• 2010-12-28, 22:25
 • 0

Det blev flera följdfrågor på mitt “hårinlägg” och jag ska försöka svara. Ni är så söta- jag sitter i två timmar och skriver och skriver så utförligt jag kan. Massa bilder och tänker- nu har jag förklarat ordentligt, nu förstår alla. :) Men icke haha- det ramlar in ännu mer frågor. Men det är kul att ni gillar hårtips! Ni som undrar vart man hittar tips på rootlifter och saltvattenspray som jag tipsade om. Klicka HÄR så kommer ni till Tendenz hemsida och jag har länkat direkt dit där man skriver in den stad du letar efter en salong som säljer produkterna.

Vad det gäller “September”frisyren, det är enkelt att fixa, MEN det är din frisörs uppgift att innan du går där ifrån ska du veta till 100% vilka produkter och hur du ska fixa frisyren hemma. Det går an att gå därifrån supersnygg men kunden måste också veta hur man fixar den sen. Det krävs också sjölvklart en del jobb, frisyren kommer inte av sig själv även om det ska vara enkelt att fixa. Jag tror många har lite dåligt tålamod hemma vid spegeln, går det inte på första försöket lägger man ner. Ge inte upp! Testa, greja, men pilla inte för mycket. Jag säger det igen- Bra klippning är viktigt och A & O är produkter, ibland kanske det krävs upp till 3, 4 stycken för att det ska bli bra. Värmeskydd, saltvatten, rootlift, vax, antifriss, spray. :) Kanske inte alla dessa på en gång men om vi tar det från början:

“Septemberfrisyren”:

Blöt håret, handukstorka.

Spraya hela håret med saltvatten spray för att få håret strävare och formbart.

Spraya i rootlift i benor i botten. FÖNA. Inget hår som ska ha rockabillylooken kan självtorkas. Då får du isf tuppera.

Föna med fingrarna, lyft upp håret, föna håret åt den riktningen du vill ha. Inte uppifrån rakt ner i hårbotten=platt fall. Föna även med rundborste om du tycker det är lättare, då får du också en snygg form. Nerifrån och upp, låg hastighet med fönen så du har kontroll.

Spraya långt ifrån!! Det blir skitbra, tro mig! Men ge inte upp, övning ger färdighet.

Någon skrev ska man ha först texturspray, sen saltvatten. Nej, det är samma sak.  Först saltvatten. Jag gillar KMS. Joico har också,  finns HÄR. 

Någon frågade om schampo om man har fett hår. Så här är det:

 Överdrivet tvättande av håret gör att det produceras mer fett… Det lurar kroppen och därför blir det fett.
Det bästa du kan göra är att försöka tvätta håret mer sällan och att använda snälla produkter som inte torkar ut. Det finns även en superbra produkt från KMS som heter “Makeover spray”. Den innehåller ett slags rismjöl som suger upp överflödigt fett så man klarar en eftremiddag/dag till. Oftast blir det fett i luggen, då är denna perfekt.

Hoppas ni fått lite mer hjälp. Annars får ni fråga igen. :)

Ikväll har jag fått mycket gjort, tvättat och städat och röjt. Linnea har varit här och vi åt middag tillsammans, tjejerna är glada över att hon är hemma i veckan!  Måste förresten visa er min lilla julklapp som jag fixade här hemma innan jul.

Visst blev det en fin fotovägg! Jag gillar att blanda färg och svart-vitt, breda och smala ramar. Sen sätter jag dom inte kant i kant. Det blir mycket snyggare och mer liv. Tycker om när det är bilder som man minns, tex hjärtat vi gjorde av snäckor på stranden i Varberg. Vackra Nyhamn i Köpenham och en vacker blomma i trädgården i Varberg som blandas med det finaste av allt- bilder på mina tjejer. Rummet blir varmt och harmoniskt med vackra foton på väggarna.

Nu säger god natt och sov gott, hörs i morgon! ♥

2010-12-28 Mitt liv, Mode / Skönhet ,

 • 2010-12-28, 15:39
 • 0

Det närmar sig nyårsafton och det ska inhandlas och planeras middagar. Men man vill ju också vara jättesnygg i håret! Jag tycker inte det kan bli för mycket på nyår, det får glittra och glimma hur mycket som helst! Slösa med silver och paljetter och tänk-FEST! Uppsättningar, lockat och volym. Kort hår går att forma med en tång så det blir en festlig känsla. Det finns vackra diadem och detaljer som man kan fästa i håret och det finns ju mängder roliga frisyrer man kan enkelt göra för att få den rätta känslan. Jag har letat efter bilder på festfrisyrer som jag tycker känns rätt nu och som också går lätt att fixa hemma.

Kort, trendigt!

Dessa korta frisyrer blir man helt kär i. Den korta pojk-rockabilly hänger kvar och ännu mer nu efter Petra “September” gått rakt genom rutan varje lördag hemma i sofforna. Enkelt att fixa bara man har bra grejer. A och O är förarbetet! Börja med en texturspray, spraya saltvatten i blött hår för att få stadga och hårstråna separerar från varann. Mycket lättare att styla det som man vill när man fönat.

Saltvatten är bäst när man ska forma en kort, mellanlångt hår!

Sedan sprayar man i en rootlifter bena för bena också i blött hår. Det gör att du får megavolym och det krävs för att kunna forma ett fintrådigt hår som kanske är ganska mjukt. Joicos är min favorit, passar även till alla hår.

Föna allt bakåt med hjälp av en rundborste, viktigt att du fönar från botten och följer med sakta med borste och fön. Det bästa är hög värmen men låg hastighet så du har kontroll. Fäst tex klämmor, nålar på varje sida om du vill få bort sidohåret och få en tuff attityd. Tänk S-former när du lägger håret tillrätta. Vågigt gör att det ser elegant och stiligt ut. Sen är det också trendigt med kontraster- vågigt ner i luggen och kanske burrigt, busigt resten av håret. ( tuppera!)   Hannah Graaf nedan är ybersnygg i detta!

Har man längre hår är det snyggt och locka det men inte ända uppifrån- börja i passer underfrån så går det lättare. Använd värmeskydd som också gör lockarna mer hållbara. Låt svalna och borsta ur för att få snyggare svall. Spraya långt ifrån. Finns inget som är så elegant och vackert som sidbena, vågigt och röda läppar.

Avluta med världens superprodukt. Humidity blocker från Design collection som “låser” frisyren utan att tynga ner, den stänger ute all fukt och frisyren håller längre. Motverkar också friss.

Gör lockar, spraya och tuppera i botten. Borsta ur men här ska det inte vara “perfekt” detta är snyggt till en enkel klänning och tänk bort less is moore. :-)

Vacker som en dag!

Uppsättningar uppsättningar uppsättningar! I löööve it. Mitt tips är- krångla inte till det. Vet att kunderna kan ibland säga, men det gåååår bara inte. Jo! Det gör det visst, tänk slarvigt och upp med det bara. Viktiga är just förarbetet här också. Saltvattenspray eller en fönlotion i blött hår. Föna med tex rundborste eller rulla upp det på värmespolar. Då går det mycket lättare att sätta upp än ett rakt platt hår. Börja tex i nacken underfrån. Tuppera i botten, spraya. Fäst med nålar- tänk tyngdlagen. Du måste sätta nålen nerifrån-upp-ner. Man kan också korsa dom, då sitter som ett smäck! Lägg håret omlott, titta på bilderna så se du att det inte är perfekt. Löst romantiskt och vackert med en fläta eller flera- ta hjälp av en kompis om det är svårt. Att komma med en snygg klänning och uppsatt hår är alltid rätt.

Inbakad fläta som man sedan fäster i en stram knut. Lyft lite i håret så blir det snygg form.

Fläta och sen slarvigt uppsatt med nålar. Fint!

Stram hästsvans som man flätat- här kan det behövas extra löshår men då funkar en färdig toffs som man sätter på svansen enkelt. Flätan drar man sen isär lite och busar till.

Så coolt!! Rockabillyluggen(se ovan) samt en stram fläta- sätt nålar vid sidorna så det tigtar till. Den här är min favorit!

Så- vad tycks? Hoppas jag gett er lite inspiration och att ni vågar sätta upp och fixa nyårsfrisyren lite extra. :-)

Puss och lycka till!

 • 2010-11-15, 22:59
 • 0

Vill visa er några bilder från i lördags. Jag färgade och gjorde slingor på en kund som ville ha en naturlig känsla, havreblond färg. Ursnyggt. När jag skulle styla henne använde jag mig av HH simonsens sylen. Eftersom många frågar om just denna teknik ganska ofta, visar jag er igen. :)

Spraya igenom håret innan. Ta en passe och vira runt sylen. Jag brukar börja ca 10 cm längre ner, tycker det blir snyggast.
Locka igenom hela håret, man behöver inte ta små passeer, sylen är superenkel då den är anpassad för att “bara vira på” till skillnad om man skulle locka med en plattång vilket många kan tycka är svårt.

När du har lockat allt- borsta igenom det. Det är då man får den naturliga snygga looken och inte korta korkskurvar… här ser ni skillnaden. Den vänstra sidan är borstad och resten inte.

Locken försvinner inte... :-)

Rör i håret, spraya det sista långt ifrån. Visst är det fint?

Nu kan jag hjälpa er om ni vill köpa tången… vi tar hem och skickar till er om ni inte hittar någon återförsäljare. Maila mig isf.
Kram

 • 2010-10-26, 23:44
 • 0

Hej vänner! Hoppas ni kan se detta. Fick inte en enda kommentar igår, ni lös med er frånvaro så jag testade att klicka mig in på min egna bloggpuff på amelias sajt. Men nix, det var stendött. Ringde Marie på amelia.se och hon berättade att teknikavdelningen hade strul med en brandvägg de höll på att installera. SUCK SUCK. Man blir så frustrerad när det inte funkar men vi hoppas hoppas det är i ordning idag. ( läs onsdag)

Idag har det varit full rulle på jobbet men var färdig i bra tid så jag hann att gå med M till Willys för att handla lite inför hennes födelsedagsparty hon ska ha på fredag. Sen var det fotbollsträning- kul att de även kör lite vinterträning inomhus!

Vet ni vad jag gjorde idag?! Jag lånade Lisa-Maries ybersnygga brallor…..i smyg. Jag tog dom när hon hade gått till skolan och hoppades på att hinna hem och lägga tillbaka dom exakt där dom låg. Fyy vilken hemsk mamma. Men när jag kom hem så var hon ju redan hemma och Marilyn rooopade glatt –KOLLA LISA-MARIE, MAMMA HAR DINA NYA BYXOOOOOR.

Jepp, där gick min plan åt skogen. Kastade av dom i farten på väg in till sovrummet och drog snabbare än blixten på mina egna. Puh.

1-0 till L-M.

 Hon var faktiskt inte alls arg. Tror snarare hon var ganska glad och tyckte  det var kul! Ska visa er hur dom ser ut. Det är pösiga tights/byxor med massa glitter och de är sååå snygga. Kommer från Zara.  Kul när vi kan ha samma storlek. :-)

Visst är dom coola!

Idag har jag haft inbakad fläta, eller rättare sagt “brudfläta” som det heter. Älskar den romantiska uppsättningen. Enkelt. Man gör en vanlig fläta, sen plockar man neråt och fortsätter runt. Sen drar man ut öglorna bredare så lite hår faller ner. Gör en slags kringla och sätt fast änden lite slarvigt vid sidan. Vill ni kan jag visa på en film med lite flät-tips! :)

Ikväll har vi ätit varma mackor. Inte det nyttigaste men med massa sallad så behöver man inte äta sig mätt på brödet.. (fullkorn så klart)jag gjorde på mozarella, tomat, basilika och serannoskinka. Underbart gott!

God natt och god morgon!  Puss J

2010-10-26 Mode / Skönhet , ,
 • 2010-10-13, 22:57
 • 0

Hallo bloggvänner! Hur har ni det?  Vill visa er några hårbilder, hoppas ni gillar det. Idag var syster och fixade sig, jag fick helt (nästan) fria händer hur jag skulle färga. Kul! Jag valde att färga det riktigt mörkt och lade i snygga effekter i lugg och ner mot ansiktet. Blåa, rosa, violetta pastelliga toner.

Hårmodet har sedan en tid varit ganska snällt , mycket ton i tonfärger men nu kommer det mer och mer effekter och mycket färg. Härligt! :-)

Före…

Efter..

Visst blev det snyggt?! :-)

 • 2010-08-27, 15:05
 • 0

Hej friends! SHIT pommes vad mycket vi har på jobbet,  många som vill fynda! :-) Just nu äter jag en sen lunch vilket inte alls är så smart när man går på diet, men som tur är hade jag torkade aprikoser och nötter som hållt mig uppe…!

Idag äter jag kyckling, tomatsalsa med grönsaker och lite fullkornspasta. Behöver lite kolhydrater just nu känner jag. :-)

Vill visa er en fin blekning jag gjorde igår. Inte ofta jag helblonderar ett så pass långt hår, men eftersom hon är så ljus i sig själv och har dom färgerna funkar det bra. Vi kom även överens om att nyansera det efteråt så vi får bort “den superblonda känslan” för att istället få det något beigare, kallare. Det ser dessutom mycket mer naturligt ut.

Resultatet blev super! (som vanligt när det är foton från stolen så reflekterar ljuset rakt ner över kronpartiet så det blir något ljusare där än vad det är i verkligheten)

Många undrar över lite enkla tips när det gäller frisyrer.

Tupera lite vid hjässan och där du ska fästa hårnålen, kamma sedan en pasé slätt och fint, dra det bara bakåt och fäst det över det andra inunder. Så har du en jättesnygg form!

Dags för nästa kund! Njut av fredag så hörs vi ikväll!

Kram

2010-08-27 Mode / Skönhet ,