• 2017-10-05, 20:00
  • 12

När jag var i Stockholm i veckan var jag injuden på ett trevligt event hos GHD i gamla stan. Vi firade en tidig jul med julmusik, julmust och julpynt högt och lågt. Superkul!

Det var nämligen dags att presentera julens nyheter 2017! Ni ser var det är för färg i år va? Nocturne Collection.

Jag fullkomligt älskar alla stylingverktyg från Ghd. Plattången kallas för styler för den går att använda till allt, alltså inte bara platta hår.

Vad har ni för värmverktyg hemma? Plattång? Locktång?

Man kan ju göra massor, inte bara platta eller locka. Volym, böjda toppar, skruvar, vågor, lockar… You name it. Jag ska tipsa er här på på bloggen!

Ghds locktänger är de bästa jag haft, när jag kör workshop på event och mina resor blir många förvånade över hur enkelt det är att locka håret med Ghds locktänger. Det är på grund av temperaturen. Det är 185 grader och det är då det blir perfekt. Hela plattan har tre värmezoner (viktigt) och den värmer upp blixtsnabbt. Lägre temperatur ger ingen hållbarhet och högre är inte bra för håret, det tar mer skada än vad man tror. Det kan till och med gå av. Glöm inte värmeskydd när ni använder värmeverktyg.

Här är jag med Stefan som driver Ghd i Sverige och bredvid är goa Anna-Fia som precis börjat jobba som marknadsansvarig. Så gullig tjej som jag arbetat med innan med Mats på bland annat melodifestivalen.

Här får vi se en inspirationsshow av bland annat Gregory Patterson (följ på instagram för mer inspiration) som ni kanske känner igen från Project Runway, ni kanske även såg nyhetsmorgon i Tv4 i söndags där han visade sina bästa tips.

Duktig och inspirerande. Jag gillar frisörer som får publiken att haja till från scenen när det är visningar, det måste vara tempo, show och energi. Det har Gregary! Jag har varit på otroligt mycket frisörvisningar och det är inte enkelt att få frisörers uppmärksamhet i publiken kan jag lova, ofta spralliga och ganska kräsna. Haha.

Älskar detta! Höga hästvansen är tillbaka, det har ni säkert sett i tidningarna, dessutom olika texturer på håret, alltså några slingor kan vara kräppade, ni vet den gamla 80-talstången. Sätt en hög tofs, titta på haklinjen så du inte får tofsen för låg, då ser det ut som du “ramlar”. Vira sedan lite hår runt om tofsen och fäst med nålar. Kräppa några slingor, det blir snyggt och kul med något annat än de vanliga lockarna alla gör.

Lisa-Marie har färgat mitt hår idag och gjort lite slingor i benan och på sidorna, sätter ofta upp håret så då är det fint med lite effekter och inte bara en mörk botten när man sätter upp. Be frisören även göra slingor som syns när ni sätter upp håret. Vi satte en hög toffs och kräppade några slingor som jag ska visa i er i nästa inlägg!

Älsk på hög tofs! Dagtid har du en hög tofs för det är praktiskt när du jobbar, när du sedan ska på AW med dina vänner efter jobbet eller någon fest så kräppar du håret sedan tuperar du toffsen så det blir mer volym, då är du på 5 minuter festsnygg!

Hela gänget och nedan är vännen Mats och Anna-Fia. Så kul att ses även om det inte blev så länge.

 

  • 2011-09-11, 01:37
  • 0

Hej vänner! I morse klev jag upp vid sju för att fixa i ordning mig och ta tåget ner till Alingsås. Där skulle jag bli hämtad för att åka ut till Nääs slott och göra Helena till vacker brud. ♥  Hon går kund hos mig men jag känner henne även privat sen många år tillbaka, hon är dessutom grymmaste sångpedagogen så när hon inte är hos mig och klipper sig står jag i musikrummet och sjunger. Helena är en fantastisk positiv och härlig människa som har gift sig med sin Daniel idag! De var vackrare än vackrast. Hon hade en kortare modell på klänningen, lite 50-tal med klädda knappar i ryggen. Vackert! Hon ville även kunna röra på sig ordentligt och dansa loss på kvällen, smart tycker jag. Till klänningen skulle vi göra en halvuppsättning som brudfrisyr där hon ville ha mycket lockar och ett diadem. Jag fäste upp lite mjukt på sidorna och byggde mycket volym. Ofta vill bruden kanske ha mjukt och löst, romantiskt. Då är det viktigt att man gör ett bra förarbete och får in en vacker form som ska hålla från tidig morgon till sen natt.

Dem hade valt gånglåt från äppelbo som ingångsmarch, som även hennes pappa var med och spelade på. Magiskt vackert och inte ett öga var torrt.  Jag är så svag för den här musiken då jag växt upp med dragspel och fiol hemma. Lyssna och njut, jag letade fram ett youtube klipp. Och här kommer bilderna från idag!

Förberedelser tidigt i morse på hotellrummet...

...mycket långt hår ska lockas.

Tadaa...!

Nu är klänningen på! Bara det sista kvar, lipgloss ♥

Vad tycker ni om klänningen? Visst är den bara hur vacker som helst.

 

Mot Nääs slott... så fint!

Efter fotografering ute i fuktigt väder... lite fix före vigseln!

Brudgum, bestman och lilla sötaste näbben har kommit. ♥

 

Går igenom... allt ska klaffa... :-)

100 gäster samlade... vilken stäming! Både Helena och Daniel är musiker, deras vänner kan sjunga om man säger.... shit vilken vacker vigsel med oerhört fina egna löften samt mycket musik.

 

Alla väntar på brudparet! Och det regnar inte :-)

Nygifta!

Så fint och mysigt, musiker som spelade på mingel efteråt...

Skövdebor! Bland annat Per och Charlotte! Trevligt par som jag känt länge. Per har jag känt väääldigt länge...haha! Han var jag ihop med på Musikgymnasiet när vi var 16-17 år. Han är förresten galet grym på piano och Charlotte sjöng på min 30- årsfest! SÅ duktig sångerska- Kul att se er igen !

Ingen aftonväska direkt, men min stora bag rymmer hårspray bland annat :-)

 

Brudskålen! Här ser de ensamma ut men 100 gäster står och hurrar runt om!

 

Tittar på fina ringen och kramas.

Kram till dig fina Helena! Nu är du fru :)

Vad tycker ni? Visst blir man glad?! ♥♥♥