• 2017-07-30, 13:14
 • 40

Jag måste ju erkänna att jag redan saknar att vara frisör. Lite granna åtminstone. Men för att inte få abstinens kan jag ju alltid passa på att svara på lite av era frågor om hår och hårvård. Att vara onlinefrisör är ju inte heller det sämsta! 

Så här i sommartid vet jag många har torra sommarhår och kanske badar både i klor och saltvatten som kan vara besvärligt att få ordning på. Är det något annat du vill veta om hår?

Passa på att fråga så ska jag försöka svara på så mycket som möjligt! Här kommer ett gäng frågor och svar om bland annat hårförläningar.

 

Vanja: Hur länge kan man ha hårförlängning innan man måste byta?

Svar: Det beror helt på vilken metod du använder. Tejphår behöver sättas om oftare, var sjätte till åttonde vecka ungefär, beroende på ditt egna hårs kvalitet och hur snabbt det växer. Vaxfästen kan man ha tre-fyra månader. Det viktiga är att man borstar med en borste utan piggar från botten varje dag så det inte trasslar sig. 

Lisen: Jag undrar hur hårförlängningen sitter fast, syns det? Kan man borsta ur dem eller fastnar borsten? Tvättar man håret som vanligt?

Svar: En hårförlängning ska inte synas, då har inte frisören gjort ett bra jobb, men fästena syns förstås under om du lyfter på håret. Man tvättar håret som vanligt, men gärna med produkter som innehåller mycket fukt. Extensions är dött hår som inte får någon näring som ditt egna, därför behöver man hjälpa till med lite extra fukt. Tvätta inte håret för ofta, men det gäller även ditt egna hår i vanliga fall. Schampo torkar ut och det sliter om du till exempel ska föna det varje dag. Man ska borsta det varje dag från botten med en svinhårsborse. En sådan utan piggar så du inte fastnar i fästena. Man borstar för att det inte ska trassla sig för då kan det gå av. 

Jeanette K: Jag har ett hår på utväxt och är sugen på förlängning, hur långt måste det egna håret vara för att det ska funka?

Svar: Det är lite svårt att säga utan att se håret, det kan inte vara för kort för då blir det svårt att klippa ihop. Men den kortaste jag har gjort på var en kund som hade en kort bit nedanför hårfästet i nacken. En kort page är det svåraste man kan sätta förlängning på, särskilt när det är rakt avklippt. Man behöver mängder av hår för att allt ska fyllas ut, det märker man när man sedan ska klippa ihop allting. Klipper man inte ihop det blir det som ett lock. Först ditt egna sedan kommer hårförlängningen under. Inte så fint. Har du uppklippt hår lite nedanför axlarna är det perfekt längd. 

Carolina: Min dotter har långt hår och det är typ ”elektriskt” och står åt alla håll hela tiden. Något tips vad vi kan göra åt det?

Svar: Det brukar ofta vara den torra luften som gör håret elektriskt när man har fina skandinaviska hår. Testa mer fukt! Elektriskt hår brukar vara bättre på sommarhalvåret, att göra inpackning en gång i veckan kan göra susen också. Testa även en hårolja som binder samman hårstråna eller ett leave in-balsam. Jag brukar även spraya min borste, det är ett smart knep. Glöm inte att rengöra borsten!

Ingela Persson: Om man blonderar hårbottnen med jämna mellanrum,blir det svårt att ha förlängning då?

Svar: Så länge inte håret är slitet eller har en dålig kvalité går det bra! Antar att du bara bleker din utväxt och inte längderna och då går det bra. 

Charlotta: Jag har självlockigt hår, funkar det med hårförlängning då?

Svar: Det funkar absolut! Det finns både vågiga och lockiga extensions. Sedan är ditt egna hår så fiffigt att det smälter faktiskt ihop och anpassar sig efter hårförlängningen efter ett tag. Jag har gjort många förlängningar på kunder som har ganska svåra, lockiga och burriga hår. Med en förlängning blir håret lättare att ta hand om, det brukar bli superfint. 

 

Inpackning räddar torra sommarhår!

 • 2015-12-02, 22:15
 • 10

Oj oj vilken lång dag. Mycket att fixa med och några timmar på salongen. Fullt ös dom här veckorna före jul men också mycket samarbeten/möten/projekt kring bloggen. Det kommer ske en stor förändring här inne ganska snart. Är så glad! Roligt att några också har sett reklamen på TV3. Ska visa mer bilder och vad vi har gjort.

Måste visa er en rolig hårförlängning jag gjorde. Det är alltid ganska mycket extensions precis före jul, många som vill vara extra festfina i håret.

Den här gulliga tjejen åkte från Jönköping och ville ha blandade färger och betydligt längre hår. Hon hade rakat på ena sidan och längre på andra. Tjockt hår, sparat ut en bra längd så det var enkelt att få ihop löshåret.

Så här såg det ut före.

IMG_6524.JPG

IMG_5695

Jag toppade lite på topparna och satte sedan i Tejphår som jag delar i mindre bitar.

IMG_6537.JPG

Sitter hur bra som helst och smälter ihop fint. Jag blandar nästan alltid flera nyanser för att få mer liv och en naturlig känsla.

Jag ser ibland tjejer med extensions som alltid måste locka sitt hår för att det annars inte funkar med utsläppt. Det tycker jag är fel. Man ska inte betala massa dyra pengar och sedan inte kunna ha det helt utsläppt som man vill. (Det ska inte bli en kant mitt i håret som ett lock) 

Efter! 

IMG_6539.JPG

IMG_6536.JPG

IMG_6532.JPG

Visst blev det lite kul med helt ny längd! Hon blev jättenöjd och allt gick snabbt. Skillnad på 1-2 timmar för en helförlängning mot 4 timmar…..

Nu ska jag fortsätta greja här. Jag kan knappt fatta att i morgon är den stora dagen för min Lisa-Marie! Min fina tjej som fyller 18  i morgon. Fattar det inte, 18 år! 

Det är så stort…!

Vi tisslar och tasslar, jag kan nästan inte hålla mig vad det är vi håller på med. Ni ska få se i morgon. Tror hon kommer bli rejält överraskad. Hehe.

DSC_0224

Ps. Har ni märkt något med bloggen idag förresten? Jippie!!! Så mycket kul det är som händer här inne nu.

Puss och kram!

 • 2015-10-12, 23:54
 • 39

Cancer och cellgifter förknippas ofta med en ganska jobbig grej som är en stor skräck för dom flesta. Att tappa håret. Vi utanför kanske tycker det är ytligt? “Det är ju bara litet i det stora hela.” Men för många är det det värsta som kan hända. Du har cancer- då blir man flintskallig, ser sjuk ut och kanske känner sig ännu sjukare.

Men att tappa hår betyder inte bara Cancer- sjukt. Det betyder också mot ett friskt liv! Cellgifterna ska kriga mot cancern, man kanske tappar hår pga cellgifterna, inte pga själva cancern. Cellgifter hjälper till att ta död på dom elakingarna men man kan tappa håret.

Vissa tappar inget alls beroende på vilken slags cellgift du får. Vissa tycker heller inte det är lika jobbigt att tappa hår, alla är olika och jag tycker man får känna precis hur man vill. Ingen bestämmer över vad just du känner.

IMG_0543.JPG

Det jag skriver om har Annica själv skrivit här inne i sina äldre inlägg under kategorin gästblogg, vi har även alltid en öppen dialog. Vi båda brinner för att dela med oss, föra fram sjukdomen i ljuset att det kan vara nog så svårt att ta in ett så tungt besked men också hur man ska prata med både vänner och anhöriga. Många kanske stänger in sig, kanske inte ens vågar eller kan berätta. Och kanske känner sig väldigt ensamma.

Annica är en sann inspiratör som sprider både fakta, inspiration och väldigt mycket hopp till andra. Hon lyfter fram sin glädje, sitt hopp, sin livsglädje och sin positiva inställning. Hon visar öppet sina känslor och berättar från hjärtat hur ledsen hon kan bli, hon tänker mycket på framtiden. 

Hon skulle få ca två år sa läkaren när hon fick sitt mardrömsbesked. Nu har det gått två år. Hon kämpar som en galning, åker fram och tillbaka till Sahlgrenska för att få cellgifter och nu är mycket av hennes cancer mosad. Det FINNS hopp trots Spridd MM och allt hemskt som står på nätet.

Forskningen går framåt, det händer saker hela tiden och Annica är ett levande bevis på det. Hon har några små metastaser kvar, men cellgifterna biter. Nu kommer hon kriga hela vägen mot mål att bli frisk. Det finns inget annat. Hon lever för sin familj och gör allt för att få se sina barn växa upp. 

Annicas stora stora skräck var att tappa allt hår. Hon har skrivit om detta många gånger här inne och jag glömmer aldrig den där dagen hon kom in till mig på salongen förra året och tog av sig sin peruk. Vi gömde oss inne i köket och jag talade om att detta fixar vi! Hon hade tappat en del hår på flera ställen, kala fläckar men det hade stannat av så hennes läkare sa att vi kunde färga det och testa med extensions. Sitter dom så sitter dom.

Så här såg hon ut när vi körde igång.

20140707-231436-83676009

Detta är peruken..

20140707-224640-82000772

Vi bestämde att jag bleker och nyanserar håret så det blir pastelligt blondt. Sedan klippte jag isär vaxfästen i pyttesmå fästen. Gick nästan inte fästa så pilligt var det och vi höll på en hel dag. Men tro det eller ej, det blev så bra! Hon ville verkligen inte känna sig ännu sjukare än vad hon var, därför tyckte hon att håret var viktigt.

DSC_0299-670x1007

Vi har sedan gjort extensions 4 gånger och hennes hår växer och växer. Allt det som tappades har nu kommit ner. Inga kala fläckar mer och allt har växt ut igen och blivit fylligt och fint. Hon har känt ett tag att nu är det en ny fas i hennes kamp! Hon börjar tröttna på sina extensions men samtidigt livrädd för att håret där under är tunt och kalt.

Jag har sagt att det verkar se bra ut och om det inte funkar att gå utan löser vi det. Finns många metoder.

Bild från i våras.

IMG_53582-670x502

Idag!

IMG_1701.JPG

I många timmar höll vi på och det är underbart att ta hand om Annica. Vi skrattar och pratar om livet, pratar om den här resan hon gör och det blir mycket känslor. Hon fick mycket tårar när hon fick se att hennes hår växt. Det kändes som ett bra tecken.

IMG_1715.JPG

Titta… ser ni? Den “kanten” över det som är tunnare är hennes hår som växt ut från allt där det var kalt från förra året. Vi klippte därför av den biten som var nedanför så allt blev tjockt och fint.

Så här blev resultatet efter urtagning av extensions, färg och klipp. Hon var så glad! Hon kände att nu är det bra med extensions för henne betyder det “sjukt”. Nu är hon mot ett friskare liv!

IMG_1766.JPG

Jag tycker det blev så fint! <3

IMG_1721.JPG

IMG_1765.JPG

Tufft!

IMG_1767.JPG

Love U vännen! Du är grym!

 

 • 2015-07-28, 23:59
 • 39

Tusen tack underbara ni för alla hälsningar till Annica! Hon har läst varenda kommentar och vill att jag ska hälsa till er från sitt hjärta. Hon gråter när hon berättar om alla som peppar henne. Blir rörd ända in i hjärtat, för det hjälper henne med positiv pepp. Man behöver få känna att det finns hopp, livsglädje men samtidigt få vara ledsen. Jag tror mycket på den inre styrkan, jag är övertygad om att den inre kraften kan ta henne väldigt långt.

Hon har varit hos mig på salongen idag. Jag och Lisa-Marie körde från Göteborg, hade håret och grejer med oss. Det var mycket tankar som for genom huvudet när jag satt i bilen. Var det lugna låtar grät jag. Var det härliga glada låtar ja, då grät jag då med. Kände att vi måste bara hjälpa henne genom detta. Hon får inte ge upp. 

IMG_2383.JPG

Det var väldigt härligt att få ta hand om henne idag. I nästan 5 timmar var hon på salongen och vi tog först ur hennes gamla extensions och jag klippte topparna lite. Om ni visste hur glad hon är att hennes hår växer. För ett år sedan var det inte roligt. Kanske en del tycker det är en “småsak” i sammanhanget, men det är faktiskt inte det. För alla är olika och hanterar cancer på olika sätt. Annica kan inte se sig själv utan hår, fransar och ögonbryn. Även om det självklart går att fixa så förstår jag hennes rädsla. Hon vill inte känna sig sjukare än vad hon är.

Hennes resa berör tusentals. Hon vill inte starta en egen blogg för att hon läst några cancerbloggar som tyvärr avslutats med ett inlägg från en anhörig. Därför gästbloggar hon här hos mig så hon kan dela med sig av sin resa, för den kommer ni få följa här ännu mer nu. Hon vill blogga från Sahlgrenska nästa vecka när hon ska få cellgifter och skriva dag för dag. Hon får så mycket energi från er! Det känns bra att ha ett ställe där man kan “samla allting” sa hon idag. Att kunna skriva vad som händer som en dagbok så vet alla hur det går för henne och det finns sparat.

(Mina inlägg kommer vara som vanligt)

annica

(Lånade en fin bild från hennes facebook)

På en månad har cancern spridit sig. Förra månaden när hon kollade sina värden var dom ok, men nu helt plötsligt var dom jättehöga. Just därför är det viktigt att dom har koll hela tiden. Ofattbart att metastaser bara kan dyka upp så snabbt.

Hon är min nära vän och jag kommer hjälpa henne så mycket jag bara kan. Hon kommer även blogga här när hon orkar, jag har lovat att skriva till er när hon inte orkar. 

Från och med nu ska hon kämpa sig genom detta och hon sa att hon måste försöka ta sig ur det deppiga och svåra. Även fast hon vet att det är ett halvår just nu med mycket cellgifter och operation.

Jag har skrattat mycket med henne idag och stått och gjort håret i flera timmar så vi har haft mycket tid. Jag har även pratat om hennes känslor, hur hon känner och försökt också peppa.

Här kommer bilderna från vår dag på salongen! Jag har satt i vaxfästen men delat många så dom blir mindre. Det blir inte sådan “dragning”.

IMG_2376.JPG

Här har vi tagit ur dom gamla. Håret växer!

IMG_2385.JPG

Här sätter vi igång. Jippie! Jag blandade två blonda nyanser, en superljus och kall och en något mer dämpad “naturligt” blond.

IMG_2426

… några timmar senare! Gissa om hon var nöjd med tjockt och långt hår igen. Efter några timmar i stolen märkte jag att hon kändes mer och mer uppåt, hon känner sig fin. Håret betyder sååå mycket för henne och jag är så glad att det lilla kan hjälpa henne lite. (Ljuset slår fel över håret så det blir tvåfärgat, det är det alltså inte ;)

Inte nog med det…

IMG_2373.JPG

Har ni sett något sötare paket? Så väl inslaget, med blomma, fjäril och ett fint kort. Det var Susanne från Clarks som ville ge henne en present och hade skrivit ett sådant fint kort.<3  Hon följer Annica i hennes kamp.

IMG_2406.JPG

IMG_2401.JPG

Flera selfies har vi också tagit förstås =)

Titta vad jag fick! Hon hade blommor och ett gulligt kort med till mig. Gulliga! Blev så glad, fast det är ju hon som ska ha blommor.

IMG_2410.JPG

IMG_2425.JPG

Visst är hon fin?!

Puss på dej min fis. Du kommer fixa detta!

(Uppdatering idag onsdag. Fick se detta på Facebook)

 • 2015-07-08, 09:02
 • 1

Fick upp på facebook vad som hände idag för 1 år sedan. En stor dag för Annica Thimberg! Jag gjorde en ganska speciell hårförlängning på henne och det var första gången jag hjälpte henne i håret. Jag hade semester när hon hörde av sig och frågade om jag kunde hjälpa henne och självklart ville jag det, sedan har vi haft mycket kontakt och det är numera en fin vän till mig.

Hon mådde dåligt av att håret var så illa. Hon hade ett halvår innan fått mardrömsbeskedet, obotlig cancer och hon fick äta starka mediciner. Det gjorde också att hon tappade mycket hår.

Men hon tappade inte allt, men fick använda peruk under en period. Något hon tyckte var väldigt jobbigt men också tacksam att den fanns. Hon vågade inte berätta, hon ville “gömma sig” under sin peruk för hon tyckte håret var väldigt viktigt. Ännu viktigare nu när hon blev sjuk.

Vi gjorde en stor förändring den där dagen. 8e juli 2014 fick hon längre och fylligare hår. Det kan låta ytligt, men jag lovar, är man sjuk så betyder skönhet  mer än vad man kan ana. För mår man bra kommer man även kunna kämpa med sin cancer. Det är viktigt att få känna sig fin.

Så här såg hon ut den dagen hon kom till mig. Vill ni läsa inlägget klickar ni HÄR. 

20140707-231436-83676009

Hon har bloggat en del hos mig, för er nya läsare kan ni klicka på gästblogg eller skriva Annica Thimberg i sökrutan längst upp så kan ni läsa alla inlägg. Dom berör.  Love you Annica!

Ha en fin dag så länge, Janne har precis gjort en smoothie (blåbär,jordgubbar, kokosmjölk, lättmjölk och kokos. Galet god) och vi ska ta en kaffe före en runda.

IMG_4525-2

Tack för alla era hälsningar, kommentarer och mail. Blir jätteglad!

Kram så länge

 • 2015-05-14, 22:14
 • 44

Nu har jag långt hår igen! Det är 3 år sedan sist men det har varit riktigt skönt att vara helt utan. Jag har ett tjockt hår men nu ville jag testa en ny metod jag aldrig haft så jag vet hur det funkar när jag ska göra det på kunder. Tejp har funnits väldigt länge, jag känner många som har det och det finns för och nackdelar med alla metoder. Man ska hitta den som passar in på just ditt hår. Linda på Main är jätteduktig på just tejphår och sätter i på ett speciellt sätt som jag ville lära mig. Det går snabbt, det smälter ihop bättre, är man känslig är det skönare än vax och micro. Det sliter även mindre, men som med alla metoder, man måste se till att sköta sitt hår. Jag valde det långa, ca 55cm och vågigt. Eftersom jag har mycket självfall och grövre hår passar det bäst.

Här är innan.

DSC_0913

IMG_1004

Det är inte ofta jag sitter på andra sidan stolen, vilken lyx. Men det är inte länge man sitter när man gör med den här metoden. Allt som allt med ihopklippningen tog det 1,5 timma. Då har jag mycket hår. Ju mer hår du har i dig själv, desto mer extensions behöver du för att fylla ut.

IMG_1008

Jag valde Toupema Belgal som jag jobbar med,  har gjort väldigt mycket förlängningar med olika märken och tycker dom är riktigt bra. Är det något jag har svårt för när det gäller extensions är det när dom lägger sig i “tampar” och slingor. Det är inte snyggt alls. Borsta och sköt om ert hår noggrant så kommer det hålla längre och se bättre ut.

Eftersom jag har ganska varm och kopprig nyans är det dock svårt med exakt färg för jag har så mycket skiftningar med slingor i. Därför valde jag en något ljusare och färgade in exakt den nyansen jag ville ha.

Klart.

DSC_0925

DSC_0929

Tusen tack Linda, jag blev så nöjd! Roligt att testa detta och härligt med långt hår nu i sommar.

Vad tycker ni? Hiss eller diss? Har ni frågor ang hår kan jag försöka hjälpa er i kommentarsfältet.

Stor kram, hoppas ni njutit i det fina vädret idag.

 • 2015-02-18, 23:56
 • 10

Äntligen har vi ett inlägg från vår Annica! Vi skulle lagt in detta igår egentligen men då hade hon problem med sitt internet så det kommer nu.

Sedan angående mitt senaste inlägg. Får förtydliga. Det gäller alltså mina egna bilder från just min blogg som jag ofta ser på nätet som marknadsföring. Om butiker använder bilder med mig som reklam och det är pressbilder för reklamsyfte, inte från min blogg  är det något annat.

Nu är det tredje gången jag gör en förlängning på Annicas hår. Första gången hon kom in till mig var i somras. Ni som följt mina och hennes inlägg här inne vet hur läget var då. Inte roligt och hon hade tappat mycket hår. Eftersom hon äter en speciell bromsmedicin för sin cancer är det inte säkert att hon tappar håret eller också kan det bli så att hon tappar lite grann. Hon tappade tyvärr en del som hon var väldigt ledsen över men när vi hade kollat igenom noga så bestämde jag mig för att vi gör ett försök. Hon hade redan då fått hår som hade börjar växa ut och tappade ingenting just då. Vi pratade också med hennes läkare ang blekning men allt var grönt så vi körde på!

Annica fick äntligen mer hår och om ni vill läsa mer om henne så klicka på Annica Thimberg längst upp till höger i sökfältet där ni även hittar hennes inlägg. Håret började växa och med förläningen som jag satte i med klippta, supermini fästen gick det bra!

#SC_1152

Titta vad långt det blivit. Som Annica sa- Jag ÄLSKAR min utväxt, haha! Ett bevis på att hennes hår växer. Vi färgade ändå henne och sedan satte jag i nya extensions. Att plocka ur, klippa, färga sedan sätta i 120 stycken ny tar sin tid så vi hade en fantastisk dag med massa mys och prat samtidigt. Goa Annica, ja blir lika glad och imponerad varje gång vi ses. Vi valde Toupema belgal den här gången då hon var jättenöjd med dom första gången jag satte i.

#SC_1184

Fining! Tack för en underbar dag igår, stor kram för att du vill skriva här inne. Jag tror många läsare väntar på dina härliga inlägg-

IMG_5358

Blodprover, Månadskontroll och kladdkaksmuffins

Vad fort en månad går!

För snart en månad sen var jag i Göteborg på Sahlgrenska och var så rädd för att vara resistent. Nu sitter jag här igen med nya tankar, och lite ny rädsla för imorgon är det dags att få ytterliggare ett nytt stick i armen och invänta nya blodprovsvar som visar om medicinerna fungerar eller inte. Det känns lite vemodigt att veta, att så här kommer det hålla på om och om och om igen. Varje månad samma sak. Nu känner jag mig ändå mer coollugn jämnfört mot när man inväntar ett röntgenbesked, den oron är värre än värst. Detta är småpotatis jämnfört med väntan på ett röntgenbesked!  Men jag antar att man vänjer sig. På måndag blir det månadskontroll på Sahlgrenska igen, då kroppsbesiktningen och blodprovsvaren kommer. Om blodproverna har stigit fungerar inte medicinerna längre…

Några av er här har kontaktat mig via mail angående min cancer-resa  ,och det känns SÅ oerhört skönt om något av det jag delar med er som också är ”drabbade”, kan hjälpa er en bit på vägen. Det är en stor anledning varför jag skriver här som gästbloggare. Och ni alla hjälper ju även mig! Vi peppar varandra!

Hopp finns det alltid. Ge upp är ALDRIG något alternativ även fast man känner så, ja så känner jag många gånger. Konstigt vore väl det annars.  Men oavsett om det är sjukdom eller något annat som är svårt och tufft i livet så är ge upp INGET ALTERNATIV! Jag är en ”vinnarskalle”, tävlar i det mesta, och i detta fallet så kanske det kan vara en fördel. (Jag har bestämt mig för att vinna mot den dära elakingen)

Jag stannar ofta upp, sen jag fick min sjukdom, det är väl egentligen det enda som har varit en fördel och fört med sig något positivt när gäller cancern. Jag har blivit så mån om livet. Och jag kan för första gången på mina snart 34 Jordsnurr se så klart. Jag ser allt på ett helt annat sätt, så jättesvårt att förklara. Men jag andas liksom. Jag lever. Jag njuter. Jag ser detaljer på mitt liv som jag aldrig förut sett. Lever mer för dagen, för nuet.  Även fast livet är supermycket jobbigare nu, så njuter jag, och då gör jag det till fullo! Mitt liv är verkligen bra, trots att den här MR C kom på besök!

bild

Idag har varit en bra dag. Ja, en jättebra dag. Jag har jobbat och vilken dunderbra dag!  För åh vilka underbara människor jag får träffa i mitt jobb, som ger mig så mycket. Om någon av er läser detta: TACK för en supermysig dag. Och mina jobbkompisar är så jättemysiga. Husmor, vår vaktmästare och jag jobbar på som ett ”dunderteam”. Idag har vi haft Fettisdagen i fokus, och vi har även gratulerat barn som fyller år, ja även vaktmästaren själv fyllde år. Att han sjöng och spelade för sig själv fick han veta först efteråt .

En bra dag helt enkelt. Och extra bra för jag känner mig så glad över att få känna mig så fin. Igår träffade jag underbara Johanna. En heldag i salongen resulterade i en mycket glad och fin Annica som resultat. Vad osvenskt att säga så om sig själv, men jag bjuder på den då jag faktiskt känner så. Utseendet för mig ÄR SÅ viktigt när man går igenom detta. Om man egentligen inte känner sig sjuk, så vill jag heller inte att det ska synas på utsidan. Rätt skönt att försöka matcha, det man själv känner. Jag känner mig frisk, trots mina jobbiga biverkningar har jag fortfarande svårt att se mig själv som cancersjuk!!!!

Denna gången på salongen satte Johanna i det håret jag hade första gången jag gjorde extensions. Jag var inte så nöjd med förra, det var jättefint men det trasslade sig HELA tiden och blev knutar på det, som att det fastnat tuggummi i det. Stor skillnad på kvalitén! Så nu känner jag mig extra fin. TACK Johanna. Att hänga med den där bruden en hel dag är verkligen mysigt. Vi har så roligt ihop, hon känns verkligen som en vän jag känt länge. Och jag hoppas jag får vara din vän länge gumman.

Sitter här nu helt slut efter en lång dag. Hade planer på att träna lite, att dansa lite Zumba nu när jag ändå har en bra dag, utan biverkningar (det gäller att passa på de dagar som är bra, utan biverkningar).  Men istället bakade jag lite kladdkaksmuffins till grabbarna då de har friluftsdag imorgon och det är det viktigaste av allt i fikaväskan (Vad gör man inte för sina underbara barn?!) Hihi, snacka om kontrast till min plan. Men Zumban får vänta tills imorgon om allt är bra då.

Laddar för att mina Barnmusiksgrupper ska dra igång imorgon. Ca 40 barn anmälda, så det ser jag fram emot. Det är så roligt att bara jobba på och leva ”som vanligt” och försöka låta bli att tänka på cancer hela tiden. Tänk om man hade tänkt så innan man blev sjuk. Att man inte njöt mer av att vara frisk! Jag hoppas jag kommer dit igen, för DÅ, jag DÅ ska jag VERKLIGEN njuta!!!!

Ta hand om er vänner, så hörs vi snart igen.

bild-2

Många varma kramar från mig Annica

 

 

 

 • 2014-10-22, 14:00
 • 18

Nu måste jag visa hur Annicas hår blev! Ni som följer bloggen vet säkert vad Annica drabbades av för ett år sedan och idag tänker vi extra mycket på henne då hon ska göra en MR röntgen. Håret har hon tack och lov fått behålla även om hon tappade väldigt mycket. Hon har mått jättedåligt av detta och hon gästbloggar här inne hos mig ibland och där skriver hon om känslor kring att få ett sådant tungt besked. 33 år med tre små barn och få ett cancerbesked. Trots det är hon  är en livsglad kämpe och har en enormt positiv inställning till livet. Hon har alltid haft väldigt tjockt och långt hår, därför känner hon sig sjukare med det tunna och korta. Hon mår bra av att få känna sig fin och kropp och själ hör ihop. Man bestämmer ju helt själv hur man vill göra med peruk mm. Ni hittar hennes gästinlägg här och så här såg hon ut när hon kom till mig första gången. Jag satte extensions och färgade i somras och då såg hon ut så här.

20140707-231436-83676009

Det var en ledsen Annica som kom in till mig för att fråga om jag kunde hjälpa henne på något sätt. Hon talade om att mediciner påverkar ingeting om vi skulle bleka mm och hon kände- Ingenting kan bli värre. Hon hade tappat mkt hår på flera ställen så hon gick med peruk men i somras var det också väldigt varmt hon mådde dåligt över ifall någon skulle se. Hon frågade om det fanns möjlighet att sätta extensions på något sätt vilket vi också gjorde.

Jag klippte extra små fästen som jag på något vis fick fast. Det får inte bli en “dragning” för då tappar man håret. Efter mycket pill och trix fick vi i nästan 100 slingor på ett skonsamt sätt och Annica blev så glad! Hon var en heldag hos mig på salongen och det värmer i hjärtat att kunna hjälpa henne och hon “vågade” visa sig och kände sig så fin. Det hör verkligen ihop med skitcancern att man får må bra, känna sig fin och glad. Det stärker och gör att man orkar. Ni hittar det inlägget här.

Men igår när vi plockade ut dom gamla hade håret blivit SÅ mycket tjockare och bättre. SÅ KUL!!!! Titta vilken skillnad!

DSC_0332

Fantastiskt kul! Här är det före jag färgade hennes utväxt och före jag satte i nya extensions.

Hon är fortfarande ovan vid det korta och det är betydligt tunnare än vad hon är van vid.

IMG_9284

DSC_0337

Mitt hår är allt annat är blankt och mjukt om jag inte gör något haha. Frissigt, stort burr.

DSC_0355

Jag satte i ca 130 stycken och blandade två olika nyanser. Jag klipper ihop allt förstås och sedan lockade jag med vår nya SUPERGRYMMA locktång från ghd som äntligen kommit. Herregud vad den är bra! Jag sprayar först med deras Curlhold som gör att lockarna håller ännu bättre. Det är tre sensorer på varje sida som jobbar individuellt och är oberoende av varandra- Därmed har man alltid rätt temperatur- 185 grader som är skonsamt för håret. Detta ger även en glans och spänst in dina lockar. Hur bra som helst.

Det finns olika tänger och jag lockade med ghd soft curl. Blir vackra lockar och jag gillar att borsta ut som som jag gjort nedan. Låt dom svalna, sedan borsta med en svinhårsborste, spraya och krama ihop. Det blir vackra vågor och naturligt “svall” när det inte “ligger i tampar” eller slingor tycker jag.

Du snurrar på håret som vanligt med en traditionell locktång, sedan släpp. Det går på en sekund…

DSC_0317

Dom kostar 1599kr och jag fick en låda igår men sedan är det väntetid på leverans för dessa har sålt slut överallt!

DSC_0367

DSC_0366 2

DSC_0360

Tack fina Annika för en heldag på salongen, så glad att kunna hjälpa dig. Vi ser fram emot ditt blogginlägg här inne snart och tänker på dig idag extra mycket.

Massa kramar!

 

 

 • 2013-12-21, 10:01
 • 7

God morgon vänner!

Jag vaknade utsövd och utvilad strax efter 7, gud så skönt! Kanske inte vakna 7, men utsövd iaf. Jag och Lisa-Marie klädde granen igår och hade en skön fredagskväll, Marilyn var med sin kompis och sov sedan hos sin pappa. Bästa som finns är att gå upp när det fortfarande är mörkt och granen står tänd… mer bilder på granen kommer i nästa inlägg. Den blev så fin!

Här sitter jag och bloggar just nu, strax en PW!

Nu ska jag visa bilderna från när jag gjorde min kompis Linda fin i håret i torsdags kväll. För några år sedan lärde jag känna Linda när hon arbetade för Bonnier och hade hand om bloggarna, underbara tjej som jag är glad att fått lära känna, vi har alltid så roligt ihop. Hon har alltid haft tjockt och lång hår men för några år sedan blev det “lite för kort” när hon klippte sig och de blev inte riktigt som hon tänkt sig. Hon frågade mig om jag gjorde extensions och om detta gick att fixa…Hon kom ner till Skövde och det tog sina timmar att fixa…

En söt Linda men som ville ha tillbaka sitt långa hår… =)

230 slingor gick åt och vi använde oss av Toupema vaxfästen, hon har tjockt och bra kvalite och då smälter dom in bäst. Har man lite finare hår är det mycket bättre med microringar.

Och så här fint blev det med lite längre.

När man väntar på att ” få ner sitt egna” är extensions väldigt roligt, det man ska tänka på är att låta håret vila om man gör det mycket. Jag har förlängt håret på Linda några ggr och under våren, sommaren låter hon det alltid vila. Nu har det kommit ner en bra bit och det behövs inte alls lika många fästen. Ju kortare hår och framförallt om du har tjockt och mycket hår, då går det åt mer.

Så här såg hon ut när vi var på Ladies night i slutet av oktober i år.

Jättesnygg och fin längd men nu ville hon ha ” de där extra långa” en omgång till. Extra kul när man vill locka och fixa lite.

Titta vad långt det har blivit från den först gången jag förlängde! Här är bilder från när hon var hos mig i torsdag. Nu gick det bara åt 130-140 slingor, 100 mindre än första gången vi gjorde. Så, spara ner era hår en bit då det blir mycket billigare. Jag använder mig av Toupema Belgal. 

Tadaaaa!

Snygging!

Vi hade en mysig kväll, nytta med nöje att sitta och fixa hår med massa prat och snack! TACK vännen för moet, nästa gång vi ses dricker vi bubbel för då är mina tänder nog inte nyblekta ;)

Jag använder mig av 4 olika nyanser då hon har slingor så det ska smälta ihop mer. Många frågor om just extensions och jag ska skriva ner några saker dom flesta undrar över.

Kan man göra extensions fast man har slitet och tunt hår? Beror på, jag säger hellre nej om det är tunt och slitet. Bättre man bygger upp håret med bra produkter innan. Speciellt blekt hår som är poröst. Tänk er för… bättre med clips nån gång då och då tills det blivit bättre kvalite.

 • 2013-09-06, 00:20
 • 29

Hur mår ni? Börjar träningsvärken bli bättre? I morgon kommer Johan med lite fler tips på video här inne ni som vill börjar träna mer! Utmaning dag 6 i morgon och snart är första veckan gjord. För er andra, kör med oss och häng på! :)

Idag har jag jobbat 10-21 och det blev en lång men rolig dag då en förlängning som först strulade med färgen blev till slut jättebra! Kunden vill ha be gorgeus då dom har bra isättning och skonsamma fästen.

Hon hade väldigt korta längder på sidorna och mycket uppklippt, då går det åt mycket hår för att kunna få ihop det.

Före

 

Efter…

Sån förändring det blir med så mycket mer hår…

Snygging!!

Måste visa er en helt underbar hårparfym från Be gorgeus som doftar ljuvligt, är man svag för dofter kommer man älska den här. Finns nere på main om ni är där, lukta på den! Skyddar även mot solen….Tror jag också måste ta hem denna. 349kr.

Medan nästa kunds färg satt i så passade jag på att göra mina squats… Dom kan man göra när som helst. ;)

Väl hemma efter 21 så körde jag igång med ett svettigt träningspass för att även få med hela kroppen. Annika sjöö och Michael Hanssons dvd functional training är fantastisk jobbig men det förbränner och ger dig bättre kondition. Jag älskar gym men detta är ett bra komplement, speciellt om man tex har småbarn hemma. Dom kan vara med och stå och hoppa bredvid. Det är 12 olika block och tar ca 40 minuter, svetten rinner av dig kan jag lova. ;)

Har ni testat den?

Lisa-Marie berättade att flera på hennes skola kör utmaningen 100 squats i hundra dagar, därför körde även L-M igång idag. Skönt att hon inte tyckte mamma var töntig utan gillade utmaningen. Det var nog kompisar som drog lite hehe…

Linnea min syster hade stått i en kö där några tjejer hade pratat om den… alltså det är ju helt galet roligt att så många kommit igång. Hörde någon som tyckte det var knäppt att bara köra rumpan och inget annat. Ok, så det är bättre att folk sitter på sina arslen i soffan istället? Är det inte roligare, bättre att få igång folk? Sedan kan man lägga till ännu mer förstås om man inte redan tränar hela kroppen- det ena leder till det andra och tänka positivt och “börja någonstans” hjälper många. Det behöver inte vara krångligare än så….

Johan som hjälper mig frågade faktiskt en läkare han känner om denna träning och det är självklart ingen “fara att göra en sån här utmaning” bara man lyssnar på sin kropp som med allting. :) träna precis vad du vill eller sitt i soffan.
Undrar om en del skulle gnälla om jag bloggade om chips, godis sitta i soffan varje kväll.. tycker jag är myyyyycket bättre.
Tänk vad det är provocerande att läsa om träning. Ändå är det mina träningsinlägg som har allra flest klick här inne? ;)

Trött, genomsvettig och kommer sova gott inatt. I helgen kommer Janne upp då vi ska på kalas hos pappa, det kommer bli en lugn och skön familjehelg och är det bra väder på söndag ska vi åka båt. Får njuta av de sista dagarna som det kanske är varmt…

Sov gott <3