• 2018-02-12, 21:41
  • 12

Galet goda hallonbiskvier med vit choklad! Åh vad dessa är goda, ni måste bara testa.

Häromdagen gjorde vi hallonbiskvier som vi redan smakat på, egentligen är de till alla hjärtans dag. Vit choklad, hallon, mandelmassa. Kan ju inte gå fel. Alltså de blev så goda! Vackra att duka fram till något gott bubbel eller gott kaffe. När vi var i London var vi på after noon tea, visst är det mysigt? Men det kan man även göra hemma.

Hallonbiskvier med vit choklad ca 12 stycken

Bottnar
150 gram mandelmassa, grovriven
1/2 äggvita

Hallonsmörkräm
100 gram frysta hallon
125 gram smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker

Garnering
100 gram hackad vit choklad
1 msk smör

Strössel

Gör så här:

Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och rör ihop med äggvitan till en tjock slät smet. Klicka ut små runda bottnar på ca 3 cm diameter på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda bottnarna i ugnen ca 12-15 minuter. Låt dem svalna först innan du lyfter bort dem och lägger dem på ett galler. Lyft med en stekspade så släpper de lättare. Lägg bottensidan uppåt.

Hallonsmörkräm

Värm hallonen i en kastrull tills de är mjuka och rinniga. Passera hallonen genom en sil som på bilden och släng fröna. Det ska bli en tjock pure. Låt den svalna.

Vispa smör och florsocker fluffigt och krämigt. Vispa ner hallonpuren i smörkrämen.

Bred smörkrämen på bottnarna, forma lite toppigt med hjälp av en sked.

Ställ biskvierna i kylskåp 30 minuter.

Garnering 

Smält den vita hackade chokladen över vattenbad. Rör ner smöret, jag tog inte riktigt en msk. Låt chokladen svalna en liten stund annars blandas den vita chokladen med hallonsmörkrämen.

Doppa biskvierna sedan hastigt i den vita chokladen, du kan även ta hjälp av en pensel och pensla runt om. Jag doppade och vred liksom biskvin så den vita chokladen såg fin ut.

Dekorera med rosa strössel och förvara kallt.

Njut!

Så goda!