• 2020-07-06, 17:31
 • 28

Innehåller annonslänkar genom Nordic Feel

Visst är håret viktigt? Jag tycker det är hela personligheten. Älskar att ta hand om håret så mycket jag kan. Sedan vet jag de som är sjuka, hur tufft det är, minns stackars Annica hur ledsen hon var när hon tappade allt sitt tjocka hår. Det betyder mer än vad man kan förstå.

Jag har dock alltid torrt hår i min kvalité för det är lockigt, men efter min järnbrist och det här vädret är det inte bättre direkt. Har börjat äta kollagen och märker skillnad! Läs mer HÄR, mycket kommer inifrån. Tre veckor nu och märker faktiskt skillnad.

Men det är lika viktigt med produkter. “Jag har ingenting” i håret sa en del kunder när jag hade salong, men faktum är att det är inte det bästa. Håret blir svårhanterat, torrt och frissigt. Har man dessutom tunna hårstrån är det ännu värre.

Använd produkter! Jag har precis varit och färgat min utväxt, hatar utväxter men är ju lite arbetsskadad också. Så skönt få bort utväxten, lite nyansering på längderna och en beigare ton.

Lite vita strån här och där också. ;)

Om vi inte färgar håret hemma går jag till Lisa-Maries gamla arbetsplats, Alexandra är duktig på färg. Finns inget skönare än att njuta i några timmar i frisörstolen och bli omhändertagen.

Så här blev det efter! Något mörkare botten men gillar inte när det blir stor kontrast från mörkt och ljust. Måste vara ton i ton men det är ju jag. Många frågar ofta vad färgen heter eller vilket nummer. Sällan finns det ett nummer när man är på en salong, man blandar allt. Min botten är iaf en 7A och lite 7N. Jag har nästan inga grå hårstrån så behöver knappt någon natur som man måste ha för att täcka grått hår. Sedan slingor i utväxt och en beige nyansering.

Jag blir även väldigt lätt varm i botten så därför jag vill ha en ask som är det kallaste. Akta er för hemmafärger om ni inte har koll eller får hjälp, ser hemska färger ibland när man har lagt tex. en för ljus färg i botten och sotiga längder….  Ska ju vara tvärtom…. så har ni ingen möjlighet att gå till en frisör, be om hjälp. Ju mer färg du lägger på längderna desto mörkare, för färg adderar.

Även män som färgar sig, sällan det blir bra för det är svårt att få det “naturligt”. Ser ofta ut som en peruk. Mardrömmen är om man råkar ta fel och får en varm eller mahogny ton på en kille. Vissa salonger säljer hemmafärg, men inte många. Men köp hellre toningen där än på Ica. Grått är inte fult på killar, påminn de om det när de vill färga ;)

Mitt hår är extremt tjockt men har ju tappat massor när jag haft järnbrist. (Ofta ett tråkigt symtom) men har jag bra produkter är det mycket enklare att styla och få ordning på burret. Har man lockigt behöver man något som “lugnar ner” håret. Har man torrt, ska man ha produkter med extra fukt. Har man trasigt hår som är blekt och svagt ska man ha återuppbyggande produkter med protein och keratin.

Jag älskar märken som Kerastase, Kevin Murphy och Joico. Kan inte hitta en enda produkt som är bättre än dessa och har testat allt!

Letar ni bra grejer till bra pris har Nordic feel kör bra kampanj på Kerastase just nu HÄR! 

Man måste inte ha samma serie eller samma märke. Jag har schampo för torrt hår men inpackning med protein som är för skadat hår. Detta köpte jag precis:

Schampo HÄR, balsam HÄR, inpackning HÄR. 

Älskar bra och sköna krämer som även är värmeskydd, de får heller inte tynga ner. Jag tar alltid en klick efter handukstorkat hår, sedan låter jag det självtorka en stund, sedan fönar med svag värme och borste. Aldrig upp och ner på, mitt hår skulle bli som svinto. Sedan en olja, föna igen. Håret ska vara riktigt torrt innan du lockar det eller stylar det. Annars raknar det snabbt.

Riktig bra kräm med både värmeskydd och lugnar frisset. Ta i blött hår, föna och styla. Bra kräm som är för trasigt och svagt hår.  HÄR. 

Tips! Vill du få en mer avslappnad look och inte för lockigt? Locka lite lösare, sedan platta topparna. Då känns även håret längre och lite coolare look tycker jag. Men en smaksak. Har svårt för när det blir för lockigt.

Hoppas ni fick lite hårtips och har en skön start på veckan. Håll tummarna, nu har vi lagt bud på en större båt!

 

 

 

 

 • 2012-01-10, 23:47
 • 27

Nu kommer äntligen bilderna från när jag gjorde förlängningen i fredags. Vi börjar från början.

Kunden har en kladdig och ganska hemsk förlängning som jag och Jennifer tar bort. Det gick. Puh. Visste inte helt säkert då det var väldigt dåligt gjort och limmet satt kvar i hela huvet. Stackars tjej.

Kladdigt.

Jag tvättade med K-Pak djuprengörande schampo så allt går ur.  Gick hur bra som helst. Tog även deras inpackning, uppbyggande och återfuktande.

Håret blev genast mycket bättre på en tvätt…

En vit rand efter den usla förlängningen... blekt av värmetången. INTE bra.

Tre dagar senare kommer hon igen för färgning. Jag lägger två olika nyanser. Även tonar över vita ränderna...

Efter färg och toning-

Håret är ganska grovt och torr i kvaliten men det är inte dåligt eller svagt. Jag sätter i förlängning från Toupema, keratinvax. Ska man ha extensions tycker jag det är bättre man sparar pengar tills man har råd att göra det ordentligt. Det kostar oftast mer i slutändan annars.

Jag blandar olika nyanser för att skapa mer liv i håret.

 

Jag sätter även högt upp då hon hade mycket uppklippt, korta längder. Här delar jag fästena så de blir lite tunnare. Sen klipper jag ihop det så det inte blir ett lock...

 

Snart klart... högt upp på sidorna och luggen...

Tadaaa! Här är 130 stycken isatta men jag har ännu inte klippt ihop det.

Ihopklippt…Jag är jättenöjd med resultatet och tjejen var lycklig och kände sig vacker!

Visst är det kul med så stor förändring?

Jag har använt HH simonsen sylen nr 4. Vackert med " naturligt fall" och vågor..

 

 

 Vad tycks? Det var roligt att få göra henne så fin efter allt trassel innan. Jag satte i 130 stycken. Viktigt när man har extension:

Sov med fläta, borsta morgon och kväll med en borste utan piggar. Använd produkter med fukt. Löshåret får ingen näring som ditt egna därför måste man använda bra produkter.

I amelia nummer 5 kan ni läsa mer om extensions där jag är med i ett reportage om en mega förvandling, även Jennifer från salongen som gjorde veronica fin. Missa inte, mycket hårtips!

Hur det än är… det går inte komma ifrån att det är ganska kul med extra långt och fylligt hår. :-)

Nu säger jag god natt och hoppas vi hörs i morgon.
Kram

 

 

 • 2011-12-30, 06:30
 • 6

Nyårsnatten är snart här! Ni kanske har klänningen klar men är osäker på vad ni ska göra med håret? Jag ska hjälpa er och tipsa om enkla och galet snygga frisyrer. Det finns mängder man kan göra! Jag tycker att man ska glittra ordentligt på nyår, det går inte att få för lite festkänsla och tycker man ska passa på och ta ut svängarna ordentligt.  Vi firar ju faktiskt in ett helt nytt år! Då är det extra kul om man får känna sig extra fin även i håret.

Så, här kommer mina favoriter! Kort, mellan eller långt. Vilka är era favoriter??

Knuten funkar ALLTID. Sidan, rakt ovan eller mitt på i bak. Köp en hairbun ( Glitter har vet jag) och du kan inte misslyckas. Helt rätt! Klicka HÄR  för att komma till ett inlägg jag gjort steg, för steg. Snyggingen nedan klär i allt men den här enkla knuten mitt på huvet är ett smart och enkelt festknep om man tex har superbråttom. Fäst en slarvig ” bulle” och dra ut håret ner mot sidorna. Spraya och fäst med nålar för att det ska sitta ordentligt.

Till lite längre hår. Föna håret torrt med fingrarna, krama håret lite uppåt samtidigt för att få lite risigt vågigt överhår. Red ut försiktigt med fingertopparna när det är torrt. Lägg håret i en snedbena, framförallt luggen. Pressa överhåret uppåt och spraya. Locka längderna, men bara halva, tunna passeer. Dra sedan isär lokarna för att ta bort det prinsessiga  känslan. Spraya med en hård spray. YBERSNYGGT.

Flätan än underskattad. Tycker det är fantastiskt läckert om man som här har trasslat till den lite. Sexy! Föna håret med en saltvattenspray så blir det lättare att få den busig. Dra ut tunna små slingor, spraya. Fiskben eller inbakad är lika snyggt. Var inte rädd för att " dra isär" flätan hela vägen! För smal är inte lika " festligt. Bar rygg är pricken över i.

 HÄR hittar ni inlägg om hur man gör en slarvig fläta. Och HÄR hittar ni steg för steg hur man gör fiskbensflätan.

Fiskbensfläta!

Otroligt vackert att också " bara ha utsläppt vackert svall". Locka med tex sylen, börja 10 cm nerifrån hjässan. Spraya och borsta när det svalnat. Då får ni fram vågorna.

 

Till lite mellanlängd- snyggt med vågigt och S-formen. Gör som ovan och borsta ut. Glöm inte att ju löngre du jåller kvaar lcoktången, ju längre håller formen.

 

ÅH my god så vackert. Här har jag lockat men kammat och kammat. Använd gärna en olja eller serum så du får det blankt. Locka stora passeer, borsta och sen kamma fram vågorna. Busenkelt och dösnyggt till den här mellanlängden. Elegant.

 

Snygga brudar! Jennifer och Sara på salongen är festsnygga! Lockarna börjar inte högt upp...

HÄR hittar ni tips på hur man gör exakt så här, flera inlägg jag gjort tidigare på bloggen. Frida från Kevin.Murphy tipsade oss om deras grymma spolar sen var vi fast.

 

Efter jag färgat min kund idag visade jag hur enkelt man kan sätta upp håret om man vill ha det lite elegant. Tuppera, spraya och borsta det lätt åt det hållet du vill ha håret.

 

Fäst med stängda nålar först underst. Sätt nålen rakt upp och sen ner. Annars åker den lättare ur... Ta sedan slingor och forma som en rund ring, fäst toppen in mot hårbotten och överlappa. Experimentera!

 

Klassikt och elegant...

 

Här har Mini använt vågtången på hela håret.(Den som är tre) Sen är det enkelt att fästa med nålar i bak. Låt några slingor falla ner. Roligt och enkelt med uppsätningar.

Här har jag bara lockat och fäst det lite i bak. Tuppera där du ska fästa nålarna. Romantiskt och enkelt.

 

Toffs på sidan som du fäster med nålar är snyggt. Gör mycket lockar, spraya och fäst slinga för slinga efter att du först satt en vanlig snodd. Fäst sedan med nålar, slarvigt.

Sist men inte minst- korthåriga frisyrer blir festliga om du fäster smycke, hårblomma eller varför inte en fjäder? Finns massor på glitter bla.  Kamma gärna med en blöt vax eller gele. Sidobena är också snyggt och stiligt.

snygga Eva Dahlgren! Jag gillar när det inte känns fixat fast det är fixat. Superhett! Föna med saltvattenspray, böj topparna med en plattång eller locktång och ruffsa runt, ett torrt vax och spraya.

 

Barnen vill också vara fina förstås. Här har jag flätat en fläta runt om.

 

HÄR hittar du steg för steg för flätan jag gjort på Marilyn.

Lycka till och GOTT NYTT ÅR!

 

 

 • 2011-10-03, 23:50
 • 0

Hallo snyggingar, här kommer svaren men jag har delat upp det i några delar då det blir så långt annars. Här kommer del 1!

sofie

 • Anmäl

  Hej, jag är en tjej från Hjo som är sugen på att sätta i extensions, undrar hur mycket det kostar att göra det hos dig på salongen? :)

  Det beror på hur många du sätter i, oftast krävs det minst 100 stycken och kostar runt 5500kr. Be gorgeus är lite dyrare dock. Du har håret i ca 3 månader och be gorgeus kan man flytta upp och sen har du det en vända till. :) ring salongen så hjälper jag dig. 0500- 416900 KRAM! 

  Anette G

  Anmäl

  Jag skulle vilja veta om det går att sätta extensions i ett relativt kort hår?

  Ja det går, men man måste kunna dölja fästena. Jag har dock gjort en superbra förlängning en gång där jag nog trodde det var för kort och för tjockt… man måste sätta i så mycket för att kunna dölja ” kanten”. Hennes hår var en kort kort page, sök på förlängning så kommer alla taggade inlägg upp- just den här kortare gjordes förra året. Hoppas du blev lite klokare iaf… :-) Kramkram


  Anmäl

  Hej!!!

  Har en fråga till dig… Någonstans har jag fått får mig att du har 3 barn 1 pojk och 2 flickor…Dock har jag aldrig läst om annat än flickorna…Har jag fatta fel har du 3 barn eller inte?

  Jag födde en pojk första graviditeten. Jag fick tidig vattenavgång i v 21 och sen låg jag inlagd flera veckor med värkar som de försökte stoppa. Men  i vecka 26 föddes en liten kille men dog efter ca 1 timma. Han orkade inte överleva på grund av en kraftig infektion då vattnet gick 5 veckor före han föddes… Livet går vidare efteråt men det är en obeskrivbar sorg och smärta. Så ja, det stämmer att jag har även fött en pojk. Kramar 


  Anmäl

  Kan du inte lägga upp videoinlägg?

  Jo du…det har jag allt tänkt, men det blir inte riktigt av. Hoppas hinna med det framöver. Jag bloggar mycket från min iphone, hoppas det i framtiden även går att lägga upp filmklipp direkt därifrån. Kramis

     Sofia

  Anmäl

  Vad kul att du ska svara på frågor! jag undrar som många andra om HÅR. Vilken hårförlängningsprincip använder ni mest på er salong? Lämpar sig de olika sätten på olika hår? Vax, ringar lim etc? Sedan undrar jag om du har tips på bra schampoo och balsam som gör håret lite mer glänsande?

  Kram Sofia

  Jag använder både Be gorgeus ( ringar som är av plast samt lite vax innuti ringen) och vårat andra som är från Toupema( smälter ner vaxfästen)  men jag föränger nog mest med be gorgeus faktiskt. Har du lite finare hårstrån tycker jag be gorgeus är bättre, mitt grova tex då passar det andra bättre. De har lite olika kvalité helt enkelt. 

  Kevin Murphys schampo och balsam tycker jag ger otroligt mycket glans och lyster. Fuktserien är helt underbart och håret blir fantastiskt. kraaam


  My

  Anmäl

  Kan du inte göra fler inlägg med frisyr tips? :)

  Jag ska försöka, bra att du påminner mig. Jag har förstått det uppskattas mycket och jag ska lägga mer tid på just det ämnet. :) Som också ligger mig väldigt varmt om hjärtat. kram på dig   Christina Pettersson

  Anmäl

  Hej Johanna! Har aldrig kommenterat, men idag passade det alldeles utmärkt. Tänkte fråga dig hur storlekarna är på Clarks som du brukar göra reklam för? Är de naturliga i storleken eller? Kan inte se någon storleksguide där? Tackar för en bra blogg o skickar en kram

  Tack! Det är normalstorlekar, om det kanske inte står något annat. Vissa klänningar har jag fått gått upp en stl, ring annars susanne och gänget och prata med dem. SÅ fin butik!! kramar  fia

  Anmäl

  undrar vad du brukar ha för toning i håret? Tack för en mycket inspirerande blogg

  Tack så mycket! Jag blandar färgen så det är lite svårt att säga exakt vad det är. Jag gillar varma bruna lite chokladiga men som sagt- Mycket guld i så blir dem snygga. Nu har jag dock blekt mina längder då jag ville ha en könsla av färgad utväxt och ljusare toppar. Är supernöjd men mörkare botten och riktigt ljus ljus bruna nästan lite rödare längder. kramis 


  Maria

  Anmäl

  Vad tycker du om hemmatoningar/färg. Kvalité, hållbarhet? Är det värt att göra det hos frissan för 800 kr när en förpackning på Maxi kostar under 100-lappen

  Hemmatoningar är kass, tycker jag. Dels blir det aldrig som hos en frisör. Det går inte att komma ifrån, de i kassan i dagligvaruhandel har heller inte någon kunskap eller utbildning för att kunna ge råd till en som tex vill bleka ett år som är redan sönderblekt eller kanske har färgat en fel färg och blivit jätteröd. För att tex ta bort det röda måste man tillsätta grönt. ( matt på frisörspråk) Jag hade en kund som grät sig igenom tre timmar hos mig. Inte för att jag gjorde något utan för att hon hade gått till Åhlens och köpt på sig en liten fin färg (!) dessutom en ASK. Det expediten inte hade en aning om att den kunden hade redan ett sönderblekt hår och sälja på en ASK är inte så smart alls. Håret gick av från botten på flera ställen samt de längderna som fanns kvar var så dåliga och sög åt sig liiite för mycket av färgen. Hon var blå. Helt katastrof och jag höll på med henne i flera timmar. Det hela slutade med att jag klippte en osymetrisk frisyr, kort på ena sidan för där var det ju redan borta… och sen mosade jag in koppar och massa guld i en skonsam och uppbyggande toning. Vips så fick hon sin guldiga blonda ton tillbaka. SÅ, tänk er för. När man färgar hemma kommer det även mycket färg på längderna som då adderar. För varje gång du färgar så blir det mörkare och mörkare, största felet folk gör hemma. Sen vill de får bort färgen och då tar det tyvärr flera år… Mitt tips, tänk er för och det är oftast värt att gå till frisör och få det ordentligt gjort. Det blir oftast dyrare om det blir fel… kram på dig.


  anonym

  Anmäl

  vad använder dina barn för hårprodukter?

  Mina barn använder ofta Kevin Murphys fukt eller också KMS flat out ( Lisa-Marie) Marilyn har ibland joico fukt. 

  KRAM 


  Anmäl

  Hej Johanna!!

  Kan du inte tipsa om lite snygga höstjackor??

  kram

  Titta på Clarks.nu, Vero Moda samt Creative Lounge! Jag gillar att tex ha en kort skinnjacka med en snygg poncho över, eller en snygg pälsväst också över skinnjackan! Jag har hittat en rak, supersnygg kort kappa på Vero  moda lite chanel. :-) kramar  Johanna

  Anmäl

  hej!
  jag undrar var din regnjacka o gummi stövlar kommer ifrån? har du testat Mary Kays hudvård o makeup?

  Kram johanna

  Min regnjacka är från butiken förr, ring och fråga om de finns kvar. Märket heter Garda. Underbar då den både är SNYGG och PRAKTISK. Stövlarna gjordes bara tillfället för vincent skor för nåt år sen.. hoppas du hittar regnkappan iaf! kram 


   


  Anmäl

  Hej Johanna!
  Jag gör ett nytt försök och ställer mina frågor som jag länge väntat på men aldrig fått svar :(

  Jag undrar ialla fall vad ni har för öppettider hos er på salongen?
  Hur mycket kostar det att klippa och färga ett långt hår hos er?

  Hoppas på svar :)

  Tack för en bra blogg..
  Kram//Maria

  Ledsen att du inte fått svar tidigare!! :( Men nu så!  Vi har öppet måndag-fredag 9-18 men torsdag till 20. Jag jobbar dock när det passar kunden och är flexibel. Klipp hos oss kostar 450 kr och en färg beror helt på vad du gör och om det är kort eller långt… men brukar ligga på ca 1200-1500kr. ( med klippning) Välkommen!! 0500-416900 kramkram   L

  Anmäl

  Träffar du Solfors?

  Vi är jättegoda vänner! kram 


  Anmäl

  Hejsan Johanna! Gör ett nytt försök och hoppas på svar. Du är så otroligt duktig på makeup. Kan man komma till dig och få makeup (och frisyr)?

  Tack fina! Ja men absolut! Jag sminkar dig gärna, ring och boka tid så fixar vi det om du kanske ska iväg på nåt kul! Kostar ca 300 kr, vill du ha en styling tex schampo, fön och sen en styling kostar det ca 350kr. Välkommen att boka tid, du kan alltid ringa och fråga. kram! 0500-416900


  Anmäl

  Tips på bra hårborste.
  Du visar ofta tips på schysta frisyrer med flätor och sånt. Men då gör du det på någon annan. Tips på såna frisyrer när man ska göra det på sig själv

  HH simonssen har grymma borstar. Googla får du se! Turbo, tvåsidig för en kortare frisyr och även paddelborsten för längre längder som är hur bra som helst. Ska självklart även visa på mig sjölv, får tvinga någon att ta kort bara. ;) Kommer snart! kramar