• 2019-10-15, 22:15
  • 10

Innehåller annonslänkar 

Nu har vi haft kalas på löpande band, i söndags var det middag med släkten för att fira Marilyn som fyllt 20 år! Vi kom hem sent lördag kväll efter dopet i Stockholm och då kastade jag mig in i tårtbak och förberedde inför middagen. Vi hade satt klockan 16 på söndagen som tur var, middag för 20 personer är lite pyssel. Vi handlade allt innan och tjejerna fick städa och fixa här hemma innan så det gick ändå bra.

Min fina tjej! Det är väldigt roligt att göra fint och fixa till sina barn. Bästa jag vet.

“Varför måste du ställa till med kalas och varför inte göra det enkelt” frågade någon.
För att vi alltid har kalas med familj och släkt, för att det är väldigt roligt och för att barnen älskar det! Alla familjer gör på sitt sätt. Jag har skrivit mycket om detta i min bok Middag hos mig, då förstår ni mer hur jag gjorde även när jag var ensam med tjejerna när de var små. Jag älskar fixa till kalas och fest! Även om det var lite stressigt eftersom vi var på dop samma helg.

Marilyn älskar pajer och plock så det bjöd vi på. Hon köpte även med sig lite gott från delikatesscharken på Kvantum där hon jobbar.

Jag gjorde fyra stora pajer, två köttfärspajer och två salami och brieostpajer. (skippade spenaten) Klicka på länkarna så kommer ni till recept. Sedan lite av varje, lax och olika parmaskinkor, sallad, såser och olika ostar.

Lisa-Marie, 22 år i december. Hon har sökt högskola nu till januari och Marilyn kommer söka polis men även en till högskoleutbildning. När de flyttar iväg beroende på var de kommer in kommer jag flytta ner till Janne och Göteborg. Vi har varit ihop i snart 8 år, klarat särbolivet och pendlat för tjejernas skull men nu närmar det sig en ny fas i livet.

Alltså kolla mammas silverskor, hur coola?!

Vi var 20 personer, så roligt att ses! Mormor, barnens pappa Lasse och deras lillebror Charlie, pappa/morfar, Lena och Carl, tjejernas kusiner och mina tre systrar. Janne och Lucy också förstås. Fullt hus, jag älskar det! Så här är vi även på julen hos oss och några fler..

Pappa jobbar på operation och jobbade så han kom lite senare. Vet ni är en hel del läsare som ofta skriver att ni blivit sövda av honom på OP och är glada att han är så lugn och snäll. Han är grym.

Husmor är jag det, men fick så mycket hjälp av både Janne och Marilyn inför kalaset. De fick slita, hehe. Tur! Förklädet är Lexington, ni hittar det HÄR. Fint till jul. Min klänning hittar ni HÄR. Också fin till jul, ett rött diadem blir juligt.

Älsklingen!

Och tårtorna. Marilyns favoritsmaker är choklad och citron så jag bakade en hög chokladtårta lager på lager med nutellamousse mellan, chokladglasyr överst och toppade med chokladmacarones. Den andra är cheesecake med smak av lime, jag gjorde dubbel sats så den blev extra hög och dekorerade med passionsfrukt, vit choklad och citronmacarones.

Mäktiga men en liten bit är smaskigt.

Och 20 höga ljus förstås. Hittade fina höga smala ljus i guld och silver på Partaj.

Lite smält och rasat lite, haha! Men lovar er, den här var ganska god faktiskt. Båda tårtorna ska ni få recept på. Botten är saftigt och kompakt, inte som sockerkaka som är mer luftig.

Marilyn fick så fina presenter, tack alla! Pengar, presentkort, smycken och massa skoj.

Nu dröjer det några veckor innan det är dags för nästa kalas när det är Lisa-Marie som fyller år. Ska vila upp mig lite, men i morgon åker jag upp till Stockholm. Ska göra en intervju och reportage för tidningen Amelia och är med i Aftonbladet Morgon på TV3 på torsdag. Återkommer med tid.

Kramar

 

 

 

2019-10-15 Johanna Toftby, Recept , ,

  • 2019-06-10, 17:00
  • 7

Nu börjar stora studentveckan för många i Skövde, hur har ni det? Stressigt och fullt upp vet jag sedan mina studenter vi haft. Glöm inte njuta, det är livets höjdpunkt!

Ska ni göra cakepops att bjuda på? Eller till festen eller midsommar. Enkelt, gott och festligt att ställa fram. Dessa misslyckas du inte med. Tog några gånger innan jag upptäckte knepet.

För så här vill man inte att det ska se ut. Katastrof när alla smälte, haha.

Istället har jag andra tips, nu vet jag hur de ska bli snygga och goda. Pinnen måste frysas fast, följ steg för steg så har du söta cake pops till festen. Dekorera hur du vill, Lisa-Marie gör så fina med massa strössel som hon gjorde till Marilyns student.
Jag gillar dessertbuffe där man ställer upp massor, dekorera med flaggor och lite festliga dekorationer så blir det inbjudande.

I år när vi fotade till boken doppade jag dem i vit choklad och satte ett gul blått band, enkelt men blev fint.

Fint att ställa fram antingen till dessertbordet eller till fördrinken när alla kommer.

Jag använder papperssugrör som jag klippt av på mitten. Köpte dessa rosa på Partaj. Idag hittade jag vita korta på Panduro som är just till Cake pops.

Mixa kakorna och rör ihop med färskosten. Rulla till bollar.

Smält chokladen, ska du ha vit, köp knapparna. Den vita som blockchoklad är kladdig och för tjock att doppa i.

Doppa pinnen 1 cm ner i chokladen. Sätt ner den en bit rakt ner i de färdigrullade bollarna. Den fäster om du doppar pinnen i smälta chokladen.

Ställ i frys en timma. Ha tålamod, måste bli kalla så pinnen fäster.

Ta ut bollarna ur frysen. (kylen funkar också) Doppa dem i den smälta chokladen.

Chokladen får inte vara varm, då lossnar pinnen. Snurra sedan bollen i luften, ställ den inte direkt på brickan för då får du en “platta”. Det är fint om de är runda. De torkar snabbt. Snurra den lite så det stelnar något innan du ställer ner den.

Ska du ha strössel tar du på det nu. Inte när de stelnat.

Ställ bollarna kallt tills du ska servera dem. Jag satte gulblå band och ställde på bordet med bubbel och lite annat gott. Mycket uppskattat av gästerna.

Lycka till med era goda cake pops!

Cakepops! Så lyckas du

Skriv ut recept
Tid:
30 min plus frystid
Antal portioner:
ca 15 stycken

Gör så här

Mixa kakorna i en matberedare eller en mixer. Blanda i färskosten. Rulla direkt till fina bollar. Smält lite av chokladen, doppa ner pinnarna ca en cm i den smälta chokladen och stick sedan rakt ner en bit i varje boll. Ställ på en bricka i frysen en timma. De måste ha stelnat så pinnen fryst fast. Smält blockchokladen i vattenbad. Ljus, mörk eller vit. Ska du ha vit köpt de små knapparna, den vita som blockchoklad är svårsmält och kladdig. Doppa sedan bollarna rakt ner i chokladen, ta upp och snurra, vrid på den så allt överflödig choklad rinner av. Håll den i luften en liten stund, snurra under tiden. Då torkar den och du får ingen "platta" under bollen som annars blir om du doppar den i choklad och ställer ner den direkt. Vill du ha strössel så strö på det innan det har stelnat. När den torkat till lite, sätt ner bollarna på en bricka och ställ kallt.

150 gram

Färskost

2 paket

Ballerina eller oreokex

250 gram

Vit choklad eller mörk

15 pinnar

  • 2018-11-08, 21:39
  • 7

Innehåller annonslänkar till Ellos, Cubus, Lindex, Clarks, Blueco 

Har ni en fin vecka? Fredag i morgon! Jag är så pepp inför helgen, massa kul som händer. Har varit i Göteborg och hämtat hem massa grejer från Ellos som ska fotas, här ska adventspyntas! Måste ju ligga före så ni får inspiration.

Men först ut tre snygga festoutfits om ni letar festkläder till vinterns fester. Älskar den här stilen. Lite rock och bling, svart sammet och paljetter.

Visst är kjolen vacker? Skönt med resår i midjan, kan man äta sig riktigt mätt på julbordet, haha. Snygg volang längst ner, normal i storlek, snarare gå ner än upp. Anja och Filippas kollektion.

Kjolen HÄR, Diadem HÄR, blusen HÄR. Blusen är grym för det är ett snyggt basplagg till glitter och paljetter. Fint med enkelt till glitter. Endast 149kr nu!

Nästa outfit är en galet vacker paljettkjol, snygg längd, nedanför knät och resår i midjan. Jag har S, normal i storlek. Kjolen HÄR. Vit blus tog slut snabbt, kika HÄR så har ni mer vitt. Men en enkel top är fint till.  Örhängen Zara. Armband Caroline Swedbom HÄR Väska Valentino.

Tips på jättefint, festligt linne som passar till kjolen HÄR.

Underbar sammetsklänning, också från Anja och Filippas kollektion. De har så fina kläder! Den här sitter som ett smäck, grym passform. Fin till Julafton eller julbordet med jobbet.

Finns HÄR. Örhängen Oscar de la renta, väska och skor Valentino.

Hoppas ni gillar! Jag älskar den här tiden som vi går in i nu, så mysigt när alla ljusen börjar tändas, nästa fredag gör jag ett jobb på Clarion Post och är med när den röda, stora rosetten tänds,  kanske vi ses då! Så mysigt och pampigt när den tänds och julen invigs i Göteborg.

Nu ska jag sätta mig i soffan, blev en lång dag idag, men roliga möten och en spännande sak jag tror ni kommer gilla här inne som kommer snart. Laddad för bodypump klockan 12 i morgon. Bästa passet i veckan, fredag lunch.

Kram så länge