• 2011-06-09, 01:13
  • 19

För ett tag sedan gjorde jag ett inlägg om hur man gör fiskbensflätan och som blev väldigt uppskattat. Kul! Jag tänkte därför visa er lite fler tips på hur man enkelt kan göra vackra flätor i sommar. Kanske till skolavslutningen eller midsommarfirandet,  flätor är ju såå romantiskt och frisyren ser ofta arbetad ut. OCH det är enkelt när man har gjort det några gånger! Övning ger färdighet.

Fläta i luggen-

Kamma och dela upp i tre delar.

Börja som en "vanlig fläta" en liten bit ner.

Plocka sedan bara uppifrån. Ser ni? fläta som vanligt men plocka alltså inte med den under.

Fläta runt och fortsätt plocka uppifrån.

 

Som en vacker krans runt om, visst blir det vackert? Plocka uppifrån och fläta fram till örat.

Det gör ingenting om den blir lite lös och lite strån här och där. Jag gillar när det hellre blir en busig fläta och inte för stram. När ni flätat ner hela flätan, vänd den bakåt under och fäst med en hårnål som du korsar med en annan. Då sitter den ordentligt.

Jag drar ut lite grann och släpper lite så inte flätan är för "perfekt".

Somrigt och romantiskt! Jätteenkelt...

Ett annat enkelt tips på en jättefin fläta i luggen- gör som på bild 3 ovan. Men fortsätt inte runt om.

...plocka uppifrån men fläta över det andra håret. Blir jättefint och effektfullt.

Nästa fläta är URSNYGG och krävs lite mer koncentration men också lätt när man väl kommit på hur man gör. Den här flätan kallas också från början för “Brudfläta” vilket ni kommer förstå varför..

Här flätar man som en vanlig inbakad fläta och man plockar både över och under.

Tappa inte greppet! Det är ganska viktigt att inte fläta för löst.

Fortsätt neråt vid nacken och jag tar gärna lite större passeer då det blir väldigt fint.

Fläta mot örat, här kanman göra som den första och fästa under. Då har du en "brudfläta" och det är bara att fästa i vackra blommor. Fint till skolavslutningen eller midsommar. Små prästkragar i blir elegant.

Åh, jag älskar den här flätan.

Vill man inte ha allt uppsatt är det även fint att bara sätta en snodd och dra isär flätan lite. Hellre bred och något busig än smal men det är ju en smaksak.

Vad tycks? Inte så värst krångligt va?! Ha gärna i någon produkt i håret för att få lite mer stadga så det inte blir för glatt och flätan kanar, det blir en del svordommar då nämligen. ;-) Kevin Murphys saltvatten spray eller deras Beachkräm är grymt bra.

Lycka till, ni kommer fixa det galant! (Mer tips kommer)

  • 2010-10-22, 13:02
  • 0

Fredag och högtryck på salongen! Nu är det dags för lunch, jag ska möta min mamma och syster Linnea som är hemma på liten blixtvisit. Mysigt att hinna ses en stund innan hon drar till Oslo igen.

Idag har jag min fina klänning som jag fick av Mikaela. Tusen tack fina du. :) Tyckte det var fint med fläta till, snyggt att bryta av med det romantiska och rockiga. Jag gillar flätor som inte är så strama och perfekta. Dra ut flätan så den blir bredare. Låt det falla ner lite små slingor så får du den där romantiska looken. Visst är det lite  fint?

Hoppas ni har en riktigt bra snöig fredag!

KRAM

2010-10-22 Mode / Skönhet , ,