• 2018-02-26, 11:35
  • 4

Hallå vänner! Hoppas ni fått en fin start på måndag och är redo för en ny vecka. Har ni sportlov kanske? Vilket vinterväder, så kallt men jag gillar det! Friskt och ljust.

Jag har precis ätit frukost efter morgonens pass på bandet. Älskar mina morgonträningar, jag dricker kaffe före och sedan ner till gymet. Idag blev det rask PW med lite lutning, jag varierar varje gång. Ibland löpning, ibland 30 min på crosstrainer och 30 min på bandet. Bara jag rör på mig. Jag vill svettas, det är då jag får effekt. Endorfiner, ett lugn och mår bra!

Gå riktigt fort, om du inte springer. Svettas du och får upp flåset får du med dig så många fler hälsofördelar än om du går i promenadtakt.

Men alla har olika tider och olika liv, anpassa efter hur du lever. Man kan ut och gå efter jobbet, gå före frukost på helgen är en skön start, åka skidor eller skridskor, gymet, eller simma. Den bästa träningen är den som blir av, hitta det du gillar.

Får energi och mår bra av att köra på morgonen, jag gör det varje dag för om ni visste vad en timma om dagen gör mycket. På kvällarna finns det roliga pass jag gärna går på. Ska jag köra styrkepass, tex bodypump tar jag inte ut mig på morgonen. Då kör jag en rask PW.

Till frukost kan jag äta två ägg, en skål med naturell yoghurt och musli. Ibland gröt av fibergryn. Det gjorde jag precis, det är så gott och mättar bra. Äter mycket protein under dagen men vill gärna ha mer energi om jag ska tex träna igen på kvällen, eller om jag vill ha variation. Då blir det gröt.

En klick mandelsmör och blåbär blev det idag.

Nu måste jag sätta fart, har ett  samarbete som ska fotas och förberedas och nu är det bra ljus att fota tack och lov. På onsdag morgon åker vi ner till alperna igen för att åka skidor i Österrike, ser så fram emot det! Har en lång lista jag måste bocka av så nu är det fullt ös här hemma.

Stor kram på er!

  • 2018-02-18, 17:25
  • 12

Vi har kört några goa träningspass på Nordic Wellness i helgen, det är perfekt att ha flera gym i närheten av där Janne bor så vi lätt kan gå iväg. Det är så kul att träna tillsammans!

Kör ni pass ihop med någon?

Jag och Janne älskar träna ihop. Båda gillar styrketräning och gillar ett aktivt liv. Jag hade inte kunnat leva med en som inte gillar att röra på sig, det hade aldrig gått. Janne säger likadant.

Jag tror det är viktigt man hittar rätt på alla plan, sedan är egna intressen viktigt men gillar man träna är det mycket roligare att man dela det intresset. Som våra resor nere i alperna. Tänk om en av oss bara hade gillat att sitta på balkongen och dricka vin och inte röra på sig. Funkar icke.

Gym, cykling, långa powerwalk, är det vi ofta kör mest.

Det sitter små lappar överallt på gymet, blir peppad av det.

Från morgonrundan, idag blev det 9 km rask powerwalk i vackra Göteborg. Vi går riktigt fort så vi svettas. Då får du endorfiner och förbränner bra. Sedan en god frukost efter.

Oscar Fredriks kyrka, visst är den fin?

Janne gör ofta goda omeletter, han är grym på det. Ägg, lite mjölk, idag hade han även lite västerbottenost och keso i bland annat. Så gott! Inga snygga systemkamerabilder varken från gym eller mat men desto mer verklighet.

Det är alltså keso ni ser på omeletten om ni funderar varför det ser konstigt ut.

Mina tjejer tränar mycket och vi kör också tillsammans, det är kvalitetstid att få gymma med sina ungdomar.

Nu laddar vi för en ny vecka, har ni planerat in hur ni ska träna? Jag märker att jag tränar bättre om jag sätter fart på måndagen och har mina pass inplanerat. Det ingår i vardagen och jag mår bra av det.

Unna er några goa pass i veckan, det är ni värda.

I morgon gästar jag radion där jag sitter med i föräldrapanelen 100.3 klockan 11 och direkt efter kommer en tidning hem för att göra en stor intervju med mig och Annica. Ska bli kul att träffa henne.

 

 

  • 2016-10-29, 13:06
  • 21

Så har jag känt i veckan. Irriterad på allt, tycker alla gör fel. Arg arg arg. Känslan är hemsk. Då blir jag arg för det. Nästan så jag blev rädd för mig själv. De här dagarna är svåra. Oktober är en jobbig månad med alla tunga minnen.

Stressen äter upp mig inifrån, det är orsaken till att allt känns så dåligt. Att sitta vid datorn hela dagarna är inte min grej alls. Men jag har varit tvungen, jag har aldrig haft så här mycket uppdrag och samarbeten. Nya avtal, nya partners, nya samarbeten… mailen rinner över. Och egentligen borde jag bara vara glad.

Hur gör du för att stressa av? Berätta!

Vad gör man då. Förutom att skälla ut någon stackare som kommer i vägen, haha!

Tränar.

img_1378

Jag älskar hur kroppen svarar. I går träffade jag en vän som jobbar på gymmet där jag går. Hon är en duktig personlig tränare, så hon sa rakt ut: “Skärp dig! Du måste köra på som du gjorde innan!”

Det är det bästa man kan säga för att hjälpa någon, åtminstone mig. Att dalta funkar inte, jag behöver en spark i baken. Vi pratade en lång stund, hon har ju rätt så rätt. Jag mår så bra av träna ofta, kunna äta god mat och få lite återhämtning. Jag hatar när kroppen inte är som förut och kläderna sitter åt. Tränar jag mindre så äter jag mer. Så är det bara.

Har tränat ett par goa pass i veckan, i dag vaknade jag utvilad vid nio. Klockan tio är det CXWORKS, direkt efteråt spinning. Julia och Jessica är instruktörer, det kan inte bli bättre.

img_1373

Jag kör två pass på raken, svetten sprutar. Endorfinerna exploderar i hela kroppen. Lyckokänslan redan efter tio minuter in i passet är magisk. Jessica är grym på spinnningen, hon säger ofta under tiden att vi ska försöka gå in i oss själva även om det är svintufft pass. Blunda, inte bara kötta på, utan också mentalt fokusera på vårt inre.

Helt underbart. Jag gråter nästan, härliga låtar och alla kör åt samma håll. Visst är det häftigt?

img_1391

Gruppass är helt klart min grej. Nu har jag redan planerat in veckans kommande pass. Tabata, Bodypump och spinning. Där mellan lite styrka ute på gymmet.

Här blir det städning och sedan ska vi gå en sväng på stan. Jag njuter av att känna lugnet i kroppen. Äntligen. Träningen räddar livet på mig ibland.

Vad kör ni idag? Blir det ett pass?