• 2017-11-26, 11:22
  • 7

Vilken konsert! Scorpions var i Scandinavium i helgen och det var så häftigt att se vår kompis Mikkey Dee vid trummorna. Han är grym! Vem har inte dansat tryckare till Wind of Change! En gammal klasskompis till mig mailade mig på Facebook när jag lade upp film i helgen från konserten, nostalgi till alla våra hemmadiscon skrev han, haha! Vi hade alltid hemmadiscon när vi gick i sexan, så kul med alla minnen och låtar.

Nostalgi! En film från spelningen.

Mikkey Dee är en fantastisk människa som jag lärde känna när jag och Janne träffades, de spelar bland annat hockey ihop. Han har ett hjärta av guld och lägger in den största snusen jag sett. Och den byts ut ofta….

När vi cyklade Göteborgsgirot tillsammans och vi var ambassadörer för Göteborgs stadsmission blev jag imponerad över hans kondition trots jetlag och få timmars sömn. Men ser ni trumsolot förstår ni.

Och några suddiga bilder från en trevlig efterfest!

Håkan Hellström och Mikkey Dee är Göteborgs superstjärnor!

 

 

 

  • 2017-07-31, 14:14
  • 37

Två kvällar i rad kommer 70 000 människor till Ullevi för att se Håkan Hellström. Jag var en av dem och hade en underbar kväll. Så naiv som jag är trodde jag att det skulle vara fullt av roliga minnen från Håkan på sociala medier efteråt. Tvärtom. För var och en av oss som var där verkar det finnas tio som vill kräkas och berätta hur värdelöst det var – utan alls ha varit där själva.

Gillar du Håkan? Eller hatar honom? Varför? Berätta, jag vill förstå varför han väcker så mycket känslor!

Det verkar som två sekter ryker i luven på varandra. Och där står jag och förstår ingenting. Vissa säger till mig att jag inte hade på Ullevi att göra eftersom jag inte är något riktigt Håkanfan. Det stämmer ju, jag kan inte hälften av hans låtar, men hur har hans fans tänkt sig att bli fler om ingen får lyssna på honom utan att redan kunna alla låtar?

Andra förkunnar stolt att jag inte har någon musiksmak för att jag var på Ullevi. Gillar man Håkan, om ens lite granna, så är man utdömd för all framtid. Han kan ju inte sjunga, skriker de. Då har man inte fattat grejen, det finns många som drar fulla hus och berör människor med sina texter utan att vara några operasångare. Jag tror inte att Bob Dylan fick Nobelpriset för sin röst till exempel.

Jag bryr mig inte om vad andra lyssnar på för musik, jag skulle aldrig tala om för någon som älskar Eric Gadd att jag mår illa av den musiken. Fast nu gjorde jag det visst ändå… förlåt! Jag tycker verkligen inte alls om den typen av musik, men jag hör och vet han är en fantastisk musiker som många älskar. 

Vi gillar olika. Jag älskar schlager till exempel, älskar Arvingarna och tycker det är skitkul att dansa till dem. Men inget kan trigga så många som när man säger det. Varför? Vad är det som gör att vi kan hata så mycket när det gäller något en människa mår bra av. Musik kan betyda mycket för någon. Det kan trösta, peppa, inspirera och åtminstone jag mår väldigt bra av musik. 

Jag älskar även hårdrock och blues. När jag diskuterar de genrerna är det inte så många som vill ge sig in i diskussionen. Undrar varför. När jag arbetade som musiklärare var det häftigt att se barnens reaktion när jag spelade upp en låt från Evert Taube på pianot. Eller Abba, eller Metallica, men då fick jag köra från stereon. 

Många barn mår bra av musik, det kan inspirera dem att starta band och skriva låttexter så kanske vi får fler Håkan i Sverige. 

Hur det än är och vad någon än tycker så har han inspirerat och hjälpt tusentals tonåringar med sina starka texter.

  • 2015-10-17, 22:24
  • 15

130.000 sålda biljetter på tre timmar! Helt galet! Vi var där förra året och konserten var magisk! Jag glömmer inte sista låten, när han stod kvar längst ut på scenen och kunde inte gå därifrån trots allt var slut. Bara tittade på publiken och han sa flera gånger att han kunde inte förstå det. <3

DSC_0211-670x445

Häftigt, mäktigt, så bra låtar, så fin kväll…

DSC_0261-670x445

Marilyn ville så gärna gå på Håkan på hans konsert till sommaren och hon lyssnar ofta på honom hemma. Jag pratade med en utav hennes kompis föräldrar i fm innan kl hade slagit tolv och vi bestämde att ha kontakt och försöka hitta biljetter trots kaos långt innan man kunde köpa på ticnet. När vi märkte att det typ inte ens gick att komma in på sidan trots vi stått i kö länge så kollade jag upp Ticnet ombud här i Gbg. Hittade Bengans skivbutik över Lagerhouse som ligger nära där Janne bor.

Jag sa till Marilyn att vi springer dit och chansar! När vi kommer dit är det 4 personer (!) före oss i kön. Marilyn trodde inte det var sant och hoppades biljetter fanns kvar.

IMG_2172

Lycklig dotter! När vi kom fram fanns det inga ståplatser kvar som hon och hennes kompisar helst ville ha. Det fanns heller inga bra sittplatser förutom några “sämre kvar. Vi skulle precis ta ett beslut om hur vi skulle göra när han säger att vips finns det 10 ståplatser uppe! Wiiiii! Några stod bredvid som skulle ha och vi tog 4 stycken på en gång. Har nog aldrig tagit ett så snabbt beslut om något. Haha!

Grattis Marilyn och dina kompisar som ska vara med om detta!

IMG_2167

Hon nästan hjulade ut från butiken för att få ståplats på Håkan Hellström på lördagskonserten.

Trägen vinner, hehe!

IMG_2164.JPG

Jag och Janne ska också gå men vi äldre har sittplatser ;) Vi går med hans jobb som vi gjorde sist och jag ser så mycket fram emot Håkan på Ullevi en gång till.

Övertygad om att det kommer bli helt fantastiskt!

20140608-233225-84745957-670x670

Är det någon av er bloggläsare som fick biljetter och ska gå? Stort Grattis till alla som fick biljetter!

 

 

 

2015-10-17 Mitt liv , ,