• 2015-12-09, 21:07
  • 7

Mitt hjärta brister. Julen är en högtid som förknippas med kärlek, gemenskap och förväntningar. Tyvärr blir det inte så för alla. Tusentals barn och familjer har det extra svårt, många barn far illa.

Detta läste jag på FB och blev så berörd. Ni måste gå in på Givingpeople.se Vilken fantatsisk organisation, följ deras FB HÄR om kanske någon familj i just er stad behöver hjälp i Jul. Metro har startat ett samarbete med Givingpeople för att förebygga och motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige.

Läs detta… <3

http://www.givingpeople.se/ensam-pojke-soker-julafton/

Många är ensamma, många familjer har inte råd att fira jul. Men det allra värsta är när barnen far illa. Maskrosbarn jobbar hårt för att stötta och hjälpa barn och ungdomar hela året men framförallt under högtider. Under julhelgen kan det vara som allra värst. Barnen ska inte behöva vara rädda för att mamma eller pappa ligger redlösa på julafton. Det är fruktansvärt och tragiskt så mitt hjärta gråter när jag läser ungdomar berättar om sina upplevelser och tankar. Jag känner oerhört starkt för Maskrosbarn och barn som växer upp med missbrukande eller svårt psykiskt sjuka föräldrar. 

Mitt tips om ni misstänker barn far illa, kanske misstänker att en förälder är väldigt berusad när barn finns med i bilden. Kanske barnen far illa av andra orsaker? Tveka aldrig ringa kanske förskola, skola, socialen eller någon närstående.

Då är din magkänsla rätt. Misstänker ni att någon inte är nykter- då är det så. Annars skulle ni aldrig misstänka.

Som anhörig blir man medberoende och det tar långt tid innan man inser och ser vad som är på väg att hända. Det är då ni som är bredvid behöver hjälpa till. Barn ska inte bo med någon som är alkoholist eller svårt psykiskt sjuk. Men barnen älskar sina föräldrar och det blir ofta ombytta roller. Vilket förstås är fel och det får inte vara så. Det gör väldigt ont i ett barn att behöva se sin förälder full och inte kunna hantera föräldrarollen. Barn vill också sällan lämna den föräldern, det gör för ont.

Därför önskar jag av hela mitt hjärta att alla hjälper till att försöka hjälpa någon som kanske inte har det så lätt i jul. Stöd gärna maskrosbarn, dela gärna länkar på FB. Man kan skänka kläder, presentkort, kanske hjälpa någon familj med mat? Frälsis är fantastiska på att stötta familjer vid jul. Kolla just er stad vad man kan göra.

Stadsmissionen Göteborg har samlat in massor med paket när Julklappsvagnen åkte genom Göteborg i lördags till barn och familjer som inte får några paket i Jul. Fantastiskt<3 Jag skulle åkt med vagnen i lördags med Glenn Hysen, Alexandra Zazzi mfl men eftersom Lisa-Marie hade sitt 18-årskalas så kunde jag tyvärr inte.

IMG_7149.PNG

Jag vill gärna skriva om detta här inne för bloggen har många läsare, jag hoppas detta kan hjälpa någon i jul, framförallt alla barn som är extra utsatta.

Sprid gärna vidare, vi är många som kan hjälpa till. Jag ska skänka massor med kläder till Frälsis i Skövde, även pengar till Maskrosbarn. Jag har swishat pengar till Giving people idag. Vill ni också skänka en peng så fler barn kan få en julklapp:

123 137 65 24

Har ni andra tips, sajter mm som berör detta ämne skriv gärna i kommentarsfältet nedan.

Kram Johanna