• 2017-11-29, 12:13
  • 29

Jag älskar juldukningar och det finns så mycket kul man kan göra. Här kommer tips och bilder från middagen med tjejerna igår, jag tycker dukningen är lika viktig som maten, ett inbjudande och mysigt dukat bord är så fint!

Jag gillar mycket blommor och massa fina ljus, speciellt nu när det är så grått ute. Behöver inte kosta massa pengar heller.

Jag hade riktig gran och som jag lade ut mitt på bordet. Är ni rädda att det blir kladdigt lägg något under. Klipp fina små grenar, stoppa i lite eucalyptus mellan så det blir fyllig. Jag hade även vita julstjärnor och amaryllis som jag stoppade i mellan.
När du klipper av julblommorna sätt de i ett vattenglas för de blöder, sätt nedan i ett nytt vattenglas.

Det är även fint att stoppa ner gran, tall och eucalyptus i en betongkruka utomhus. Sätt i en ljusslinga med batteri så blir det mysigt.

De små ljusen med änglar köpte jag på Blomsterhallen i Skövde. Ställ ut dem mellan hela slingan på bordet så blir det vackert sken. I mitten har jag en Georg Jensen ljusstake, ljus är lika viktigt som blommor tycker jag.

Valde mörkgrå, närmre jul ska jag ha lackröda. Underbart! Tycker det blir mer djup och mysigt med mörkare ljus.

Jag lade en stor vit julstjärna i mitten på ljusstaken och stoppade i grankvistar.

Visst blev det lite mysigt? Den rätta känslan man vill ha inför jul. Har beställt ett stort Bruno Matthsson bord från Sparsmakat som kommer den här veckan, som jag längtat! Blir perfekt till Lisa-Maries 20 års kalas till helgen! Blir en annan stil, här är mitt svarta bord med vit duk över. Tycker det är fint med duk just den här tiden. Känns klassiskt.

Lampan är Sarfatti, runda spegeln från Sparsmakat.

Den coola tavlan bredvid spegeln har Jannes duktiga dotter Ida fotat! Visst är den snygg? Jag har köpt min HÄR. Där kan ni beställa från henne, hon har supercoola tavlor som ni måste kolla in.

Jag håller på att ändra om i det här rummet så det är inte riktigt klart än, ni ska få se allt när bordet är hemma och en del ska upp på den här väggen.

Tallrikar är matteus, röda Himlaservetter från Sparsmakat, även servettringar i silver.

Vi hade en tre-rätters igår, julparfaiten måste ni göra, ska lägga ut recept.

Det allra viktigast är att man gör det på sitt sätt och det man tycker om. Men ta lite tips här och där så kan man få inspiration.

Kram på er, recept kommer i nästa inlägg.

 

 

  • 2017-11-28, 23:56
  • 25

Förlåt för att jag inte varit inne här idag. Det har gått i ett! Hela förmiddagen satt jag i möten och efter lunch satte jag fart med alla förberedelser inför kvällens middag. Varannan månad ses vi, mina bästa vänner och jag och har känt varandra hur många år som helst, det är så kul med alla våra middagar. Vi kallar det för “halv åtta hos mig klubben” och ibland sätter vi både betyg och satsar pengar.

Men det allra viktigaste- Vi älskar mat, har massor att prata om och det är en härlig känsla att få klä upp sig och få sitta ner några timmar med sina bästa vänner sedan många år.

Vi kände varann långt innan våra barn föddes, sedan har vi umgåtts på högtider med alla barn, kalas, semestrar och nu har barnen växt upp och vi fortsätter att ses. Bästa!

Ska tipsa er om ni vill ha middagen jag lagade, den blev faktiskt riktigt god, förutom potatis som jag nästan brände.

Jag älskar den här tiden och har redan börjat smyga in advent och jul. Det blev en juldukning för jag kunde inte låta bli och vill ni ha tips hur man enkelt dukar mysigt till jul så hojta till.

Mer bilder och recept på middagen kommer i morgon.

Stort tack älskade vänner för ikväll!

 

Puss och kram

  • 2017-04-09, 13:00
  • 22

Ni som följer bloggen vet att vi är några goda vänner som ofta ses för att äta god mat och umgås. Vi kallar det för halv åtta hos mig och alla delar stort intresse för god mat och dryck. Vi lagar alltid tre-rätters och det brukar ofta vara på en vardag för att lyxa till veckan. Alla har fullspäckade scheman så vi bokar ganska långt i förväg så att alla kan.

I fredags var det en omtumlande och fruktansvärd dag i Sverige. Det var först lite senare på eftermiddagen/kvällen som vi förstod vad som egentligen hade hänt. Terrorattack kändes overkligt. Så fruktansvärt.

Jag tycker att vi ska försöka fortsätta leva som vanligt. Livet måste få gå vidare även om våra hjärtan gråter och är förkrossade, det som värmer är medmänskligheten och kärleken. Gemenskap känns ännu viktigare nu.

Tack Hanna för en fin middag. Det är underbart att vi alla har den här fina kontakten, vi har känt varandra sedan barn och har härliga minnen ihop.

Blommor och Champagne till värdinnan.

Hanna är nyfärgad hos Lisa-Marie, så fin blond nyans.

Jättegoda parmesanchips.

Vit sparris är så gott.

Hon hade gjort en jättegod räkgryta, ska fråga efter receptet.

Desserten var marinerade jordgubbar i en god pannacotta.

 

2017-04-09 Johanna Toftby
  • 2017-02-27, 21:14
  • 3

Igår var det dags för vår lilla klubb “halv åtta hos mig”! Den här gången var det hemma hos Linnie. Vi är fem goda vänner som ses flera år tillbaka och har middagar, umgås, dricker och äter gott. Jag är så glad för de här middagarna, det blir ju av att man ses. Ni vet hur det är, alla har fullt upp och bokade kalendrar. Dagarna rusar iväg och man kanske inte hinner träffa sina fina vänner så ofta som man vill egentligen.

Vi har känt varandra i många år och har en förkärlek till god mat och dryck, vi älskar att få klä upp oss, att bara få sitta ner vid middagsbordet och prata, skratta och umgås. Vid varje middag bokar vi nytt datum, det får inte gå för lång tid till nästa middag och nästa tjejträff blir i början av april hos Hanna.

Linnie bjöd på jättegod mat. Gissa vad?

Indiskt! Ni måste måste göra blomkålen. Den hade stått länge i ugnen med kryddor, hon hade hackat hål i den och ringlat ner olivolja. Ljuvligt gott.

Har ni också någon klubb eller härliga middagar? Det är så mysigt att få träffa sina vänner och får skratta, dricka bubbel och prata tjejsnack.

Min outfit är från Blueco och Bubbleroom, halsband från Johannashop.se (Länkar kommer)

Desserten. Alltså den var så god. Vaniljglass med kardemumma, exotiska frukter med massa gott.

Värdinnan öppnar champagne efter maten.

Tack Linnie för en riktigt god middag och kram på er fina vänner. Helené, Linnie, Hanna och Annika. Vi ses snart igen. I maj åker vi till Barcelona, wiiiii så kul det ska bli.

Jag vill inspirera er att göra liknande tema. Det är väldigt mysigt.

 

 

 

 

 

2017-02-27 Johanna Toftby
  • 2017-01-10, 23:50
  • 26

Förlåt för min frånvaro idag, jag har haft “halv åtta hos mig” med mina tjejer här ikväll! Snacka om kaos. Innan alltså. Jag hade möte och jobbade på salongen fram till 15. (Hur tänkte jag där?) Sedan järnet järnet hem till köket. Tack och lov hade jag dukat och städat redan igår, men jag är sämst på att planera även om detta är det allra bästa jag vet.

Jag har alltid panik, gör alltid ordning mig 10 min före gästerna kommer. Fast jag drömmer egentligen om att sitta med ett glas champagne i soffan med nymålade naglar och fönat hår en timma gästerna kommer. Det händer aldrig. Gör det någonsin det?

Men jag lägger gärna tid på att göra fint. Köper hem massa fina blommor, dukningen är hela middagen, älskar vackra dukningar och det är så trevligt att få sätta sig vid ett bord där någon lagt sin själ att göra fint för gästerna. Eller hur?

Men det viktigaste är att man har kul, och det har vi alltid. Jag älskar bjuda hem gäster!

Idag var det min tur att ha “halv åtta hos mig”. För er som inte vet så är vi fem goa tjejer som känt varandra sedan tonåren, våra barn har växt upp och vi har gjort typ allt ihop. Nu när barnen blivit stora har vi börjat med ett nytt tema sedan några år tillbaka nämligen “Halv åtta hos mig”.

Vi äter alltid en tre-rätters middag och goda drycker och det kan vara en vardag som helg. Det viktiga är att vi ses.

Gissa vad jag hade som tema, hehe.

Asiatiskt förstås! Det blev nog 12 rätter och mitt kök har varit kaos, haha! Lisa-Marie var gullig och hjälpte mig diska och röja, dra mig baklänges, det var som en middag för 50 pers. (Ska visa er mer bilder i morgon.)

Jag måste skriva ner vad vi åt, ni ska göra detta eller åtminstone kanske någon rätt på en buffe eller en varmrätt när ni har en bjudning. Älskar asiatiskt och det var så roligt att gästerna tyckte det var gott.

Asiatisk bordsbuffé! Vill ni ha tips? Ni kan ju plocka lite vad ni vill ha, ni behöver ju inte göra allt. Men detta blev verkligen jättegott! Jag ska skriva i ett annat inlägg vad jag gjorde för nu somnar jag vid datorn nästan…

Byxor från Mikkas com, sitter som ett smäck. Lite lagom häng och tighta ben. Leotop från Clarks. Haffa den!

Här mina vänner är världens finaste tjejgäng. Vår lilla klubb halv åtta hos mig har funnits i flera år, men inte bara det, dessa tjejer har jag haft i nästan hela mitt liv. Vi har upplevt allt. Våra barn har växt upp tillsammans, vi har gjort resor, haft galna fester, firat nyår och midsommar, lagat hundratals middagar, dykt på babysim, ätit världens godaste bullar på öppna förskolan, jagat barn på stranden, hållit tal och sjungit på bröllop, partat, gråtit, skrattat, gått långa promenader med barnvagnar, kört bil med skrikiga ungar, ätit äppelpaj i trädgården, myst under paraplyet i vardagsrummet och fiskdamm, barnkalas med alla barn och kaos.

Men det allra bästa, när vi ses är det alltid som det alltid varit. Älskar er, världens finaste vänner!

Tusen tack för så fina presenter!

 

  • 2015-12-15, 16:39
  • 20

Flera undrade över recept på middagen jag hade för tjejgänget i torsdag. Här kommer varmrätten! Potatistårtan var supergod. Så där krispig på kanterna, rosmarinsåsen måste ni testa.

Baconlindad kycklingfile med rosamarinås och potatistårta. 4 pers (jag ökade på något eftersom vi var 5)

4 kycklingfileér, dela på längden och lägg i marinad. Olja, soja, sweetchilli, vitlök, chillipulver, salt och peppar.

Röd och gul paprika

1 paket bacon

Gör så här:

Putsa filén och dela den på mitten. Lägg i marinad en stund. Vira sedan bacon runt hela. Lägg i en smord form, penlsa filéerna med soja och lite olja.

Skär paprikan i fina småbitar och strö över kycklingen.

Stek i ugn ca 20 min på 200 g.

DSC_0704

Potatistårta: 

ca 800g potatis

3 ägg

2 dl creme fraiché

3 dl västerbottenost

1 liten purjolök

Salt och peppar

Gör så här: 

Vispa ägg lätt, blanda ihop med crème fraîche och osten. Strimla purjolöken fint, vänd ner i smeten. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn. Blanda ner i smeten.

Rör ihop allt med salt och peppar. Lägg bakplåtspapper i botten på en löstagbar form. Klipp ur så det passar botten, smöra kanterna.

Fördela smeten i formen och platta till något. Gratinera tårtan i ugnen på 200 grader 1 timma. Lägg folie över det sista så den inte blir för mörk. Men jag tycker den är godast lite knaprig.

Rosmarinsås: 

2 dl creme fraiche

1 dl grädde

3,5 dl vatten

3 ms kalvfond

3 msk soja

2 tsk torkad rosmarin

1 liten vitlök

1 tsk honung

2 msk mjöl

Gör så här: 

Gör en redning, sedan koka ihop resten av ingredienserna. Jag lät den koka ett tag sedan fick såsen stå och jag värmde på den precis innan jag skulle servera. Då kommer smakerna fram mer. Den blev himmelskt god.

Jag gjorde så här: Såsen först, den ställde jag sedan i kylen så länge. Skönt bocka av maten man ska bjuda på. Potatistårtan minst en timma före gästerna kom. Sist kycklingen, 20 min före vi skulle äta varmrätten. Dom sista 10 minutrarna ställde jag in potatisen längst ner så den blir varm. Värm på såsen- Servera.

DSC_0697

IMG_7269.JPG

IMG_7258.JPG

Jag tyckte dessa viner från Valid Wines passade super då dom är lite lättare som passar neutrala smaker, dessutom lägre alkoholhalt.

DSC_0632

Bon Apetit! Hoppas det smakar!

Nu ska jag skölja en färg, hysteriska dagar nu när det närmar sig jul. Var med på radion idag förresten, härliga Basse från RIX FM ville fråga ut mig, dom skulle prata om “vad stör en frisör” Haha! Klart jag ställde upp, lägger ut klippet sen.

Kram så länge

 

 

 

  • 2015-12-13, 22:45
  • 5

I torsdags kväll var det min tur att bjuda in till Halv åtta hos mig med tjejerna! Vi har haft detta i några år, det är så trevligt och mysigt. Dels äta god mat, men framförallt tillfälle att träffa sina vänner. Det blir av.

Dukade med mina stora grå Mateustallrikar, extra julkänsla med röda ljus och lite pynt.

DSC_0628

DSC_0660

Vita linneservetter blir fint när man knyter sidenband runt om. Silvervasen från Asif.

DSC_0644

DSC_0687

Kvällens outfit blev glittrigt från Ida Sjöstedt. Skor Gestuz Här slår blixten ganska fel, så rött hår har jag inte. ;)

DSC_0671

Gott med champagne till smördegsnittar med räkfyllning. Recept kommer. Nyårstips!

DSC_0674

DSC_0713

Helen, Annika och Hanna. Linnie fotar.

DSC_0643

Till varmrätt serverade jag ett tips jag fick från min fina kund Kristina. Nu är det tredje gången hon tipsar när jag ska ha Halv åtta hos mig tjejerna på middag. Vågar inte lämna ett vinnande koncept. Hon är grym, min kund som är över 70 år och en hejare på trevliga recept. Hon hälsar er alla att hon blir så glad av att mycket har spridit sig.

Vinerna passade perfekt! Gör ett samarbete här på bloggen med Valid Wines och har tipsat om bland annat dessa lite mer lätta viner som både är ekologiskt och lägre alkoholhalt vilket jag tycker är bra. Dom passar ypperligt till både fisk och kött som inte har för kraftiga smaker.

Jag gjorde en potatistårta som faktiskt blev amaxing. Tack vare Kristina. Recept kommer! Till det- Baconlindad kycklingfile som jag hade marinerat och gjorde en rosmarin sås som också blev såååå god. Bästa som finns med rolig matlagning, duka och göra fint.

DSC_0697

Potatistårtan är bland annat gjord på potatis och västerbottenost. Krispig runt om på kanterna.

DSC_0704

Sedan fick jag ett önskemål om dessert… jag brukar aldrig bjuda på samma rätt. Men nu bad dom, haha! =)

Gissa vaad ….

DSC_0739

DSC_0745

Lingonparfait med pepparkakskross och kolasås förstås! Har ni testat den?

IMG_7283.JPG

Klicka på bilderna för att se dom i större format.

Tusen tack goa vänner för en supermysig kväll och alla skratt. Som vanligt =) 

DSC_0724

Taaaack för så fina presenter!

DSC_0868

Eftersom jag skulle upp vråltidigt och gästa Morrongänget, Mix Megapol tidigt fredag morgon tog jag det senaste tåget mot Gbg efter middagen. Lisa-Marie körde ner mig och Hanna som också skulle med tåget sedan körde hon hem Helene. Nyper mig fortfarande i armen när hon kör…. det är så otroligt stort och skum känsla så ni anar inte. 

Puss och god natt, blir tidigt i säng för jag ska träna i morgon bitti sedan massage före lång dag på salongen.

Kram!

 

 

  • 2015-11-08, 23:14
  • 3

När vi var på Halv åtta hos mig- middagen hos Linnie i torsdags bjöd hon på en fantastisk bordsbuffe´. Ni anar inte vad gott allt var… Jag måste göra detta, man kan ju plocka lite vad man vill från allt hon bjöd och tex servera till en kötträtt eller som variant på förrätt/varmrätt.

IMG_4394.JPG

Mysig kväll med tjejkompisarna och en trevlig dukning.

IMG_4372.JPG

Jag och Helené

IMG_4374-0.jpg

Helene fotar och från vänster, Linne, jag, Annika och Hanna.

IMG_4051.JPG

Linnie hade gjort detta:

*Färsk lax marinerat med soja och Sweet chili, (Ugnen 20 min 200 grader) grönkålen fräste hon i olja med lite salt och vitlök så det blev som “friterat”.

Galet gott och grönkål är väldigt nyttigt.

*Räkor, mango, paprika, chili och persilja- Rör ihop allt.

*Pilgrimsmusslor till vänster som hon hade låtit ligga över natten med limesaft. Blanda sedan ihop med salladslök, koriander och servera på hjärtblad/gemsallad. Riv limeskal och strö på…

IMG_4401.PNG

*Avocadocreme: avocado, creme fraiche, vitlök, dijonsenap, salt.

*Aioli

*Bulgur med tomat, rödlök, gurka, mynta, persilja, salt, rikligt med rivet citronskal och saft från citronjuice.

IMG_4395-0.jpg

IMG_4063.JPG

Tusen tusen tack Linnie för en underbar middag! Himmelskt gott allting.

Som avslutades med en mörk Fudge-kladdkaka.

IMG_4373.JPG

Magisk….

IMG_4376.JPG

Efter middagen smög vi ut i bilen och hämtade det vi hade förberett i smyg till Annika. Hon har ju gift sig!!

Grattis älskade vän! Häftigt när man gifter sig efter många år som sambo och har stora barn. Vi hade med en flaska Moet som vi skålade i och blommor.

IMG_4070.JPG

Tjejer som jag känt i många år, härligt med äkta vänskap och vi har fortfarande mycket kontakt. Nästa omgång Halv åtta hos mig kommer bli här hemma hos mig  i December. Puh, jag får redan nu börja leta inspiration till middag. Linne satte ribban högt.

Kvällens oufit: Miss June blus som jag stoppar i Skinnkjolen från Blueco. Skor Gestuz. 

DSC_1781

Nu ska jag krypa ner, i morgon är det mycket jobb vid datorn. Har kollat solsidan, Hellenius hörna med tjejerna och myst i soffan. Sköna söndagskvällar sitter vi alltid bänkade. Vet ni förresten! Soffan är äntligen beställd!! Är så nöjd! Kommer före jul och ska visa er vilken det blev.

Hoppas ni haft en fin helg, kanske firat Fars dag? GRATTIS alla pappor! Min fina pappa firar vi nästa helg både födelsedag och fars dag. Tjejerna firade sin pappa igår.

God natt

 

 

 

 

 

  • 2015-03-30, 15:34
  • 12

Vilken middag vi var på igår! Tusen tack Helen för en fantastisk middag och en trevlig kväll. Ni som är nya här inne, vi är 5 tjejer som har känt varandra i många år och sedan tre år tillbaka har vi en liten middagsklubb. Det är ett bra sätt att träffas på då alla har ett hektiskt liv och svårt att få till datum för att ses. Sedan har alla tjejer ett stort intresse för god mat. Nu var det fjärde gången vi drog igång “halv åtta hos” mig temat, något år har vi lagt pengar, satt poäng och gjort precis som programmet. Det finns inga regler men vi gör alltid en tre-rätters och lite lyxigare mat och dryck.

Vi har väldigt roligt när vi ses och mycket att prata om, det är ett härligt tjejgäng och något speciellt med dom vännerna man har sedan många år tillbaka. Här kommer bilderna från Helens fina middag.

DSC_0721-3

Min outfit blev religion topp från Blueco.se (förra året) byxor st tropez,  halsbandet har jag haft sedan september och använt mycket. Jag gillar att ha det till något enkelt. Älskar det märket! Shlimp and Ulrich och kolla in deras snygga halsband HÄR.  Skor Acne.

Vi fick en ljuvlig och fräsch tre-rätters middag.

Förrätt: Grillad sparris med havssalt och parmesanost

DSC_0741

Varmrätt: Torskrygg med rödbetsrisotto och vitvinsås.

DSC_0745

Dessert: Björnbärsmousse (från hennes trädgård) med knäckflarn

DSC_0768

Jag smakade  på desserten och den var jättegod. Igår var det 2 månader som jag bestämde mig för att inte äta något sött. Inget fika, ingen dessert eller godis. Jag ville göra ett test hur kroppen reagerar och vad som händer. Jag ville se förändringarna och när jag bestämmer mig för något vägrar jag fuska eller ta någon “ätardag”. Sedan bestämmer man helt själv. Vi fungerar olika, jag tycker det är väldigt roligt med utmaningar och då går jag all in.

Jag kommer i dagarna berätta för er vad som hände med kroppen för det har varit väldigt intressant att se under en ganska lång period. Jag kommer fortfarande att stå emot både godis och fika men kanske om jag känner för tex smaka när vi är på middag som igår så gör jag det. Livet handlar inte om att förbjuda utan man gör ett medvetet val. För mig funkar det väldigt bra och mår bättre. Inlägg om #godisstopp jag körde igång för två månader sedan kommer.

DSC_0755

Fina värdinnan Helen.

DSC_0775

Annika, Helen och Hanna.

helen_

unnamed-2

Här blev jag överraskad och fick en fin present, Helen öppnade Champagne för att gratta till min och Jannes förlovning. Visst är det gulligt gjort?! Tusen tack, så glad jag blev. Och Janne också :) Fast han var inte med förstås. Han var på hockey… ni som har koll förstår han är mer än nöjd. Frölunda är riktigt grymma nu och vann första matchen mot Växjö igår, torsdag kommer jag vara i Scandinavium och titta!

DSC_0786

Vi hade en väldigt mysig och trevlig kväll, Linnie åkte lite tidigare så jag fick inte med henne på bild.

Jag kan verkligen tipsa om att dra igång något liknande med era nära vänner. Det är roligt att ha flera datum under ett år och ha dessa middagar att se fram emot. Ibland en vardag, den här gången blev det söndag för just helger är ofta svårt att få till. Avslutningen brukar vi dock köra en helg.

Idag jobbar jag heldag på salongen, har precis varit och lunchat med tjejerna och vid 18 blir det Tabata på gymmet.

Hoppas ni fått en bra start på påskveckan! Härligt med lite ledigt snart.

Puss