• 2017-10-22, 20:36
  • 18

I veckan var jag och min vän Linda på en viktig bokrelease för Blå kokboken i Stockholm. Självklart stödjer jag och uppmärksammar detta! Anna Benson är kvinnan bakom Rosa kokböckerna och nu även blå kokboken. 12 kända män bjuder på sin personliga paradrecept och delar med sig av sina liv, framförallt sitt möte med cancer.

Detta är så viktigt att lyfta fram! Sveriges vanligaste cancersjukdom är prostatacancer, snälla ni, köp boken! Den är så bra så bra.

Jag och Janne har varit på alla releaser för rosa kokböckerna och han har även varit väldigt engagerad i mustaschkampen och dragit in mycket pengar. Alla kan göra något, vi måste hjälpas åt så mer pengar samlas in, forskning är viktigt! Det kan rädda liv.

Det är en uppskattad present eller julklapp och 100 kronor per bok går till prostatacancer forskning och mustaschkampen där även Janne har varit väldigt engagerad och dragit in mycket pengar. En av 3 får cancer i Sverige idag. Alla har vi någon i vår närhet som drabbats.

Rosa kokböckerna drog in 1,6 miljoner till förmån för cancerfonden. Fantastiskt! Nu är målet högre.

Anna, du är helt fantastisk och det var härligt att få vara med på din fina bokrelease för Blå kokboken.

Foto: Karin Törnblom

Mina kläder:
Blus HM
Skor ZARA
Kostymbyxor (adlinks) Clarks Underbara
Örhängen Caroline Swedblom

Lindas snygga skor är också från ZARA om någon vill veta.

Underbara Edward Blom.

Och även fina Pamela på Topphälsa, snart gör vi roliga jobb ihop igen, tjoho!

Härliga Bobby med sin Jimi. Alltid lika trevligt när vi ses, har känt Bobby i många år efter alla roliga frisörmässor vi varit på.

Så fina.

Foto: Shimoda.se

Agneta Sjödin är en så fin människa, här med Pam och Tina Leijonberg. Jag och Tina var i samma lag när vi var med på Fångarna på fortet. Vi hade så mycket att prata, om hahaha. Hände en del där nere kan jag lova.

Linda och jag har alltid kul ihop, nu har vi mycket på G så jag ska snart åka upp till Stockholm igen.

Foto: Karin Törnblom

 

 

  • 2015-08-20, 21:22
  • 28

Annica har bloggat till er! Det är tuffa dagar för henne nu. Hög sänka och feber. Någon skum infektion i kroppen som måste bort. Hon vet ännu inte om det blir en stor operation nästa vecka för att ta bort dom metastaserna som tillkommit. Allt beror på proverna hon tagit idag. Dom svaren får hon efter helgen.

Vi kan nog inte föreställa oss hur hon orkar detta. Det går inte ta in. Men vi är många som peppar henne! Ni är underbara allihop, tack än en gång. <3

Här kommer hennes hälsning om vad som händer, det är många som undrar. Hon kommer även blogga någon mer gång före OP men också från Sahlgrenska. Om hon inte är helt borta av “morfindimmorna” hälsar hon.

Blir så rörd över hennes text, idag känner hon”ett lugn”. Grymma, starka vän! Du fixar detta.

// Kramar Johanna

Några avgörande dagar

Idag har skolan börjat för mina stora barn. Inte klokt vad den här sommaren har gått fort! Den började så bra och i slutet blev det mycket sjukbesök som verkligen vände upp och ner för oss alla. Men om jag summerar barnens sommarlov så har den varit fantastiskt! Vi har inte gjort så mycket bara känt lugnet hemma vilket är SÅ skönt nu när jag vet att jag kommer vårdas mycket på sjukhus framöver.

IMG_6031.JPG

Men idag är det en stor viktig dag. Elias min stora kille börjar femman och på en ny skola här i stöpen. Och Gabriel han börjar trean. Galet vad fort tiden går. Med Elias följde pappa krille, och Gabriel fick sällskap av snälla farmor. Jag hade velat följa med, men nu under cellgiftsperioden måste jag undvika stora folksamlingar, speciellt där barn finns med tanke på all virus som går! Jag tog istället med mig lillprinsen och åkte till VDC för att ta prover. Snälla mormor Anitha följde med och tog hand om Samuel utanför, för nu gäller det att hålla bakterier borta så gott det går.

IMG_6025.JPG

Fick lite fika av bästa svärmor och farmor! Brieost och kex är Samuels favorit.

Fick lite fika av bästa svärmor och farmor! Brieost och kex är Samuels favorit.

Nästa vecka väntas det operation. I vilken utsträckning vet vi inte än. Utan allt handlar om mina prover. Jag är inte rädd för operationen, utan egentligen hoppas jag att det blir den stora, då de öppnar hela buken. Visst den är lite “risky” och jag kommer ha mycket ont efter, men just vetskapen att de tar bort mer cancer i den stora operationen får mig att hoppas på den. Om det blir den lilla operationen blir det “bara äggstocken och cystan i den”! Och då blir det antagligen titthål.

IMG_6023.JPG

Dessa närmaste dagarna är väldigt avgörande vilket det blir. Just idag har jag fått ett obeskrivligt lugn. Skönt att känna det för stunden, men jag vet att jag inget kan påverka just nu. Och då väljer jag hellre att sätta hela min TRO på att det kommer bli bra oavsett! Just nu är det grymt härligt att ha min tro som får mig orka genom de tunga bitarna. Att veta det finns andra som orkar be för mig, hjälper grymt bra psykiskt! Jag måste vinna det här, finns inget annat!

När man går som jag flera gånger i veckan och tar blodprover underlättar det om man känner sig bra bemött! Jag och min labbsköterska har verkligen funnit varandra! Åh som jag gillar denna härliga goa fantastiska människa! Hon bemöter mig alltid med ett leende. Hon vet vad hon håller på med, hon är förberedd och hjälper mig på bästa sätt.

IMG_6022.JPG

I bland om hon inte har för mycket att göra så hinner hon prata med mig lite extra. Sånt betyder MASSOR! Att få höra som min vän sa till mig innan jag gick fr labbet att “vi bestämmer att crp och s-100 värdet är bra nu”! Jag höll med henne! Så mycket tro på min framtid, det ger även mig en spark i baken! Tack älskade du för att du ger mig så mycket hopp! Du är på rätt plats!!! ❤️️

IMG_6026.JPG

IMG_6027.JPG

Crp är just sänkan! Och min sänka har varit ruskigt hög det sista och det visar på infektion. Det konstiga förutom feber varje kväll- KÄNNER JAG INGENTING! Konstigt att man inte känner hur sjuk man egentligen är! Hoppas min kropp nu svarar på cellgifterna. Det får jag svar på om några dagar. Men jag har bestämt mig att cellgifterna fungerar.

Orkar inte tänka negativt längre. Så mycket tårar och panik jag känt får mig just idag bli lite avtrubbad. Jag väljer att skratta och le åt mina barns härliga bus! Jag väljer att njuta av att vara hemma för nästa vecka kommer jag vara borta jätte mycket! Kanske borde jag känna mig stressad men nä inte idag! Det kommer säkert tillbaka imorn igen när det närmar sig provsvaren, men nä idag vinner Annica över cancertankarna!

Stor kram till er alla!

Annica

 

  • 2015-08-06, 11:55
  • 19

Finns nästan inga ord för hur tacksam Annica är över er värme och kärlek. Det hjälper henne mycket. Även jag är tacksam, hennes familj är överväldigad över att ni är många som är med henne i detta. Tack. Hon har berört tusentals och hennes inlägg är starka, dom går rakt in i hjärtat. Vilken superbloggare hon är min vän! Samtidigt kommer hon “bara skriva här inne” under Gästblogg.

Hon vägrar starta egen cancerblogg, här kan istället hennes inlägg blandas upp med mina vardagliga ämnen. Jag kommer köra på som vanligt, det vill Annica också. Just denna veckan skriver hon varje dag när hon får cellgifter, hon vill så gärna dela med sig och får energi av er.

Hon väntar precis i detta nu på fler röntgenbesked, hur sitter metastaserna mm. Hon passar på att blogga när hon sitter med cellgifterna, hon har slangen i vänster arm idag och då funkar det bra. Tack Annica för att du delar med dig av dina känslor. Många som både blir hjälpta, känner igen sig och du får många att bli berörda. 

Livet lever vi här och nu. Idag vill hon lyfta fram “Ung Cancer” läs nedan varför. HÄR hittar ni mer om vad dom gör och armbanden. Fantastisk ideell organisation.

Kram Johanna

Dag 4 med cellgifter och Fuck Cancer 

Sitter här på sjukhuset och idag får jag cellgifterna i vänstra armen! Då är det lite lättare att skriva. Idag mår jag lite illa när jag vaknade, sitter fortfarande lite kvar. Men varje dag får jag mediciner som ska förhoppningsvis motverka det värsta illamåendet! Jag tror jag mår lite mer illa när oron kommer. Jag vet att en ur läkarteamet kommer snart hit och pratar igenom hur den närmsta tiden fram kommer se ut. Jag väntar på fler röntgenresultat och sånt där brukar påverka mitt illamående rejält.

IMG_3448.JPG

Men jag kan inte ens tänka på hur det skulle gå rent orkesmässigt att pendla 4 timmar fram och tillbaka, med den här behandlingen. Jag är trött, mår lite illa och mycket tankar och oro. Men som jag njuter mellan allt detta, tack vare att det finns människor som ställer upp! Idag är mina barn med mig! Så härligt att vi alla är samlade! De ger energi till mig! En hel dag utan dem och natt utan dem räckte!!!!

IMG_3449.JPG

Jag vet att många av mina vänner bär fuck cancer armband. Jag själv har många olika och alla gör olika gott syfte. Jag som kristen har haft lite svårt med ordet fuck cancer, därav mitt egna FIGHT cancer. Även mina barns. Min man bär Fuck Cancer och det kan jag verkligen förstå. För mig gäller fight cancer!

Idag är jag berörd! Jag vill verkligen lyfta fram detta! Ni som bär fuck cancer armband vad det bla går till: I dag är som sagt mina barn med mig. Men istället för att sitta på mitt rum och invänta cellgiftsbehandlingen färdig för idag, och invänta läkarna så sitter vi här! I ett alldeles jättemysigt rum på Sahlgrenska.

IMG_3452.JPG

IMG_3453.JPG

Det är ung cancer som står bakom detta rum (fuck cancer armbanden) Det finns Playstation 4 till barnen, nu är de överlyckliga för de spelar FIFA 15:) i en skön soffa sitter de och ser alldeles koncentrerade ut. Samuel leker så nöjt med sina bilar och äter banan ( han älskar banan) och krille kan gå och ta kaffe här ur ett jättefint kök som även ung cancer har fixat i ordning.

IMG_3451.JPG

Allt för att tiden här ska gå bättre för oss som får besök. För att göra det lättare och smidigare för alla! Det är 3 inredda rum här tack vare dem! Så titta på ditt armband och förstå hur mycket den där hundringen gör för oss som är drabbade. Finns så många fler armband och TÄNK vad bra! Det är mer än en mening på ett armband, det hjälper oss drabbade något oerhört!! Ni kan köpa armbanden HÄR. 

Något annat som också värmer mitt hjärta är “Himlen är överskattad”. Ni hittar den sidan på facebook och handlar om just min cancer. Malignt Melanom. Dom gör oerhört mycket fint!

IMG_3455-0.jpg

IMG_3450.JPG

❤️️ kram från mig