• 2019-01-09, 10:00
  • 3

Onsdag och lillelördag! Vi har ätit frukost och om en stund ska vi ut i backen. Det är så sjukt mycket snö här! Och mer kommer det, snön vräker ner. Det enda jag oroar mig för är sikten, hatar att inte se i backen och är det en svart brant backe med stup bredvid utan sikt är jag inte tuff. Inte ens Jannes pepp får mig att gasa på där. Han kör som en galning men betydligt tuffare och duktigare. (Jag ska bromsa honom, mamma Cristina, hehe)

Ska ni laga något gott ikväll kommer ett riktigt smaskigt tips. Enchiladas med kyckling och tomatsalsa, har du rester kan du ta vad du har hemma. I sånna här grönsaksröror tar jag vad vi har i kylen så ni behöver inte vara så styrda med recept där.

Tjejerna älskar detta, perfekt kvällsmys om du vill få alla samlade vid matbordet, haha. Kanske

För vegetariskt tar du massor med grönsaker, samma salsa men skippar kycklingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Enchiladas med kyckling och grönsaker

Skriv ut recept
Tid:
40 min
Antal portioner:
4 portioner

Enchiladas med kyckling och tomatsalsa

Sött ugnen på 220 grader. Skär kycklingen i små bitar, fräs i olja med salt och peppar så den blir genomstekt. Ta upp ur pannan. Skär paprika i bitar, hacka lök i småbitar och pressa vitlöken. Fräs paprika, lök och vitlök med lite olja på ganska hög värme så det får färg. Sänk plattan och lägg i kycklingen, häll i krossade tomater, alla kryddor och fond, sambal oelek och späd med lite vatten. Låt koka ihop 5 minuter. Lägg ut tortillabröden (vi hade fullkorn) och lägg lite röra på varje och rulla ihop. Lägg ner dem på en oljad plåt, spara lite av kycklingröran så du lägger resten över alla rullar. Strö ost över rullarna och gratinera i övre delen i ugnen på 220 grader i ca 15 minuter. De ska få färg och osten ska smälta. Gärna lite knaprigt. Vispa ihop 1 dl gräddfil och 1 dl creme fraiche i en skål, ringla över rullarna efteråt. Strö klippt persilja, ska vara koriander men ingen i vår familj gillar det så vi kör persilja. Njut!

3

Kycklingfileér

1

Gul lök

2

Vitlöksklyftor

1

Gul paprika

1

Röd paprika

1 msk

Rökt paprikapulver (vanlig funkar också)

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Sambal oelek

1 msk

Sweet chili

400 g

Krossade tomater

1 msk

Kycklingfond (flaska)

1 dl

Vatten

2,5 dl

Stark riven ost

Nypa

Salt och peppar

1 dl

Gräddfil

0,5 dl

Creme fraiche

2019-01-09 Johanna Toftby, Recept ,