• 2018-09-27, 10:00
  • 9

Äntligen är skaldjuren fina! Månader med R, jag älskar kräftor och här kommer mitt bästa tips för det godaste smöret, det är från min mammas kokbok hon fick av oss barn när hon fyllde 30 (!) Jag var 11 år, hehe.

Handla hem goda skaldjur till helgen eller fredagsmyset, smöret är fantastiskt gott!

Nu ska jag bort mot bokmässan, så kul det ska bli! Monter B04:21 om ni är där!

Lägg på fat och ställ fram eller lägg upp på tallrik.

Örtgratinerade havskräftor 4 port Eller hummer 

Örtsmör:

200g smör
4 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk ljus fransk senap
2 krm cayennepeppar
2 tsk dragon
1 tsk basilika
1 tsk italiensk salladskrydda
4 msk finhackad persilja

Salt och peppar

Vitt bröd som du rostar. Jag tar kryddor på burk eller fryst, har du färska finhackar du det bara.

Rör ihop örtsmöret i god tid. Ställ in i kylen så det får ta smak. Klyv, klipp itu havskräftorna på längden. Lägg kräftorna tätt i en ugnspanna eller en plåt med folie i botten.

Klicka över örtsmöret och grilla eller gratinera hastigt i het ugn på 220 grader tills smöret smält, några minuter. Detta går snabbt, förbered allt så är det bara att köra in i ugnen när ni ska äta. Enkelt men väldigt festligt. Lägg en brödskiva på tallriken för det är ganska mycket smör man kan doppa i.

Njut! Så gott och festlig förrätt eller plock.