• 2015-09-05, 16:32
  • 5

Fläskfilegryta med champinjoner, dijonsenap och grädde. Den är så galet god så jag måste göra den om och om igen. Det är väldigt roligt när ni bloggläsare kommer fram och nämner ofta den här grytan.

I bland serverar jag grönsaker till, ibland sötpotatis eller varför inte hasselbackspotatis en lördagkväll?

Här kommer receptet för er som inte testat.

DSC_0524

Fläskfilégryta 4 pers

ca 7oo g fläskfile

2 tsk dijonsenap

1 paprika

1 vitlök

1 chalottenlök

1 msk tomatpure

Färska champinjoner

1msk kalvfond, eller efter smak.

Lite honung

3dl Grädde

1 dl creme fraiche

salt peppar

Lite cayenpeppar

Gör så här: 

Stek köttet i mindre skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna för sig-  lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under i ca 10 minuter.

Man kan servera med vad som helst, sötpotatis är också gott och nyttigt. Det enkla kan vara det godaste, den här grytan är enkel men vansinnigt god.

DSC_0519-670x445

Bon Apetit!

2015-09-05 Recept

  • 2010-10-28, 16:05
  • 0

Efter jag varit på minneslunden igår tog jag mig en lång promenad, vädret var mörkt och blåsigt  men så skönt att “rensa tankarna”. När jag kom hem kände jag att jag ville tända upp massa ljus och laga en god middag. Den här grytan skrev jag om för inte alls länge sen, den är verkligen hur god som helst och hade med den som lunch idag. Inte alls den nyttigaste… men som sagt…Gott och man behöver ju inte vräka på potatis…

HÄR  hittar ni receptet för er som inte har det.

2010-10-28 Hälsa
  • 2010-10-11, 23:32
  • 50

ÅÅÅÅ den här är så god. Jag är ju en sann matälskare och den här grytan gjorde jag ofta då barnen var små, typ 10 år sedan när man inte åt så mycket mer än fläskfile, hasselbacks… ni vet… 90tals middag.  Nu ska man ju äta sushi o wushi och kengpang och pingpong  eller vad nu allt heter. Älskar förresten nya smaker och gillar det mesta. MEN. En gryta med grädde och lite kärlek- Fy sjutton vad gott det är.

Här får ni min fläskfilegryta- mycket enkel och det mesta har man hemma.

4 pers

ca 7oo g fläskfile

2 tsk dijonsenap

1 paprika

1 vitlök

2msk hackad persilja ( kan uteslutas om man vill, det funkar bra ändå)

1 lök

1msk tomatpure

färska champinjoner

ca 1msk kalvfond

skvätt honung

3dl mellangrädde

2 dl creme fraiche

salt peppar

Stek köttet i minder skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna, lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under lock i ca 10 minuter.

Jag serverar ofta med klyftpotatis, ringla olivolja och strö lite havssalt, timjan. Glöm inte en fräsch sallad till! Detta blir så vansinnigt gott. Dijonsenapen är stommen. Testa, skriv och berätta. :)

Puss

( bild finns då jag lagade denna i lördags i tidigare inlägg)

2010-10-11 Hälsa, Recept ,
  • 2010-10-09, 20:32
  • 0

Tjenixen snyggingar, nu har jag äntligen satt mig ner en stund. Jag jobbade till 16 idag sen kom min fina Carro för att fortsätta hjälpa mig här hemma. Vi körde igång med lite röj och städ sen var vi vrålhungriga så jag svängde ihop en detsprutargenomöronengryta. SÅ GOTT! Fläskkfilegryta med dijonsenap, grädde och massa annat gott. Vill ni ha recept vet ni vad som gäller haha. ;-)

Vi har förresten också hunnit få upp en grym fixa-iordning-sig-plats till min stora tjejja, hoppas hon blir glad. :) Det blir en egen liten snygg hörna i hennes rum som jag mer än gärna skulle vilja ha. 

Marilyn min lilla ängel fyller 11 år i morgon. Så mysigt att  tänka tillbaka, varje minut minns jag precis innan hon kom ut och såg världen. I morgon ska vi ha kalas för henne. Stora tjejen!

Puss, nu ska vi spackla. :-)