym ska ni veta och är fantastisk med killarna. Vet att ni är många som tänker på dem.

Självklart en selfie som alltid.

Världens bästa pappa och barnens fina kusiner.

Janne med goa Cristina och Pelle.

Fina vänner Pontus och Helene som jag också känt i många år, våra barn är goa kompisar och lekte jämt när de var små. Tobias till höger är min kusin med sin familj. Brorsan var på sista natten med gänget på Sommarland.

Här är Helene och Pontus stora kille Axel som kom med egen fin present. Skumt när barnen växer upp.

Hannas pappa Mats, Janne, Susanne och Christer från Clarks som också är våra vänner. Ser ni tjejernas lillebror där bakom med Lucy?

Lisa-Maries bästa vänner Ida och Alma, barnens pappa med Alice och Charlie.

Dags för tårtbuffe! Älskar vackra tårtor och tycker det är kul med olika.

Lisa-Marie hade gjort så fina cakepops.

Till tårtan serverade jag det nya vinet Say Blush pink Grapefruit som jag fick testa för ett tag sedan på en brunch i Stockholm. Så gott, väldigt uppskattat från gästerna som tyckte om det. Passade perfekt till tårtbuffen! Låg alkoholhalt 6,5% är ju toppen dessutom. Riktigt trevligt vin att ställa fram.

Om ni orkat kika ända hit, tack än en gång för era grattis till Marilyn. Hon är så glad för en fantastisk studentvecka men också för att skolan är över även om det är med blandade känslor och lite vemod. Men nu väntar framtiden!

I morgon kommer det sista från studenten sedan blir det annat här inne, men hoppas ni tycker det varit kul att få hänga med. Imorgon ska jag visa hur vackra de var på balen idag.

Kram Johanna, som är ganska slut nu. ;)

 

 

 

 

  • 2018-04-30, 12:46
  • 6

Trevlig Valborg! Vad gör ni idag? Kanske lediga och förbereder middag? Här kommer tips på en jättegod gratäng! Kyckling med sambal oelek, massa grönsaker, chilisås och grädde, alltså den är så god! Servera med en god sallad eller ris, enkelt och supergott.

Hemmamaten slår ju de flesta restaurangerna även om jag älskar att gå ut och äta. Men duka fint och förbereda middag för nära och kära är ju så kul. Vi kommer ta det lugnt och bara vara hemma, har varit en hektisk helg och på onsdag morgon åker jag till Paris, men god mat måste vi ju ha ändå.

Jag har mycket recept här på bloggen som passar både mindre och större sällskap. Skriv in i sökfältet ovan så kommer alla recept upp. Pajer, gratänger, massor med olika grytor, pastarätter, men förstås massa tips på olika charkbrickor som är min favorit om man är många. Alltid lika trevligt med en härlig ost och charkbricka!

Jag ska laga kycklinggratängen som tjejerna älskar här hemma. Bara att skära och lägga i en form så sköter den sig själv i ugnen.

Recept kycklinggratäng med sambal oelek 6 portioner
4-5 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
10-12 champinjoner
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås (Inte sweet chili)
1 msk soja
1 msk mango chutney
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl stark riven ost

Gör så här: 

-Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja med salt och peppar.
-Lägg kycklingen i en form. Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen.
-Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av.
-Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

Nu ska jag byta om, ska ner till gymet och köra ett härligt gympass, älskar att träna när det är helgdagar, så skön belöning om man ska äta en god middag på kvällen.

 

 

 

  • 2016-12-30, 17:46
  • 11

Hur har ni det? Hoppas ni inte stressar ihjäl er, det är mycket att fixa inför en nyårsmiddag. Men samtidigt jättekul! Jag har några tips som jag tycker är viktigt om man ska ha en trevlig middag.

Först och främst. Gästerna gör middagen! 

1. Förbered så mycket du kan. Finns inget som är så tråkigt att bara få stå i köket medan dom andra sitter vid bordet. Hjälp varandra. 

2. Musik. Att ha passande musik i bakgrunden gör det så mycket mysigare! Speciellt när gästerna kommer. Sedan gör ju gästerna middagen. Trevliga vänner är den bästa ingrediensen men det blir ännu roligare med bra musik. 

3. Ge dina gäster ett glas i handen direkt när dom kommer. Gästen känner sig välkommen! 

4. Något att tugga på som starters är alltid trevligt, då behöver du inte oroa dig för att gästerna hungrar ihjäl fram tills middagen.

5. Städa inte ihjäl dig, har själv gjort misstaget flera gånger. Städat hem vill alla ha, men röj undan, plocka ordning, framförallt lägg tiden på städa gästtoaletten istället. Tänd doftljus. 

6. Blir det sent är det alltid gott med lite salt eller något att tugga på lite senare, just nyår är nog en sådan kväll som ofta blir väldigt sent. 

Njut av festen! 

Här har jag precis förberett desserten! Älskar middagar och speciellt en stor dag som nyårsafton. Sedan spelar det egentligen ingen roll om man är många. Det viktiga är god mat och sedan laddar vi inför ett nytt färskt år. Ser så fram emot nya året, 2017 kommer bli bra!

Tänker på Annica och andra sjuka som kämpar, det är skönt med ett nytt år, ta nya tag och blicka framåt. Att aldrig tappa hoppet, eller aldrig ge upp är det jag kommer ta med mig från 2016.

Håller du på att planera dukningen kommer några tips, även fast detta är från julen tycker jag det passar in på nyår men kanske mer silver och glitter. Man kan aldrig glittra för mycket på nyår!

Jag gillar mycket blommor, höga pampiga ljus och en röd tråd genom dukningen. I morgon blir det mycket silver!

Hoppas ni har det mysigt dagen för nyårsafton och att ni får det fantastiskt i morgon! Jag kommer kika in med nytt inlägg innan vi välkomnar 2017!
Kram så länge

2016-12-30 Johanna Toftby , ,
  • 2014-12-30, 10:29
  • 15

Dagen före Nyårsafton! Är ni peppade? Det är jag!

Sedan vet jag hur det är att att tex vara singel, känna sig ganska ensam, alla pratar om vad dom ska äta, vilka dom ska fira med och vad dom ska ha på sig. Det var jättejobbigt samtidigt bestämde jag mig för NEJ, bara för är singel och inte är med på någon parmidddag tänker jag inte sitta och må dåligt. Jag hade mina fina tjejer, vänner och det blev alltid bra ändå. Man måste vända på det.

Ni som kanske inte har hunnit eller kommit på någon middag ännu, här har jag ett superduper recept på tre -rätters middag om ni vill ha tips i sista minuten.

Man kan ta något utav dom om man kanske inte ännu hittat på någon dessert tex.

Snittar och något gott bubbel är aldrig fel som starters.

snittar

Smördegssnittar is to die for. HÄR.

Eller kanske Färska fikon med gratinerad gorgonzola, honung, balsamvinäger och flingsalt på en machebädd. Jättegott och busenkelt.

fikon

20121214-132433

Nyår och Skaldjur!

Gratinerade Havskräftor med örtsmör hittar ni HÄR. 

räkor

kräftor1

Varmrätt: Helstekt oxfile med chevre och rödbetsknyten, rödvinsås och hasselnötsströssel.

nyår1

oxfile1

Har bjudit denna rätt flera gånger och gästerna blir alltid glada. Det doftar också underbart!

HÄR har ni receptet på varmrätten.

Ingen Nyår utan en god dessert.

Lakritspannacotta är ett utav mina tips som också brukar vara grymt gott och inte för mättsamt.

DSC_0936

HÄR är receptet.

Eller varför inte Nougatparfait med hallonsås?

MIDDAG4

Recept HÄR.

Sist men inte minst, Lingonparfait med pepparkakskross och kolasås. Den jag gjorde i November till mina tjejkompisar. Ni är många bloggläsare som har hört av er och gjort denna till många i December. Kul!

tårta

Här är receptet för den sista desserten.

Stort Lycka till och njut av dom sista dagarna på 2014 men nu ser jag fram emot ett spännande 2015!

Ett inlägg till kommer lite senare så vi hörs snart.
Puss

nyår