• 2020-05-30, 17:04
  • 8

Innehåller annonslänkar till Ellos och Adlibris

Här kommer tips på en god potatissallad jag gjorde i veckan, färskpotatis med dijonsenap och kapris-massa smaker! Gott till grillat och enkelt att förbereda. Jag hade grillade kycklingfiléer till, grillade grönsaker och testade en ny örtmarinad som jag marinerade fläskfilén med.

Helgens grilltips men det funkar förstås att grilla i ugn eller grillpanna. Grilla citroner, grönsaker, majs och lägg över kvisttomater, blir så fint och jag älskar grillad citron till kyckling.

Min klänning har ni HÄR! Blir glad av mönstret, riktigt söt.

Visst är det sött mönster? Titta inte på mitt flammiga golv, haha.

Hoppas ni gillar något av maten. Testa potatissalladen, så jäkla god, jag gillar när det är mycket smak!

Jag har massor med grilltips och såser och tillbehör i min bok Middag hos mig! Har ni den hemma, bläddra fram till Studenten och Midsommar, där finns massor med god sommarmat.

Potatissallad med spenat 4-6 portioner
ca 800 gram färsk potatis eller fast potatis
65 gram färsk babyspenat
3 msk dijonsenap
2 dl lätt creme fraiche
ca 8 cm purjolök, strimlad
3 msk hackad färsk gräslök
1 msk kapris, liten eller mellan
ev 8-10 rädisor, skivade fint, jag tog bort det pga flera som inte gillar
ev oliver, jag tog det istället för rädisor, dela oliverna i bitar, ta en halv burk

Gör så här:
Skrubba färska potatisen eller skala om du har fast potatis. Koka ca 18 minuter. Under tiden, rör ihop creme fraiche och dijonsenap, blanda ner purjolök, spenat, kapris, gräslök och vänd runt försiktigt. Häll av vattnet från potatisen och låt svalna medan du grillar köttet eller vad du vill ha till. Skär potatisen i mindre bitar, vänd ner potatisen i röran försiktigt, vänd runt allt och strö klippt färsk gräslök över och servera!

Kycklingmarinad med citron och vitlök till 4 filéer
1 dl rapsolja
1 dl sweet chili (den vid thai)
1/2 dl soja
2 vitlöksklyftor
1 pressad citron
salt och peppar

Gör så här: Häll i allt i en bunke, pressa eller skär vitlöken och rör ihop, lägg ner kycklingen minst en timma innan du grillar den.

Örtmarinerad till fläskfilé ca 800 gram
1 dl olivolja
1/2 dl soja
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 msk basilika krydda
Salt och peppar
Gör så här: Blanda ihop allt ordentligt, lägg ner putsad fläskfilé och ställ i kyl gärna ett par timmar innan du ska grilla.

TILLBEHÖR till grillmaten:  Grillad majskolv, sparris, halloumi, tomater på kvist, halva citroner (Så galet gott)
Lägg allt på grillen eller i ugnen med lite olivolja, havssalt, pensla majskolven med smör. Fräsch grönsallad.
Krispiga potatishalvor om man hellre vill ha det än potatissallad.

Jag köpte även tryffelbea på Kvantum i Skövde, (egengjord, så god)