• 2016-01-31, 14:43
  • 24

Rawfood tårta med bär och krispig nötbotten gjorde Lisa-Marie igår. Jag lovar er, den var helt fantastisk!! Inte bara ljuvligt god, den var så vacker. Jag är stolt och glad över att L-M gillar den här kosten, hon tycker det är kul att baka, laga mat med rena grejer och mindre socker. Tar inte åt mig äran helt själv, hennes mormor är grym. ;-)

Här kommer några fina bilder på hennes tårta, jag gjorde inte något mer än att hålla i formen. Och njöt av en god bit förstås.

DSC_0484

Recept:

Rawfoodtårta med hallon och bär med nötbotten 

Botten: 

3 dl mandlar

1 dl kokosflingor

15 stora dadlar

1 tsk vaniljpulver

1 tsk salt

Fyllning: 

ca 300 gram hallon (frysta eller färska)

ca 250 gram blåbär (frysta eller färska)

1/2 dl kokossocker el valfri sötning

3 dl cashewnötter

1 dl vatten

1/2 dl agavesirap el honung

1 tsk vaniljpulver

1/2-1 dl kallpressad  kokosolja/fett

Färska bär till dekoration

DSC_0472

DSC_0460

Gör så här: Lägg alla bär i en skål med kokossocker medan du gör botten. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare tills degen är jämn. Hon mixade nötterna i vår blender, sedan allt med en stavmixer. Kärna förstås ur dadlarna, jag köper alltid dom större finare i lösvikt. Mjuka och smakar seg kola. Skär dadlarna i små bitar, sedan mixa ihop med resten. Tryck ut botten i en form.

DSC_0389

Gör fyllningen, lägg sist i bären och mixa ihop allt en kort stund. Lägg i bären sist och låt det vara lite bitar i fyllningen. Blir så gott! Lägg på krämen på botten sedan in i frysen några timmar. Ta ut den i god tid innan ni skär upp.

Lovar…. den är såååååå grymt god! Ni som undrar över dadlar, kokossocker , honung mm. Det är ju kalorier även fast det är naturligt socker. Självklart bättre än det vita. Även lägre GI. Fördelarna är många. Dessutom tar man en liten bit, det är mycket energi eftersom det är nötter så man blir mätt fort. Men tänk på ni som vill gå ner i vikt, detta är också kalorier.

Jag älskar sånna här bakverk på naturliga ingredienser, ni som vill tänka på er kropp hur den mår även inuti, sänk intaget av snabba kolhydrater, socker och annat som inte kroppen behöver. Testa raw! Även mer motion, ni kommer bli av med ert sockersug, jag lovar. Motion är A och O för att få ett jämnare blodsocker ihop med rätt kost.

Hoppas det smakar! Hon hittade detta recept (ändrade bär mm) från boken Raw fika. Älskar roliga kokbäcker med fina recept och massa tips på rawfika.

Kanske någon blir inspirerad att testa något annat än en kaka med vitt socker.

Nu har darling åkt hem men vi ses i morgon igen då vi ska till Sthlm. Här ska tränas med tjejerna, sedan få undan hemma, blir rester till middag idag efter ceasarsalladen vi åt igår.

Kram på er!

DSC_0479-2

DSC_0485

 

  • 2015-06-28, 14:38
  • 4

Har ni en fin helg? Vi har precis kommit in från 1,5 timma pw runt vackra Göteborg. Skulle kört löpning men det passade bättre med en pw nu så springer jag efter maten i eftermiddag. Solen är framme då och då och det är skönt väder, snart kommer den riktiga sommaren.

IMG_4001.JPG

Göteborg är så vackert att upptäcka både när man går, springer eller cyklar. Även fast vi ofta är ute på olika och långa rundor så ser jag något nytt varje gång.

IMG_4002.JPG

Den här middagen gjorde vi igår, jag har tyvärr urladdad systemkamera så detta inlägg får bli från mobilen. Vill tipsa er om en enkel med god middag trots bildkvalitén.

IMG_3946.JPG

Salami, mozarellafyllda kycklingfiléer med färsk basilika, soltorkade tomater på  salladsbädd med spenat och en kall god sås till. Så gott!

Tunt skivad salami

Mozarella, ekologisk  godast

Färsk basilika

Hackade soltorkade tomater

Stek filléerna så dom får färg. Gör ett snitt och stoppa in salami, ost och basilika samt hackade soltorkade tomater.

Ugnsgratinera dom på låg temperatur så blir dom saftiga och fina. Jag hade 150 grader ca 20 min.

Kall sås: (missade fota)

2dl ekologisk turkisk yoghurt

Chili (färsk eller krydda)

2 vitlöksklyftor

Jag tog i lite soltorkade tomater plus oljan.

Skvätt  honung

Salt, peppar

Rör ihop och låt stå en stund i kylen.

Jag gjorde även två små bruchettabitar. Vi köper alltid dom mindre tomaterna på kvist. Tycker dom smakar bäst. Jag grovhackade, rörde ihop med lite olivolja,hackad färsk basilika vitlök, salt och peppar. Stekte sedan brödet i olivolja och sen en stund i ugnen med tomatröran. Dom blev jättegoda.

IMG_3942.JPG

Lägg kycklingen på salladsbädden, njut!

Nu äter vi middag strax och samma rätt idag igen. Idag blir det dock utan Singha och Rosé. Visst är det bra med rester? ;)

Vi hörs!