• 2015-02-07, 18:36
  • 6

Åh vänner, dessa måste ni bara göra! Jag fick smaka  när mamma hade gjort dom förra veckan och dom är hur goda som helst. Grönkål, supergrönsaken som är fullproppat med vitaminer och mineraler dessutom hjälper dig att gå ner i vikt. Det finns hur mycket fördelar som helst. Det är även proppat med Antioxidanter som kan skydda mot olika former av cancer. Dom fick “bada” i cashewsmör, en liten klick jordnötssör, salt och citron så gissa om dom blev goda. Frasiga och krispiga. Jag kör dom i ugnen på enbart 50 grader så behåller man mer av alla vitaminer än om man kör på högre. Det tar många timmar men man kan göra tex när man är hemma under en helg.

DSC_0328

DSC_0338

50 grader och ungsluckan öppen. Ni kommer inte bränna dom som man lätt gör vid högre grader. Det tog ca 5 timmar men det varierar beroende på ugn. Höj graderna något om det tar tid.

Recept:

350-400 gram färsk grönkål, Kravodlat 

180 gr cashew smör, Kung markattas som är ekologiskt och väldigt bra smak. 

1 msk jordnötssmör (ta någon som inte är massa socker) 

1 tsk salt 

1 tsk mald ingefära 

1 citron Saft+ rivet skal 

Vatten 

Blanda ihop allt och tillsätt vatten så du får en smet som du kan röra runt grönkålen i. Det får inte vara för rinnigt för då fastnar det inte på kålen.

Lägg ut allt på plåtar, det blev tre stycken och dom ska ligga utspritt. Vänd någon gång under tiden så torkar dom snabbare. Chipsen ska vara frasiga när dom är klara.

DSC_0575

DSC_0554Ԭ

Har mina nya träningskläder, ska länka i morgon där ni även kommer få rabattkod. Älskar tightsen och likadan sportBH under.

Lycka till med chipsen. Kanske inte hinner till mellon men kanske till söndagsmyset. =)

Puss

 

 

 

 

 

2015-02-07 Recept