• 2017-03-28, 17:41
  • 17

Jag är den bestämda mamman som har tider, kräver att alla ska hjälpa till och att skolan ska skötas, Vi ska vara i tid, punkt slut, och vi ska ta hand om varandra. Jag är stenhård med sånt. Men. Jag belönar, jag ger pengar när de behöver, till småsaker och mat typ, och jag curlar för mycket.

Vad tycker du att man ska vara stenhård med i uppfostran? Och var kan man curla med? Berätta här på bloggen!

 

Jag står för varenda sak jag gör när jag uppfostrar mina tjejer, i radions föräldrapanel idag berättade jag allt detta. Jag släpar fram grejer så att det blir rörigt, klart att barnen tar efter. Sedan gapar jag om att vi ska hjälpas åt att städa, haha. Jag kanske själv borde uppfostras lite mer. Någon som vill ta sig an en rejäl utmaning?

Vi tog upp flera olika ämnen om uppfostran i radion idag:

Aktiviteter för barn/tonåringar, vad är lagom mycket? Vi hade massor av aktiviteter som vi ville prata om. Och då blev det naturligt att gå över till att prata om att skapa stress för sina barn med alla aktiviteter också.

Hur mycket ska barn hjälpa till hemma och när ska de börja? Jag tycker att de ska börja när de är riktigt små, åtminstone vara med och göra lite grann. Då vänjer de sig vid att det är naturligt att göra saker i hemmet, inte något som plötsligt dyker upp som rena chocken.

Kan man betala barn för att de hjälper till hemma? Ja! Här hemma hjälper vi till, det har de lärt sig från början. När de blev äldre fick de ibland en peng. Det triggar en del kan jag tala om. Ibland sa jag att om vi städar här hemma nu ihop så går vi ut och äter sen. 

Alla aktiviteter och allt som de ska göra hemma är bra. Lata föräldrar får lata barn. Vi ska vara föredömen för dem, inte deras kompisar. Är man aktiv så går allting bättre, första skolan och sedan tack vare skolan framtiden i stort.

Att hålla igång påverkar mer än man tror, oavsett hur gammal man är. Dessutom är det viktigt att hjälpas åt, syskon som lär sig det från början har mycket lättare att komma överens med andra människor längre fram. Det gäller att ge och ta, både i hemmet, i skolan och på jobbet.

Vad tycker du, när blir det för mycket så barnen blir stressade i stället?