• 2020-10-09, 13:23
  • 20

Innehåller annonslänkar

Först och främst. Tack snälla för ert engagemang kring min mormors gåvobrev. Jag har fått så bra tips, ni kan inte ana hur mycket det betyder. Och det är verkligen en tragisk historia från början till slut. Det måste till en ny lag kring hur man kan ge bort allt man äger och har, speciellt om man är så pass gammal och inte förstår.

Jag har en grej till jag ska berätta för er kring detta. Kommer inte ge mig och mormor ringde senast för 30 minuter sedan och berättade en intressant sak.

Nu till något helt annat! Igår var det äntligen dags för mig att bjuda på middag i vår lilla “halv åtta hos mig klubb”. För exakt 10 år sedan bestämde vi att vi bästa vänner ska ses minst varann månad och bjuda på tre-rätters. Lite som halv åtta hos mig. I början satte vi även betyg och pengar, haha. Mest för en kul grej. Alla fick höga poäng förstås.

Jag älskar bjuda hem vänner och familj. Jag kan hålla på en hel dag, det är så roligt att planera middagen, jag skriver listor på allt. Sedan bockar jag av, ordning och reda så slipper jag all stress. Det är mycket stress ändå, haha.
Det allra viktigaste är att vi ses!

Tack älskade vänner för alla våra härliga middagar. Och tack för alla fina presenter jag fick. Ska testa Blossas nya glögg i helgen.

Jag har fått massor med dm på stories om min svarta klänning. Jag älskar den! Skön stretch, volanger som man inte känner sig stor i, den faller snyggt. Höstens festklänning och snygg i vinter. Märket är Joelle-bra kvalité, en riktigt fin festklänning.

Klänningen finns HÄR!   Jag har stövletter HÄR

Nu finns det så mycket fint utomhus man kan ta in och duka höstfint med, jag älskar dukningar och ibland köper jag på blomsterhallen och bland tar jag vad jag hittar utomhus. Alla vackra löv som faller på marken, nypon eller rönnbär. De vackra hortensiorna köpte jag på Blomsterhallen i Skövde, de har så bra blommor och bra service.
Visst är det gulligt att duka med små paradisäpplen?

Tips på fina linneservetter HÄR. 

Hela middagen ska ni få recept på. Även vaniljbullarna kommer. Ska sitta hela eftermiddagen och skriva ner allt till er. Jag bjuder gärna på champagne, älskar att bjuda på goda bubblor men istället för champagne finns det ett jättegott bubbel om ni vill ha annat tips, Louis Bouillot , den är jättefin och torr.

Middagen:

Tilltugg: Laxrullar med färskost, rullade i svarta, ljusa sesamfrön och löjromschips. Dryck: Tattinger
Förrätt: Västerbottenostkorgar fyllda med räk och kräftröra, toppat med löjrom från vänern. Dryck: Petit Chablis
Varmrätt: Oxfilepasta med tryffel och kantareller: Dryck: Valpolicella Ripasso 2017
Dessert: Blåbärscheesecake i glas och rullade knäckflarn

Jag tog ett avlångt fat och dekorerade med lite höstpynt. Mycket ljus nu när det blir mörkare och mörkare.

 

 

 

  • 2018-01-06, 19:07
  • 15

Innehåller adlinks och annonslänkar

Oj vilket firande igår, men när man tar sitt körkort är man väl värd att fira. Den dagen glömmer man ju aldrig. När jag säger fira menar jag matkoma, herrejösses vad vi åt. Mina tjejer gillar god mat lika mycket som jag.

Vi dukade fram skaldjur och en västerbottenpaj och lite plock, satt och pratade i timmar och hade en mysig kväll. Grattis Marilyn igen till körkortet! Så bra kämpat. Stort tack alla fina läsare för era fina hälsningar.

Tallrikarna känns kul att ta fram nu när julen är slut, visst är de vackra? Ganska dyra men jag köpte 2 åt gången, smart att önska sig eller köpa då och då. De heter Vista alegre och finns (Adlink) HÄR. Underbara att duka med.

Kvantum hade extrapris på både färska räkor och kräftor, de var jättefina.

Zebratunika (adlinks) HÄR.  Finns både zebrarandigt och svart. Så snygg! Funkar till tights, skinnbyxor, strumpbyxor.

Sist men inte minst en galet god marängswviss! De som känner mig vet att jag inte kan vara i samma rum som banan, kräks direkt. Haha. Värsta jag vet, men det är också det enda jag faktiskt inte äter.

Vi hittade kola havssalt, har ni testat den glassen? Marilyn sa de hade den när hon jobbade på Moster Elins i somras, åh hjälp vad gott. Vi vispade grädde, krossad maräng och ringlade chokladsås över och krokantströssel. Sällan jag äter så maffig dessert men desto mindre portion. Räcker med pytte, men gott var det.

Idag har vi varit uppe på billingen,vilken vinter vi har här i Skövde! I morg0n blir det skidåkning, Janne är på ingång så nu ska jag sätta fart med kvällens middag.

Ha en riktigt fin trettondagskväll!