• 2018-10-20, 12:00
  • 3

Hoppas ni mår bra, idag är det solglasögon för att inte skrämma livet av någon, jag är rejält svullen och röd, ser hemsk ut! Gjorde plasmapen kring ögonen igår, ska bli så kul att se resultatet sen. Har så mycket jobb i datorn så betar av samarbeten och massor med nya blogginlägg som ska in så det passar bra att stänga in mig.

Blev riktigt sugen på köttfärspaj med knaprig mandelbotten så måste svänga ihop den sen. En av mina populäraste pajer här inne, den är så galet god! Het köttfärspaj med chili och stark ost. Den måste ni göra om ni inte vet vad ni ska göra för middag idag.

OM annonserna upprepas är det en bugg som Bonnier ihop med mina webbutvecklare håller på att fixa. Det ska vara löst efter helgen.

Skräms inte att det ser ut som många ingredienser i köttfärsen, de mesta har man hemma och bara lägga i pannan.

Pajdeg med mandelmjöl 

3 dl mandelmjöl
1msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
Nypa salt
40 g smör
1  ägg

Sätt ugnen på 175 grader

Gör så här:
Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare, funkar att röra ihop om ni inte ha mixer. Rör ihop resten av ingredienserna. Låt vila i kylskåp en stund.

Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns) Ta ut pajskalet.

Guacamole HÄR (även gott recept på frasiga tortillas)

Köttfärsröra: 

500 gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1/2 chili
1 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
2 tsk sweet chili
2 msk tomatpuré
1/2 dl chilisås
1 dl vatten
1 tsk paprikakrydda
1 tsk chilikrydda
1 tsk basilikakrydda
10 jalapeno (bitar)
salt, peppar

En ask babytomater

150-200 g riven stark ost

Gör så här: 

Höj ugnen till 200 grader.

Hacka lök och vitlök, skär paprika i mindre bitar, hacka chilin,  stek köttfärsen och löken, lägg ner paprika, chili och resten av ingredienserna förutom ost. Koka ihop och låt det småputtra ca 10 min. Lägg köttfärsen i pajskalet. Dela tomaterna och lägg på över köttfärsröran, sist lägger du på riven ost. Jag blandade gratängost och västerbottenost.

Gratinera pajen i ugnen tills allt fått färg, ca 20 min.

Vi serverade fräsch sallad och god guacamole. Galet gott!

 

 

 

 

 

 

  • 2017-10-20, 17:09
  • 10

Vad är godare än en hemmagjord pizza i helgen! Tunn, fin botten och lägg på det du gillar eller har hemma. Skippa mjölet som gör dig trött och tung, baka på glutenfri istället, så mycket godare också.

Vi älskar italienska pizzor, den här gjorde vi på veckans onsdagsmys och blev vansinnigt god.

Parmaskinka, mozarellaost, pinjenötter och pesto. Slurp!

Enkelt men gott fredagsmys och man blir inte så jobbigt mätt när det är pizza utan mjöl. Perfekt!

Pizza med mandelbotten 3-4 port

Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
2 ägg
3 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
Salt, peppar
Timjan, oregano eller någon annan krydda är gott att ha i degen.
Tomatås eller egengjord HÄR.
Riven ost

Valfri fyllning

Gör så här: 

1.Blanda ihop alla ingredienser  och tryck ut på en plåt med baklåtspapper, eller kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan så det inte fastnar.

2. Grädda på 175 grader ca 12 minuter tills det fått färg.

3. Lägg sedan på det du önskar, börja med tomatsåsen, strö sedan på riven ost, den här pizzan hade vi skivade champinjoner, paprika, ädelost, pinjenötter och parmaskinka.

4. Gratinera i ugnen på 220 grader tills osten smält.

Egengjord pesto:
1 dl riven parmesanost
1 grovhackad vitlöksklyfta
1/2 påse rostade pinjenötter
1 dl olivolja
Basilikablad
Rosta pinjenötterna i en panna, akta så de inte bränns. Mixa alla ingredienser hastigt, det ska inte bli helt slätt. Smaka av med salt och peppar.

Topping:

Mozarella, parmaskinka, pinjenötter, körsbärstomater och pesto. (Ställ en liten skål med pesto bredvid så kan man ta själv)

Jag lägger först på tomatsåsen, sedan lite riven ost, mozarellan och in i ugnen. Efteråt strör jag pinjenötter, lägger på rejält med god parmaskinka och klickar på peston.

Idag blev det bodypump på lunchen, älskar lunchträning för då har du träningen klart sen! Körde med min kompis Kicki, det är så kul att träna ihop även fast det är grupp-pass. Idag var det Jessica, en fantastisk instruktör jag tränat för i över 20 år!

Ska visa bilder från när var i Stockholm igår, vilken release för den Blå kokboken! För att kika på bilder och filmer finns det massor på min instagram och klicka på storyn så kan ni följa mina dagar där.

 

 

 

 

 

 

  • 2015-07-06, 13:03
  • 15

Vem gillar pizza upp med en hand? Denna är gjord på mandelbotten och sesamfrön, alltså glutenfri och vi slipper det vita mjölet. Den blev knaprig och så jäkla god. Janne gjorde toppingen och jag botten. Grymt teamwork och jag älskar att vara i köket och fixa. Igår var det dock 100 grader inne, haha!

Vill gärna dela med mig till er, men innan provar jag förstås och det gjorde vi igår kväll efter vi kommit hem från sjön.

DSC_0581-2

Recept på glutenfri pizzabotten finns det massor av. Detta fick jag av min kund förra veckan och ni måste bara göra den. Knaprig! Absolut inte torr. Inget smör och man blir inte så där proppmätt. (Vill ni ha “smalare variant väljer ni 10% ost, jag kör vanlig) 

Smidig att ta med sig ut på en picknick nu när ni kanske har semester och vill ha med något annat än mackor. Helt säker på att även barnen kommer tycka om den.

Recept: 2-3 pers

Botten:

3 dl mandelmjöl

1 dl skalade sesamfrön

2 ägg

4 tsk olivolja

1/2 tsk bakpulver

Salt, peppar

Timjan, oregano eller någon annan krydda ni tycker om. Det blir god smak att ha i pizzadegen.

1.Blanda ihop alla ingredienser  och tryck ut på en plåt med baklåtspapper. alt kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.

2. Grädda på 175 grader ca 12 min eller tills det fått färg. Ta ut och lägg sedan på fyllningen. Ställ in i ugnen igen tills osten smält.

Fyllningen:

DSC_0582-2

Man kan ju ta precis vad man tycker om men Janne gjorde en jättegod tomatröra.

Tomatröra och fyllning: 

Tärnad bacon

Krossade tomater (välj Mutti, den är super alt kung markattas)

2 st finhackade vitlöksklyftor

Oregano

salt peppar

God olivolja

Fräs upp bacontärningarna i lite olivolja. När det har fått fin färg fyll på med krossade tomater, vitlök och kryddor. Låt sjuda tills det tjocknar lite.

Lägg på pizzabotten som då varit inne i ugnen och fått färg. Toppa med det ni önskar. Vi hade paprika, oliver, tomater, jalapenos och riven mozarella.

Höj upp till 225 grader.

DSC_0584-2

Skjuts in i ugnen tills osten smält sedan njut! 

DSC_0591-2

Vi toppade även med lite ruccola.

DSC_0599-2

Bon apetit 

Flera läsare önskar tips på picknickmat annat än mackor. Jag ska försöka dela med mig så mycket jag kan.

Nu har vi precis varit på möte gällande tjejresan till Barcelona. All info, datum  plus biljettbokning kommer ut i veckan. Håll nu utkik!