• 2018-12-12, 13:06
  • 18

Oj vad många som skrev på instastories igår när jag gjorde grönkålspizzan. Här är den! Passar perfekt den här tiden, både vacker och juligt god med frasig grönkål, granatäpple och ädelost. Byt ut mot getost om du inte vill ha ädelost. Botten är glutenfri, gör vanlig om du hellre vill eller på smördeg om du vill ha snittar. Vegetariskt och fräscht.

Den var magisk! Kanske till lillelördag eller till Lucia i morgon.

Tips när ni gör pizzan. Jag gjorde på en lite tjockare botten. Jag tror den även blir grymt god med smördeg som botten om du ska göra små mumsbitar till fördrink eller förrätt. Det ska jag testa! Rulla ut en färdig smördeg sedan lägg på toppingen. Skär i småbitar. Frasigt och festligt.

Pizza med frasig grönkål, ädelost och valnötter

Skriv ut recept
Tid:
40 min
Antal portioner:
6 portioner

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader. Pizzabotten: Vispa ihop ägg och creme fraiche i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna, häll ner smeten på oljad plåt eller på bakplåtspapper och sätt in pizzabotten i ugnen på 180 grader i 10 min. Akta så den inte bränns. Ta ut botten. Låt den svalna något. Bred färskost över hela botten. Lägg på ädelosten som du skär i småbitar eller smular över hela pizzan. Höj ugnen till 220 grader, sätt in pizzan ca 5 minuter. Ta ut den igen. Riv grönkålen i bitar, inga stjälkar. Lägg massor med grönkål över hela pizzan och valnötterna som du grovhackat. Gratinera pizzan igen så grönkålen blir frasig, ca 8 minuter. Den ska inte brännas men gärna få färg. Ta ut pizzan och peta ur kärnorna ur granatäpplet. Lägg de vackra kärnorna över hela pizzan, ringla lite olivolja över och lite havssalt. Njut!

Pizzabotten

3 st

Ägg

2 dl

Creme Fraiche

2,5 dl

Mandelmjöl

0,5 dl

Sesamfrön

1 msk

Fiberhusk

1,5 tsk

Bakpulver

1/2 tsk

Oregano

1/2 tsk

Rosmarin

Topping

200 g

Färskost

150 g

Ädelost

150 g

Färsk grönkål

1/2

Granatäpple

1 msk

Olivolja

Nypa

Flingsalt

1,5 dl

Valnötter