• 2020-05-23, 19:09
  • 4

Hej från väldigt blandat väder i Göteborg. Strålande solsken, regn och sen hagel. Vilken skur! Men jag hann med 7,5 km innan det blev kolsvart och jag lade benen på ryggen och hann hem innan ovädret. Nu skiner solen igen, blir inte klok på det här vädret.  Men titta vad vackert, den här årstiden är den bästa tycker jag,  allt grönskar och slår ut.

Är ni i Göteborg och vill ta en skön runda mot slottsskogen ska ni inte missa trapporna i Haga vid Skansen kronan. Jag körde flera vändor upp och ner, benen blir mos så du får bra träning både för muskler och kondition. Explosiv träning är grymt för att öka kondisen. Jag var sjuk i april och tappade mycket kondition och hemsk blodbrist men är på väg tillbaka. Älskar känna att kroppen svarar!

Ser ni Stenabåten längst bort? Tänk när alla båtar går, när man kan vara som vanligt, när man kan resa eller sitta nära varandra, kramas och hälsa som vanligt. Men på något sätt känns det ändå som det går åt rätt håll.
I morgon ska jag köra en annan runda, längtar redan! Så vackert springa i sån här miljö nu när allt är grönt. Häng på ni också och kom igång och spring!

Hemma och då kom ovädret. Såg förresten musikflotten i kanalen precis, mysigt att den kör! Men då var det sol. Haha!

 

  • 2015-07-29, 14:33
  • 22

Jag får ofta frågor om tips i Göteborg. I det här inlägget tänkte jag tipsa om några bra rundor om du vill springa, ta en PW eller bara gå på sightseeing.

Jag och Lisa-Marie har varit ute mycket i veckan och vi tog den rundan jag och Janne brukar gå på 1,1 mil. Den är super för det blir både backar, fina områden i stan och sedan in genom slottskogen. Bilden ovan är när vi precis kommit ut genom vackra skogen efter lilla djurparken som är högt upp vid säldammen.

Vi började gå från där Janne bor, vid kanalen vid trädgårdsföreningen. Jag går alltid genom där, det är så fint.

FullSizeRender-81-670x502

IMG_4381

IMG_2368.JPG

IMG_2366.JPG

IMG_2355.JPG

IMG_4018-670x670

 

20130726-100538

20130815-003234

Här är vid kanalen på andra sidan vägen vid avenyn.

20130815-003315

Vill du köra träning i trappor är dom i Haga riktigt bra. Längst upp har du magisk utsikt vid skansen kronan.

20130819-235840

20140417-101257

Borta vid kungshöjd finns också bra trappor.

Rundan vi tog häromdagen började vid hos Janne vid kanalen. Sedan avenyn hela vägen upp till Götaplatsen. Gå höger upp mot landala, bra backar. Sedan vänster upp förbi chalmers och bort mot Sahlgrenska. Där kommer du sedan ner till slottslogen eller botaniska trädgården som också är riktigt bra!

Vi gick vänster upp mot bron som är mot slottskogen sedan vänster direkt och där kommer du fram till dammen. Väldigt mysigt att springa eller gå där. Vi fortsattte mot säldammen och upp höger, ta skylten mot älgarna. Bra stigning. Vill man ha kortare runda tar man Achebergsgatan ner från Landala torg, den vägen är också trevlig.

IMG_2432.JPG

IMG_2431.JPG

Mysigt vid lilla djuparken om man har mindre barn. Fast jag går gärna eller springer där ändå. =)

IMG_2245.JPG

Sjukt morgontrött men efter den rundan vaknade vi till liv. När man sedan kommit ut genom slottskogen går vi genom linne och Haga vägen hem.

Jag visade L-M fina och mysiga ställen på vägen, vi gick även genom saluhallen på vägen hem. Älskar handla i saluhallen!

IMG_2250.JPG

IMG_2256.JPG

Har man inte ätit frukost och klockan är 12 är det farligt. Men vi bestämde att vi gör brunch och handlade med lite gott från Hilda Nilssons ost och även ett GI-bröd.

IMG_2255.JPG

Sedan gjorde vi äggröra och njöt av en grym brunch.

IMG_2265.JPG

Slurp!

Vill ni ha fler tips i Göteborg fråga på. Jag älskar den staden och nu gör även Lisa-Marie det som gärna vill flytta ner. Vi får ta och prata med vår yngsta i familjen också och se vad hon säger. =)

Sitter i bilen och bloggar, vi är snart framme i Stockholm och ska vara här några dagar. Vi ska träffa vänner, i morgon blir det friidrottsgala och ev en föreläsning sedan middag på kvällen. Ska bli så kul!

Kram på er alla

 

 

 

 

 

 

  • 2011-08-15, 17:00
  • 0
Måndag! Hur har ni haft det i helgen? Höstrusk idag men jag tycker ändå det känns ok. Skönt att Sverige snart börjar fungera igen och alla rutiner är igång. :-)

Jag och Mini körde hem runt 17 tiden igår eftermiddag efter en skön promenad vid vattnet vid Hissingebron… Novotel där vi bor ligger precis bredvid Sjömagasinet, Sankta Birgittas kapell, ser brudpar varje gång jag är där. Väldigt  fint ställe…

Träffade några gamla bekanta igår, som drog med oss på en runda. Fruktansvärt mycket skratt och galenskaper. Tack för det! Nu står jag på jobbet och har varit uppe sin 07. Trodde jag skulle svimma av trötthet när vi drog iväg före 8 till Tandregleringen, Lisa-Marie ska få tandställning om ett tag och nu var det bara det sista som skulle planeras in. Kommer bli snyggt och prydligt efter ett par år med skrot i munnen men det är det värt. Jag gick i tre år med räls och en grotesk slags gångjärnstandställning som fick folk att vända sig om. Haha! Men det blev ju bra tillslut.

Precis utanför hotellet… vackert.

Sankta Birgittas kapell. Förstår att många gifter sig här.

Här är vi på väg till Sjöbaren i Haga, "Liten Karin" är en liten bedårande butik som har mycket träleksaker och mysiga saker. Handlade gärna här när mina barn var mindre.

Blusen jag har är också från Clarks, lite kul med höstkläder! Jag hojtar till och länkar när de fått upp allt i deras webbshop!

Sjöbaren! Vi satt bredvid ett par från Frankrike, så trevliga! gav dom massa fina tips, man vet ju hur vilsen man är i en ny syda framförallt land..

Ingen god middag utan dessert. Deras Pannacotta var amazing.

Efter Sjöbaren mötte vi upp några goda vänner och gick senare ner till Port du solei. Igen :)

Jag, Morgan och Mini. Sol inne :-)

Om ett tag ska jag hemmåt och köra barn till fotbollsträning, sweet!

Puss

2011-08-15 Mitt liv , ,