• 2018-02-06, 08:00
  • 14


Gillar ni mackor? Ät paleobröd med nötter, frön, ägg och kokosfett istället! Det här brödet tipsade jag om för ett tag sedan, ni var så många som gillade!

Det första jag gjorde när jag skulle gå ner i vikt var att dra bort alla mackor. Bort med dom bara, mackorna är ofta en stor anledningen till varför vi blir överviktiga, en smörgås här, en smörgås där när vi är hungriga och sugna. Som kanske slutar på 6-7 mackor mer dag…. Räkna då ut hur många mackor det blir på en vecka.

Sätter sig direkt på magen, man blir även hungrig fort eftersom det inte är mycket protein som mättar mer än lite pålägg.

Men en gång smörgåsnisse, alltid smörgåsnisse. Jag älskar bröd. Numera tar jag någon god fralla till helgen när jag lyxar till er, men aldrig bröd med mjöl under veckan..

DSC_0401

Recept:

Nötbröd 1 limpa

2 dl valnötter
2 dl hasselnötter
2 dl sötmandel
2 dl linfrö
2 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön

2 tsk salt
1 dl kallpressad kokosfett
6-7 ägg

10 fikon klippta i bitar (Går bra utan, eller torkade blåbär eller tranbär)

Gör så här:

(Vill du hellre ha fröer byt ut nötterna mot mer fröer, tex sesam, hampa, chia och ta samma mängd med bara alla fröer.)

Jag grovhackar nötterna, men man kan lägga i dem hela. Rör ihop ägg, salt och kokosfett ordentligt. Tillsätt nötter, frön och fikon.  Lägg smeten i en avlång form klädd med bakplåtspapper.

Baka brödet i ugnen på 160 grader i mitten 60 minuter.

Det doftar så gott när det är klart!

DSC_0405

DSC_0415

DSC_0425

DSC_0437

Jag lät brödet svalna i formen och skar sedan upp dem i tunna skivor. Lägg brödet i frysen så man enkelt bara kan ta fram en och en.

Byt ut mackorna mot nötbröd istället, nötter är kalorier, men rätt och bra fett. Protein mättar, lovar att du kommer må bättre. Dessutom är det oerhört gott.

2018-02-06 Johanna Toftby, Recept , ,