• 2018-07-14, 17:59
  • 12

Innehåller annonslänk

Hallstatt i Österrike, vackert som en saga. Den här lilla pärlan är utsett till en av Europas vackraste orter och Kina har byggt en exakt kopia! Det är så magiskt vackert så man inte tror det är på riktigt.

Detta är andra gången vi är här, den här gången gick vi på upptäcksfärd och stannade två nätter så vi hann se lite mer än bara en övernattning på vägen.

Jag får massor med frågor både på instagram, mail och här inne. Ni är så många som redan är på väg ner och stanna på alla stopp vi tipsat om. Det är så kul! Älskar att inspirera och tipsa er, hoppas ni andra som inte åker gillar våra reseinlägg och kanske kan få andra tips.

Det kommer fler inlägg till från Hallstatt men vill tipsa snabbt här för jag vet flera är på väg ner idag.

Det är väldigt mycket bilar så var ute i tid om ni bara ska vara över dagen. Man ställer bilen i deras parkeringsgarage, följ skyltarna när ni kommer fram till tunneln. Kostar ca 17€ per dygn.

Kolla med era hotell om de har shuttelbuss.

Strosa omkring och bara njut av allt vackert, missa inte den kända utsiktsplatsen, gå förbi kyrkan vid torget och längs vattnet upp på vägen. Där fångar ni vackraste bilden.

-Gå alla trappor upp till kyrkan som är på berget ovanför torget. Ni måste se alla kranium som ligger förvarade där. Låter inte klokt men så vackert och speciellt på samma gång. De grävde upp de som inte fick plats på kyrkogården. Ska visa mer i nästa inlägg. Kyrkan öppnar vid 10 och kostar 1.50€ att gå in.

-Saltgruvan Så häftigt! Gå till den stora bergbanan vid vägen, ni ser detta direkt när ni kommer in i Hallstatt på höger sidan. Går inte att missa.

(Kommer bilder i nästa inlägg) Man åker en snabb bergbana ca 850 meter rakt upp. Där får du se härlig utsikt över hela Hallstatt. Missa inte guidade turen in i gruvan som tar ca 1,5 timma. GALEN upplevelse, så kul att få se hur de slet inne i gruvan för 7000 år sedan. Kostar 30€ per person, värt det!

– Five fingers Kommer också i nästa inlägg. Ligger i Dachstein som är fem minuter från Hallsatt. Ta linbanan upp till toppen. Över 2000 m. ö h och gå ut på five fingers, utsiktsbryggorna.

Vi stannade tre dagar i Saalbach och sedan körde vidare mot Hallstatt som bara låg ca 150 km bort.

Men att sitta i bil är inte jobbigt för det är en semester i sig. Jag älskar Alperna! Det är så mäktigt med alla höga berg och alla hus på alpsluttningarna.

Vi bodde på Braugasthof, stor kontrast mot Alpine Juwel i Saalbach men vi gillar det. Skulle inte klara av att bo på stora gigantiska hotell, detta har 8 rum och alla balkonger utsikt över sjön. Enkelt och knarriga golv med gamla vackra möbler. Love it!

Från vår balkong, här satt vi hela kvällarna efter vi varit och ätit. Alla restauranger stänger tidigt, du måste äta senast åtta tiden för att få bord. Som Fort Myers i USA. Efter 21 får du ingen mat. Haha. Men skönt.

Alla turister som är på besök över dagen med buss åker hem runt 17 tiden så efter det är det underbart. Lugnt och skönt, så stanna gärna minst en natt extra.

Klänning HÄR. Favorit, en underbar klänning,  svartblommigt som jag använt mycket här nere. Sitter fint och är skön på. (Joelle som är designad i samarbete med Caroline Winberg.)

Lilla torget, små enkla restauranger överallt.

Missa inte gå alla trappor upp mot lilla kyrkan, så kan du se allt från ovan och den stora vackra kyrkan bakom mig. Fantastiskt vackert.

Vi cyklade runt sjön, har ni inte cyklar ska ni kolla om ni kan hyra. Det var så fina cykelvägar! mycket uppför men man måste ju inte ta hela vägen runt.

Så skönt bränna av några mil och få känna kroppen får röra på sig, jag mår så mycket bättre. Vill ha träning i vardagen, inte ta paus i flera månader och sedan köra på som många gör. Försök hitta något som just du gillar så det blir kontinuitet. Då minimerar du skador och får bättre resultat så slipper du känna att du är ”tvingad” att träna.

Cyklingen runt sjön var otroligt fint, det går inte fånga på bild. Älskar flyga fram och få se så mycket.

Blandat underlag, broar, men fina vägar, jag var rädd inte min cykel skulle fixa gruset men det gick fint.

En bars som mellanmål måste jag ha efter ett par mil. Sedan en kall cykelöl på något mysigt ställe.

Efter cyklingen åt vi en riktigt god pasta på hotellets restaurang. Det var en fullpott.

Så många bilder jag vill visa er, men vet det blir långa inlägg, ska dela upp så det blir kortare.

Kommer mer från Hallstatt del två snart. (Även med alla kläder)

Nu är vi i Italien!

 

  • 2017-07-09, 17:06
  • 11

Självklart kommer ni kunna följa vår resa här inne. Det blir mycket blogginlägg under resan och nu är vi på väg!

Dag ett på vår roadtrip ner genom Europa, så spännande detta ska bli. Det är ganska mycket fix och planering inför den här typen av resa så det är alltid skönt när man är på rulle. Cyklar ska med, allt måste funka, alla kläder till både cykling och vandring, utrustningen fyller ju halva bilen, haha.

Sedan finkläder, badkläder förstås och mina kameragrejer fyller nog en egen väska med laddare och allt.

Den här resan bestämde vi att vi bara ska ha mjuka väskor med. Packningen måste vara smidig och hårda väskor tar alldeles för mycket plats. Jag som är ganska rörig av mig mår bättre av att ha ordning på grejerna så jag ser vart allt finns.

Packade hela kvällen igår men skönt att sortera och lägga i högar innan.

Mina smarta köp på Ullared blev alltså stora rymliga väskor. Likadana för jag tycker det känns rörigt med olika väskor med olika mönster. Löjligt jag vet.

Så bra väskor! Rejäla, stora fickor både utsidan och insidan, handtag och skönt axelband. Jag tyckte jag ville ha ännu mer ordning så jag köpte en adresstaggar och satte en lapp vad som finns i varje väska.

Låter inte klokt men åh så skönt! För när vi stannar så ofta som vi gör vill vi lätt kunna ta ut rätt väska istället för stå och rota. Janne blev imponerad. Och lättad, hehe.

Ullared har billiga grejer, en del bra en del mindre bra. Jag var inte där inne länge faktiskt, fruktansvärd upplevelse med alla vagnar som krockar och folk högt och lågt. Marilyn gick inte ens med in, hon satt i bilen. Haha-

Lisa-Marie var gullig och gick upp tidigt i morse för att köra mig och Lucy och alla väskor till tåget. Typ ett stort gäng väskor. Janne stod på perongen och hämtade oss nere i Göteborg.

Älskade Lucy ska vara hos våra fina uppfödare Susanne och Håkan, Black Oranges. Finns ingen som jag är så trygg med.

Så proffsiga och kunniga, de tar hand om sina hundar med kärlek. Lucy har sin syster där som hon älskar, älskar! Vi kan inte ens säga ordet “Bambi” för då rusar hon till dörren. Jag märker varje gång att Lucy mår bra där, hon blir överlycklig när jag eller tjejerna hämtar men vi ser att hon mår bra. Viktigt.

Har alltid en stor klump i magen och mår nästan dåligt innan vi ska iväg men jag vet att hon är på allra bästa stället. Hon behöver även vara i en flock ibland och leka med andra hundar.

Älskade lilla plutt. Hon är min och tjejernas allt.

Sitter just nu i baksätet och jobbar en stund för det är ingen sol där, kan se datorn. Perfekt!

Nu är vi i Danmark. Vi gör ett stopp i Flensburg där vi övernattar en natt, i morgon blir det Prag! Jannes pappa är också med några dagar men åker egen bil, han är en jäkel på att cykla och det var han vi blev inspirerade av när vi hälsade på han och Jannes son Erik som var nere i Italien och cyklade. 73 år och kör många mil om dagen.

Puss och kram så länge, tack för att ni följer bloggen. Missa inte instastory för massa film från vår resa. HÄR. 

 

 

 

  • 2015-07-12, 01:01
  • 24

Nu har vi cyklat högt upp bland Alptopparna i Livigno! Vilken upplevelse. Detta måste ni göra någon gång och jag ska visa er massa bilder från det vi varit med om idag lördag.

Vi kom fram till Livigno igår kväll och cyklade upp till Jannes pappa Pelle och Jannes son Erik som kom ner dagen innan. Vi satt ute och tog en öl till solnedgången, det är så vackert här uppe så jag nästan svimmar.

DSC_0289

DSC_0292

Så kul att ses! Jannes pappa har cyklat väldigt mycket, han har precis köpt en ny grym cykel och jag blir så inspirerad och motiverad att träna ännu mer. Han är över 70 år… cyklar många mil om dagen och det var han som fick oss att boka detta.Vi kunde inte låta bli att åka ner och är så tacksam för alla tips. Jag älskar den här typ av semester!!

DSC_0299

Stiliga.

Vi åt en trevlig middag på deras hotell och sedan cyklade vi tillbaka till vårt hotell och jag satte mig för att blogga. När man är iväg så här på en äventyrssemester finns det inte mycket tid över, men vill så gärna dela med mig och göra det i realtid. Det känns betydligt roligare än att se vad vi har gjort ngn vecka efter och jag älskar att få skriva till er.

DSC_0318

Vilken utsikt att vakna till. Vi bodde på Astoria som är ett litet hotell där många cyklister bor. (Det visste vi inte om innan så det var lite kul.) Vi snackar proffs. Dom satt på frukosten och planerade sina cykelrutter och gick igenom höjdskillnader, distanser och massa annat. Häftigt att få se hur proffsen gör.

Hotellet hade till och med en “cykelbuffe” i receptionen =) Behövs mycket energi när man cyklar många mil uppe i alperna. Man måste dricka mycket, ha med energi för både alpluft och värmen känns efteråt.

IMG_4902

DSC_0305

Här kommer alla våra cykelbilder i ett galleri, klicka på bilderna för att se dom större.

Vi cyklade högt upp mot St Moritz, drygt 2000 m.ö.h. Ovant med så tunn luft, backarna är ganska tuffa och det känns att det är skillnad. Men kroppen vänjer sig och när man väl kommit upp så är det en underbar frisk luft. Jag har aldrig cyklat i alperna och det är riktigt häftigt. Allt är megastort, allt är vackert och man kan nästan inte ta in allt så mäktigt är det.

IMG_5026

IMG_5034

Det var otroligt häftig upplevelse att cykla bland Alptopparna, det var mäktigt. Dessutom mycket motion… Nerför kan jag säga var ingen lek, haha! Väldigt högt, inga räcken och både cyklister och bilar i hög hastighet gjorde att jag nästan krampade på bromsen men det var en skön känsla att susa ner och ha allt detta runt omkring sig. Man ska vara väldigt försiktig och se till att köra försiktigt, då kan du få var med om den häftigaste upplevelsen ever. Janne och Erik badade i den friska sjön när vi hade cyklat några mil. Iskallt men klarblått vatten.

Som ni ser har vi packat bilen och är on the road igen. Gissa vart? Vi har checkat in på nytt hotell. Tre timmar drygt från Livigno och resan mot det nya målet är en semester i sig. Har hängt ut genom rutan nästan, vilka vyer vi åkt igenom. Både ett och två länder.

11221532_10153004652618067_4803452483113677091_n

Här hittade vi en fin rastplast i Schweiz i em när vi satt i bilen. 2200m högt upp och det var sååå vackert! (Ska visa ännu fler bilder)

Nu ska vi cykla runt en väldigt vacker sjö, Italiens största som jag tror ni känner till. Vi ska cykla runt Gardasjön!

Dags att krypa ner, jag sitter ute på altanen på vårt hotell och skriver. Läser era härliga kommentarer, tusen tack! Så glad jag blir att ni gillar mina reseinlägg. Kanske kan få fler att pröva på den här typen av semester.

I morgon svarar jag på alla kommentarer när jag dricker morgonkaffet ute i solen. Sedan bär det av på cykeln en ny dag här i Garda. Kanske någon som varit här?

Puss och kram