• 2019-06-16, 14:57
  • 19

I torsdags fick vi träffa Oliwer, en vecka och två dagar gammal, Erik och Malins son. Jannes första barnbarn.

F a r f ar. Känns otroligt och konstigt och alldeles underbart. Vilket underverk, han var så fin, jag kan inte sluta titta på bilderna. Så stolta fina föräldrar som mötte oss när vi kom med tåget. Så häftigt och märkligt på samma gång. Känslan när vi äntligen fick kika ner i vagnen och titta på Oliwer går inte beskriva. Så kul att vara med Janne och se hans känslor när han fick hålla honom. Han var rörd.

Har ni sett så ljuvligt med en alldeles nyfödd.

Älskar den bilden på Erik, så mycket kärlek.

Vem tror ni köpte dessa presenter? Haha. En Frölundabody i storlek 50! Så söta kläder.

Jag köpte kläder i en annan butik, haha. Tack för alla era tips. Fanns inte stopp när jag handlade, så mycket fint i Livly butiken.

Fina mamma Malin. Mycket glädje och tårar (amnings och glädjetårar) men hon är så duktig. Oliwer ammar jättebra nu.

Bloggläsare ville veta vad jag köpte, jag köpte en gosig tunn filt, några sparkdräkter och en mössa på Livly. Ljuvlig kvalite.

Frågade Malin vad de behövde och köpte med en del smått som passar precis just nu som jag hittade på HM.Babybodys omlott, går åt så mycket praktiska kläder i början och allt är så stort, kul med kläder som ändå passar just nu.

Kunde inte låta bli köpa sparkdräkten med öron, söta kläder på Livly.

Vi var där två timmar, jag vet hur jobbigt det är i början, man är så trött så trött som nybliven mamma, alla hormoner och allt efter en förlossning så en kort stund räcker, de var ganska trötta men vi ses snart igen. Vi hade så mysigt och roligt, jag och Malin pratade väldigt mycket om allt kring hormonerna, alla känslor som kommer efteråt.

Det är ett helt nytt liv, så mycket kärlek så man nästan spricker men också en hormonchock som inte går att förbereda sig på. Malin ville gärna jag skulle skriva om en sak just kring detta men det kommer längre fram.

Att ta emot besök är väldigt roligt, man vill visa upp sitt underverk för hela världen. Men det tar kraft och all energi behövs till den stora omställningen så det kändes ändå skönt att vi inte stannade så länge även om tiden sprang iväg. Snart ses vi igen!

Vi älskar er, välkommen till världen Oliwer!

Efteråt tog vi tåget ner till Göteborg. Hade bokat första klass på MTR och vilken toppenservice. Full pott för det. Kan verkligen tipsa er, även om bokningssystemet inte var så lätt men grym service vi fick. Allt serverat på plats.

 

2019-06-16 Johanna Toftby , ,

  • 2010-07-28, 23:09
  • 0

Jag och barnen har myst i soffan och jag blev sittandes till den brittiska dokumentären “Livet på BB”.  Oh hjälp. Jag fick sitta med benen i kors. AJAJAJ vad det GÖRONTATTFÖDABARN. Har nog glömt….eller? Jag kände värkarna som omföderskan kämpade med rakt igenom TVrutan ända in i mitt vardagsrum.

När jag var liten var min dröm att bli barnmorska. Om jag inte skulle bli det skulle jag bli Frisör. Att få hålla på med människor.

Även fast min dröm om barnmorskeyrket aldrig gick i uppfyllelse är jag fortfarande lika intresserad av ämnet. Är fascinerad hur vi kvinnor kan hitta den mentala styrkan och kraften som en förlossning innebär. Är intresserad av fosterdiagnostik och allt runt omkring fostrets utveckling. 

Mina tre graviditeter har varit omtumlande, jobbiga och härliga.

Första graviditeten som slutade med förtidig vattenavgång, infektion. Prematur v 26 och vårat barn Louis en liten pojk, dog efter 1,5 timme. Villa ställa mig på ett berg och skrika rakt ut. Det går inte att skriva ner känslor som förklarar smärtan och sorgen. Att förlora den man burit och väntat på. Men det går att förklara för dom som går igenom samma svåra sorg att tiden blir ljusare och lättare. Tiden läker inga sår, men vardagen blir hanterlig och livet går vidare.

Andra graviditeten, 6 månader efter första graviditeten- mycket oro, rädsla men också en stor längtan och lycka. Allt på samma gång. Omtumlande, starka känslor. Efter 41 vecka och 1 dag -13 timmars värkarbete, epidural, lustgas, jag skulle ha all bedöving man kunde få. Kämpade, skrek för kung och fosterland till Bridge over truble water som skrålade ut genom den lilla bandspelaren bredvid sängen. Lasse var amazing. Jag var ett vrålande monster, krampandes i lustgasen och ville dö.

Men 16.55 föddes Lisa-Marie 4115 g och 52 cm lång. Världen kunde inte bli vackrare. Tiden stod still. Brännande smärtan var borta. Lyckliga föräldrar över det vackraste vi hade sett. Första advent och kallt, mysig tid på BB. Lyckliga!

Tredje graviditeten- en liten Lisa-Marie som redan före två års ålder skulle bli storasyster. Spännande, häftigt- flerbarnsföräldrar! Vi ville ha många barn, kände mig stark, glad. Men en jobbig tid. Var ledsen, rädd. Varför ångest och panikångest. Mycket funderingar, fick ett enormt stöd från barnmorskan. Psykolog gav bra förklaring, rädslan över det första barnet som inte överlevde kan göra sig mer påmind för varje graviditet.  Fick bra samtalstöd. Förberedde mig mycket mentalt inför den tredje förlossningen, ville vara närvarande.

41 vecka 6 dagar. 5 timmars värkarbete,  gick som en dans. Var tydlig,  ingen medicinsk smärtlindring. Sterila kvaddlar. FUNKADE! Andades i mina händer in ut in ut. Värkarna som en våg genom kroppen, följde med hela värken. Vi profylaxandades och slappnade av. Krystvärkar gick fort, smärtan vidrig. Men ut kom hon, hal och blöt upp på magen.  Hon skrek med sina små kisande ögon. En tjej! Marilyn föddes 17.05 vägde 3900g, 51 cm lång. Kärlek. Hon var bedårande, världen blev bara ännu vackrare.

2010-07-28 Mitt liv ,