• 2019-03-20, 12:31
 • 9

 

Vi sitter och tittar på Ensam mamma söker och som alltid snurrar mina minnen i huvudet. Tittar ni? Inte blir det bättre när Lisa-Marie plötsligt säger:

– Mamma, kommer du ihåg din dejt med killen som bara var tyst? Det var så pinsamt!

Det var det ju. Och ännu värre, det var inte en kille som bara var tyst, det var flera. Något gjorde jag tydligen fel när jag själv var med i programmet.

Dejterna är något speciellt. Man dejtar för att lära känna någon, eller hur? Man vill veta något mer om den andra om man kanske delar samma intressen, vad man gillar för mat eller om man kanske sportar eller gillar att resa. Eller så gör man som jag och bara pratar rakt ut om vad som helst.

Jag skulle gå på stan och köpa glass med en av killarna, såg fram emot den dejten för han verkade så schysst och trevlig. När vi köpt våra glassar var det som luften försvann, nog för att det var en god glass, men nånting kunde han väl säga mellan tuggorna? Jag visste inte vart jag skulle ta vägen! Jag ställde frågor, men fick inga svar. Hur kul är det med en monolog om man ska lära känna varann? Inte för att det hindrade mig från att prata, jag är ju bra på det.

Pratar man inte kommer man inte lära känna någon. Nästa dejt var med en stilig kille som också verkade intressant. Vi skulle ta en promanad i parken och sitta och prata och kanske lära känna varann lite mer. 

Den här dejten minns barnen som igår. De satt med skämskudden framför ansikten för den stackars killen fick inte fram ett ljud han heller. Jag ställde några stela frågor och till slut var det bara vädret som fick bli samtalsämnet. Inte ens då pratade han med mig. Jag lät som en meteorolog i tv när jag babblade på om sol, risk för regn och olika moln.

Mina tysta dejter gick inte hem alls så killarna fick åka hem. Om det var jag eller tv kamerorna som skrämde dem fick jag aldrig veta. 

 

 

2019-03-20 Johanna Toftby

 • 2019-01-22, 21:00
 • 9

Idag är det premiär för Ensam mamma söker. Ska ni titta? Jag fick meddelande på Instagram från en läsare som frågade hur längesedan det var jag var med. 

Exakt tio år sedan. Tio år! Det känns som igår.

Jag var med i andra säsongen, hösten/vintern 2008. TV3 hade från 600 000 tittare och uppåt varje avsnitt och jag kan fortfarande känna den märkliga känslan i magen som jag kände då. Att plötsligt att hamna på löpsedlar, att kastas in i mediakarusellen är något man inte kan förstå hur det känns förrän man står mitt i det. 

Jag har skrivit om detta i ett par kapitel i min bok för det är en stor del av mitt liv. Där började allt. Jag hade panikångest och så sökte jag till ensam mamma söker. Med en stor hemlighet som jag inte ville någon skulle få veta. Tänk om jag fick panikångest mitt framför kamerorna? 

Jag är dessutom från lilla Skövde. Det är nog illa att gå isär, det gör man bara inte. Dessutom börja plugga vid 35 års ålder, sedan söka till Ensam mamma söker. Jag blev den konstigaste människan i hela världen. Alltså måste jag bara göra det!

Livet är här och nu, för mig var detta en stor utmaning. Jag lärde mig hantera panikångesten, jag växte som människa, jag fick vara med om världens äventyr som barnen och jag skrattar ofta åt och tittar på gamla filmer från programmet. 

Jag kan bli så trött när vissa tror att jag har en så stor blogg enbart för att jag var med i ett populärt tv-program. Visst, det var där allt började och jag är glad att många dörrar öppnades. 

Men du kommer ingenstans utan att kämpa själv. Man får inget gratis, jag har slitit dag och natt för att vara där jag är idag. Jag driver en av Sveriges största bloggar som jag lever helt på och är mitt företag, jag har gett ut en bok, tack vare alla läsare som ville jag skulle skriva en bok. Det är tack var er, världens bästa finaste läsare.

Dessutom, det var ju faktiskt här jag även träffade Janne. Men han var med två år efter, hehe. Om två veckor har vi varit ett par i sju år! 

Nu ska vi se Ensam mamma söker, det pirrar alltid i min mage när jag hör vinjetten, för vilket äventyr vi var med om. Idag börjar resan för någon annan. Hoppas de passar på att njuta av den.

 

 

2019-01-22 Johanna Toftby
 • 2013-09-09, 21:20
 • 37

Nu är det äntligen dags igen! Tittar ni? Nya Ensam mamma söker. Vilka fina tjejer! My träffade jag när vi gick visning för Love forever, jättehärlig tjej! Det ska bli kul att följa er!

Fattar inte att det är 5 år sedan jag var med. Känns nästan som igår men när vi tittar på gamla bilder skrattar vi ihjäl oss. Barnen är så små, jag är så …. annorlunda.

Jepp det var mycket löshår och mycket lockar. =) Mina fina kollegor Nina och Anette. Vilken galen sommar vi hade, herregud vilken produktion och det var lite större än jag trodde. Men detta är också det roligaste jag varit med om.

Ibland gick vi på premiärer, TV3 vill självklart “ha ut oss mammor” inför så mycket press som möjligt och vi fattade inget så vi hängde på. Men premiär på Jul på Gröna Lund tyckte barnen var jätteskoj. Har ni sett vilka små tjejer?! Mina fina små troll.

Efter programmet har det hänt väldigt mycket….. fick även vara med på fångarna på fortet som var en helt fantastisk upplevelse!

Underbara Tiina, Åza och Michela! Jag är så glad och tacksam att fått lära känna er, vi var med i samma TVprogram men hade inte då träffats, nu har vi ofta kontakt och jag har fått nya vänner för livet.

Men det allra finaste är att jag träffade dig Janne, för det är just på grund av Ensam mamma söker vi träffades. Du är min stora kärlek.

Tänk vad ändå saker och ting kan förändras, helt plötsligt händer det. ;-)

 

2013-09-09 Mitt liv
 • 2012-02-29, 00:09
 • 0

Titta vad jag hittade, en trailer med  tre par från tidigare säsonger. Vilka snyggingar! Hehe. Känns som igår vi var med i ” Ensam mamma” men i höst är det 4 år sedan. Bland det roligaste jag gjort och barnen tittar fortfarande på gamla avsnitt.

Jag minns när dom ringde och jag var ” en i mängden”. Långt över 1000 hade sökt och det var gallringar och flera veckors intervjuer och “testinspelningar”. Efter två månader och djupa, långa intervjuer blev det klart. Jag glömmer aldrig när dom stod med blommor och en kamera utanför dörren i slutet av maj. Jag var en av dom tre som skulle vara huvudpersonerna i programmet en hel höst på TV3.

Och fortsättningen vet ni ju, jag träffade Alex ett tag och sen gick vi skilda vägar.  Det är svårt att hitta ” den rätte i TV”, men det är det även i verkliga livet. Det är mycket som ska klaffa. Men det öppnades väldigt många dörrar för mig och jag är väldigt glad och tacksam för det. Jag har en stor blogg på Amelia och gör många olika uppdrag för Bonnier, jag har även uppfyllt min dröm om att skriva en egen krönika för en stor tidning. Men målet är inte uppnått, det finns hela tiden saker jag vill göra men det är ett hårt slit om man vill komma någonstans. Ingen gör någonting åt dig, det är bara du själv som kan förändra eller uppfylla drömmar. Sluta aldrig att peppa dig själv och var inte rädd för att ha stora drömmar eller mål. Tänk positivt!

Kunde inte få in klippet här inne så jag klippte ur länken istället. Klicka in er vettja och sök! Eller kolla in när jag hånglar med Alex. SnyggJanne och söta My är också med. Fast inte med oss hihi.

http://www.tv3play.se/format/play?fid=1133

 

Världens bästa Mattias och Peter!

 

MIna tjejer! Åh så små dom är haha!

 

Långa dagar kan jag säga....

 

 

 

2012-02-29 Mitt liv ,
 • 2011-09-06, 08:30
 • 0

Såg ni Ensam mamma igår?  Vilken underbar trio, tror den här säsongen kommer bli bland den bästa faktiskt. Fick känslan bara… det var så äkta och underbara deltagare. Tycker om när TV inte vänder och tar fram det negativa som de har gjort nån säsong, ensam mamma helena tex… hon fick tyvärr titeln sexig 4 barnsmamma hade trekant på nån löpsedel minns jag. Öh, är det ett familjeprogram eller är det slaskig såpa? Härlig farsa som var med igår, kul med tjejerna som jag ser framför mig göra upp om killen med intriger och pajkastning. :)

Sen var det lite mysigt att det faktiskt är en mamma som kommer häromkring ( igen :) Lilla mysiga Hjo är bara ett stenkast från Skövde vid vätterns strand.. och vilken tjej,  kunde inte sluta le åt underbara My.

Länken nedan, en intervju jag gjorde för amelia.se igår om just programmet…minnen!

http://www.amelia.se/Noje-22039/Antligen-dags-for-Ensam-mamma-soker

2011-09-06 Mitt liv ,
 • 2010-11-21, 21:01
 • 0

Det blev en superseger för tjejerna idag! De är så duktiga! Jag börjar hänga med mer och mer…. men eftersom jag från början är ridtjej fattar jag egentligen inte mycket vad som händer på planen. Men sina barns intressen är viktiga, mina föräldrar ställde upp jämt. Körde runt på hästbussen Sverige runt. Det ger en trygghet för det  man brinner för, en sport med gemenskap, kompisar. Självkänslan och självförtroendet. M brinner för sina intressen och är en riktig bollsportstjej! L-M älskar musik och har sin dans. Ser verkligen fram emot hennes uppvisning i december. 

Efter matchen tog vi en tur till Hem och Hobby, har ni varit i lilla Hjo måste ni besöka den affären…Jag och Bella har lika kul ihop som Marilyn och Maja, så det var en rolig tripp.Väl hemma blev det massa fix och röj. Gud så skönt att vara hemma en söndag, jag och L-M städade ur vårat skafferi, eftersom det är ett sånt man kan gå in och det finns väldans gott om plats blir det också ganska fullt… Nu är det tip top och allt på sin plats. I morgon är jag faktiskt ledig och ska ta tag i två garderober och ett annat skåp. Jag vill ha ordning och fixat innan vi ska dra fram adventsprylarna….. snart snart få vi tända alla stjärnor. Älskar den här tiden.

Nu ser vi på slutspurten på Ensam mamma…. :-)

Tack förresten för era fina kommentarer, ni är så goa och jag blir jätteglad att se vad ni skriver.

PUSS

Skövde Hf heter laget M spelar med. :-)

 • 2010-10-25, 12:09
 • 0

Jag kom på att jag har nog inte skrivit om säsongens Ensam mamma söker än! Så, nu vill jag veta vad ni tycker om programmet? Jag tycker det är lika mysigt varje gång. Det jag gillar är att de kan verkligen lyfta fram den där varma, äkta känslan. Det går rakt igenom rutan.  Man sitter och ler i soffan. Sen går det ju inte att sticka under stolen med att jag kan säga- jag vet hur det känns. :-) Känslorna är huller om buller, speciellt efter programmet…. den mediastorm kommer jag nog aldrig allt glömma och man blir heller inte särskilt klok när det gäller media. Men… med tiden lär man sig mer och mer. Man vill försöka hålla på sin integritet, (framförallt för sin familj) och inte svara ja tack amen när en journalist ringer. Men vi amatörer är lättfångade byten just i början.

Vad tycker ni om årets ensam mamma?! Berätta! :-)

Fina goa mammor!

2010-10-25 Mitt liv
 • 2010-09-13, 22:40
 • 8

 

Hej snyggingar! Vad roligt att ni verkar tycka om nya ensam mamma söker… ååh jag som inte sett det alls än. SKA hinna med det i veckan hoppas jag. Flera mailar om kommentarerna att det inte funkar. Det verkar gå troll här inne just nu. AMELIA snälla nu får era tekniker försöka få ordning på detta. Vi bönar o ber… :)

Jag har annars haft en riktigt bra dag uppe i Sthlm! Snart mitt andra hem haha, tur att vi har bra förbindelser -när SJ funkar förstås. Mellan lite jobb och möte så hann jag med en mysig höstfika med Magnus  (Mats låg hemma och var sjuk den stackarn) Jag ska inte skriva så mycket mer om vår smaskiga fika, klicka in er istället på Magnus blogg  får ni läsa mer (han skriver vansinnigt roligt den pöjken!) om bland annat min goa kompis Kicki vad hon hade bakat….!  :)

Nästa hållplats- Wallmans. Träffade fina Micke “Sol” en stund sen var det rusning till tåget hem.  Regnet stod som småspik när jag lämnade Stockholm.  Väl hemma i Skövde sken solen- underbart väder här hemma. Och underbart att träffa mina egna små solstrålar igen.

Barnen har varit hemma sen sju, vi har ätit kvällsmat och pratat om hur dagen har varit. Vi myser av att man kan kura upp sig i soffan på kvällarna, tända upp massa ljus och dricka gott the. Höstmys=Härligt!

Nu ska jag strax krypa ner… sov så gott/God morgon

Johanna

 • 2010-09-13, 11:53
 • 0

Det var minst sagt ingen liten notis i expressen idag.

Springa förbi löpsedlar med sig själv på framsidan vänjer man sig aldrig vid. Blir lika snurrig varje gång även fast det inte händer så ofta längre. :) Nu undrar jag- Hur var Ensam mamma söker igår???? Har ni sett? Jag missade ju första avsnittet, men måste kolla på nätet.

Nu ska jag rusa vidare, hoppas ni får en bra start på veckan!

Puss

2010-09-13 Mitt liv ,