• 2017-05-10, 09:29
 • 16

Innehåller adlinks 

Har vintern kommit tillbaka? I Skövde har vi en 1 grad just nu. Då känns det extra skönt att åka till Palma idag. Jag kommer åka ner på en rekresa för att planera allt inför tjejresan i September. Så kul det ska bli! Vi har massor att göra men det känns ganska skönt att få jobba i 25 grader värme än i kylan här hemma. Hoppas värmen kommer tillbaka snart.

Igår gjorde jag en rolig hårförlängning på salongen. Ska erkänna att jag faktiskt tröttnade på alla förlängningar ett tag, det här yrket kräver mycket inspiration. Vi skapar och är kreativa och då måste det vara kul och då vill jag inte göra förlängningar hela tiden.

Nu tycker jag det är roligt igen, just hårförlängningar är ju något som frestar många, ofta de som faktiskt klipper av sig håret och sedan ångrar sig efter ett tag när sommaren närmar sig.

Vad vill ni veta om hårförlängningar? Fråga så ska jag försöka svara.

Så här såg min kund ut innan.

Jag toppade även topparna innan, här är det ganska torrt och slitet. Ska man klippa det före klipper jag aldrig rakt av, då blir kanten svår att gömma.

Min kund Anna hade ganska fina, tunna hårstrån så vi valde Toupema, vaxfästen. Jag brukar ofta dela på fästena så de inte blir så tunga eller en dragning i ditt egna. Det finns många metoder, välj det som passar just ditt hår. Vissa tycker illa om tejp medan vissa älskar det. Vissa älskar micro medan det rasar ur på en del. Alla har olika hår.

Efter:

Stor skillnad och en glad kund som fick ett helt annat utseende. Det är roligt att förändra och att får göra sig fin.

Igår tränade vi ett roligt pass på gymet, älskar köra “lugnare” pass när jag har extra mycket jobb. Kroppen mår så bra av långa promenader, (underskatta inte raska promenader) sedan ett lugnt men jobbigt CX-WORKS pass. Man jobbar med kroppen, gummiband och en viktplatta. Styrkemässigt är det jobbigt men det är ändå lugnt. Ont i kroppen idag.

Har packat en del men ska lägga ner det sista, åker aldrig utan min olja. Jag är beroende. Älskar den!

Vi har den HÄR! Dryg, luktar jättegott men inte starkt. Ta i den i vått eller torrt, håret mår bra av olja och fukt nu. I sommar har du den för håret behöver skydd när du badar och solar. Jag kramar även i den när jag lockat, då får du bort småhår och allt friss och lockarna blir fina.

Bor i dessa snygg-mys brallor med leopard just nu. Hemma, till affären och har dem när jag är ute och går med Lucy. Haha

De finns HÄR. (Underbara)

Nu är det bråttom, måste iväg och fixa lite inför resan och sedan tåget ner mot Göteborg. Jag och tjejerna åt en god asiatisk middag hemma igår, ska tipsa er när jag sitter på tåget.

 

 

 

 • 2015-06-30, 22:10
 • 7

Det är alltid kul att göra lite större förvandlingar, speciellt idag. För några månader sedan kom den här kunden in till mig och frågade om råd. Hon ville veta om hennes kvalité klarade av en hårförlängning och om det överhuvudtaget gick att göra något.

Där är jag alltid väldigt ärlig och ibland till kundens besvikelse. Jag vägrar förstöra hår, vi ska reparera och ta fram det bästa och det är bättre låta dom gå hem och bygga upp det med produkter med mycket protein och keratin.

Kunden hade väldigt fina hårstrån, hade också tappat en del och var ledsen över att det blivit tunt och trist.

Jag förslog att sätta endast väldigt få slingor i frampartiet för att få en förändring. Oftast räcker det med att göra ganska lite för att kunden ska känna sig fin.

Så här såg håret ut i mars när jag hjälpte henne första gången.

Före

IMG_4125.PNG

Här har jag sedan satt i ca 30 stycken. Jag satte i vax för micro hade synts och tejp hade inte heller funkat. Vax kan man klippa till pytte, pyttesmå fästen och då blir det heller ingen “dragning”.

IMG_6947.JPG

Det lilla kan göra mycket för att få en fylligare känsla.

IMG_6939.JPG

Efter! Hon blev jättenöjd och glad. När man får längre i fram brukar det kännas riktigt bra eftersom det är mot ansiktet.

3 månader senare och i dag var det dags igen. Håret har blivit starkare, hon har använt bra produkter och vi körde igång projektet. Jag plockade först ur slingorna, färgade botten och tonade längderna. Sedan satte jag i ca 65 vaxfästen från Toupema Belgal (alltid lika grym kvalité) som jag delade i små fästen så det blir anpassat till just hennes hår och ingen dragning. 

Före:

IMG_4087.JPG

IMG_4088.JPG

Och efter några timmar blev det så här. Blankare, fylligare och förstås längre. =)

IMG_4095

IMG_4092

Sköter man sitt hår noggrant fungerar det.

Vad tycks? Hon blev riktigt glad och det blev faktiskt nästan som en annan person. Kul med förändringar!

 

 

 

 

 

 

 • 2012-02-23, 22:40
 • 0

Igår hade jag tjejen som vann ett frisörbesök hos mig i samarbete mer Amelia.
Amelia hade en tävling i tidningen förra numret och där kunde man skicka in en motivering och vinnaren kunde vinna precis vad man ville. Extensions, färg, klipp, alltihop.
Jättekul!
Vi utsåg en vinnare men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig…
Kunden ville ha en hårförlängning och vi gjorde en “konsultation” via mail och telefon och vi pratade om att göra en hårförlängning med skonsamma microringar från Toupema belgal 100st.
Beroende dock på kvalitén och hur håret ser ut i verkligheten förstås.

Dessvärre hade kunden ett hår som jag ansåg var för dålig kvalité för att sätta extensions.
Så jäkla tråkigt och jag visste inte riktigt till en början hur jag skulle lösa detta. Det kändes inte alls roligt när en kund har vunnit och ville så gärna ha långt hår…
Ibland har kunderna svårt för att “bedömma” sin egna kvalite-Men inte till vilket pris som helst.
Jag tog till slut beslutet att inte förlänga någonting, jag kan inte riskera att håret går av ännu mer. Kunden förstod och jag vill “verkligen bara väl”. Efter jag diskuterat med kunden kom vi fram till att beställa hem hår i samma färg fast med clips då hon inte ville klippa kortare frisyr som jag föreslog först.
Jag tyckte egentligen inte clipshår är bra från början heller då även det sliter på håret om man ska tuppera och ha i klämmor ofta.
Men kunden lovade att bara använda nån gång då och då och låta håret vila så det växer ut igen. (Läs: K-Pak Joico som bygger upp håret.)
Kunden skulle ändå vara kvar i Skövde så med express fick jag hem nytt hår tills idag på fm och jag kunde klippa ihop det och göra henne fin så hon kände sig glad och nöjd.
Ska tillägga att jag nyanserade in exakt rätt färg på clipshåret så det blev perfekt nyans till hennes eget.

20120223-221334.jpg
Och här har jag satt i clipshåret. Jag satte långt upp eftersom håret längst ner var så svagt. Men det krävs också “lite mer fix”. Produkter, gömma clipsen, tuppera.
Men sim salsbim!
Här är det isatt fast inte klippt något.

20120223-222629.jpg
Ihopklipp,

20120223-222918.jpg

20120223-223143.jpg

20120223-223429.jpg
Visst blev det fint? Och gissa om kunden blev glad …<3
Vill poängtera att detta är clips som man tar av och sen låter håret vila.

20120223-223854.jpg
Tadaaaa!! Vilken snygging i orange tunika också minsann!
Det var roligt att träffa dig Ylva! hoppas festen blir trevlig på lördag.
Kram
Johanna
(min tunika är också love Forever, breda underbara ärmar och jag kände mig som en fladdrande fjäril! Kommer snart ut i butik.)
Tumme upp! Nöjd kund och nöjd frisör! Tusen tusen tack Toupema Belgal för så fin och snabb service!

20120223-224858.jpg

 • 2012-02-15, 18:57
 • 0

Idag var jag på begravning, hela St Helenakyrkan var fullsatt och den är inte liten. Många ville ta farväl av Annliz som gjort väldigt mycket för Skövde, inte minst Skövde HF.  Jag lärde känna henne för många år sedan och minns alla hennes skratt, hon var även omhändertagande och brydde sig om alla. Usch så sorgligt när en så underbar människa försvinner. Begravingen var så fin med väldigt mycket musik, barnens pappa spelade bland annat. Han är så duktig och gjorde det pampigt och vackert. Det var en ljus och fin begravning men åh så mycket tårar.

 Veckans krönika har ni här/

 Nu är amelia nummer 5 ute! Mitt hårreportage jag gjorde i höstas. Kul!

 Här har ni länken till amelias startsida där ni hittar delar av reportaget.

http://www.amelia.se/artiklar/Mode–skonhet-22042/Harforlangning—den-perfekta-losningen-for-kort-och-trakigt-har

 • 2011-10-14, 01:32
 • 0

LÅNG dag men fantastiska resultat! Två fina brudar från amelia.se har varit nere på besök hos oss på DIVA. Veronica och Linda har numera helt nya frisyrer. Jag och vår duktiga lärling Jennifer tog hand om dem och den ena skulle bli av med ett kilo hår medans den andre skulle få i ett kilo hår. Minst.

Så här såg det ut!

Linda är produktchef på amelia.se. Hon ville ha tillbaka sitt långa hår.

 

En sönderklippt page.

Jag hade ett mastodontjobb framför mig, det insåg jag när hon satte sig i stolen men det var bara att sätta fart- jag använde mig av Toupema Belgal och jag gillar det håret då det smälter in och faller in bra, speciellt om man har lite vågigt och lockigt. Har man rakt, håller det sig rakt. Mycket bra.

Linda hade en ganska hackig och sönderklippt page (tyvärr) och den här längden är INTE enkel att förlänga pga det krävs enormt mycket hår för att täcka ” kanten”. Det får inte bli en skarv eller ett lock.

Jag har svarat på massa frågor på redaktionsbloggen om extensions, kolla in HÄR.  Där skriver även Linda och Veronica om varför de egntligen ville åka till Skövde.

Plattade håret då det är enklare att fästa. Ni ser hur tjockt och kompakt det är va? Och hackigt värre...

Använde mig av 4 olika nyanser. Färgade även det allra blondaste som var i överhåret och gjorde folieslingor.

 

 

Medans jag jobbade på med förlängningen tog Jennifer ur gamla extensions på Veronica, sen blev hon klippt, färgad och fick ljusare toppar. Vi hömtade mat från Spice and rice men effektivitet är det bästa. Vi hann inte sätta oss så det fick bli stående lunch idag.

Haha, den ena ska ha i hår och den andra skulle ha ur hår.....

Tadaaa...! Nästan klar..... mörkare botten och ljusare längder. Snyggt jobbat Jennifer. Du är grymt duktig, vilken lärling vi har! ( tyvärr hade jag bara den här bilden och utan blixt ser man inte rikigt färgen. Kolla nedan istället.)

Jennifer lockar med sylen från HH simonsen.

 

Redo för fest!

Lovely! Ni ser vad snyggt det är när man inte lockar ända upp va? Jättefint.

 

Många fästen blir det.....men den som väntar på nåt gott....

Klipper ihop....

 

 

Ok ska vi visa förebilderna igen…. är ni med?

 

Ganska många timmar senare…..

Tjockt, fylligt och alldeles underbart!

Förebild....

 

Efter...

Ljusare, guldigare förebild...

Efter...


 

Kul med förändring! Det mår man så bra av!

Kul att ha er på besök hos oss på DIVA! Ska bli kul när ni skriver och jämför med andra förlängningar framöver!

Tjejerna köpte även med sig massa produkter från Kevin. Murphy, ska bli kul att höra vad det tycker efter några tvättar med born again. Följ deras inlägg på amelia.se så får ni läsare veta.

Efteråt gick jag in till Clarks för att prata igenom vår stora visning vi kommer ha på DIVA i samarbete med Clarks torsdag den 1 december. SKRIV upp i almanackan för då blir det galej! Ser fram emot den visningen väldigt mycket.

Jag har ätit middag med barnen ikväll, stekt falukorv och makaroner kan vara nog så gott som Linnea hade fixat och är hemma från Norge. Kul att du är hemma lite!

Pappa och Lena var på Jägarna 2 så vi passade även Carl, sen fick jag hjälp med min Londonväska av Lena, tack! Nu är jag inte lika stressad längre… fick ju plats med allt jag tänkt samt ett STORT hål i väskan för ev inköpta prylar… har en megalista från tjejerna.

Även krönikan för nästa vecka är inlämnad till redaktör, skönt att det är gjort före jag reser. Men nu har jag nog gjort mitt för den här dan.

Hörs från bilen ner mot flygplatsen, kl 13 sitter vi på planet. Tjoho!

Puss och kram

Johanna

 

 

 

 

 

 

 

 • 2011-10-13, 09:04
 • 0

God morgon vänner! Snart kommer Linda och Veronica från amelia till Skövde, de bloggar och amelia.se följer oss hela dan så missa inte att klicka in er om ni vill ha upptateringar vad vi gör  OFTA. Jag kommer stå med förlängningen i några timmar så jag hinner inte uppdatera lika ofta Men http://blogg.amelia.se/redaktionsbloggen/ kommer blogga så det ryker.

Även Johanna på www.amelia.se kommer följa oss så missa inte det.

Nu ska jag förbereda, jag har vackert hår från Toupema belgal och det ska bli fantastiskt kul att få göra Lindas hår betydligt längre. Extensions är på tapeten ordentligt igen och därför extra kul att vi ska jämföra olika märken.

Here we go!

 • 2010-11-11, 13:34
 • 0

Hej sötingar- titta vilket fint skyltfönster jag gick förbi när jag gick till jobbet i morse. Butiken heter förr och har alltid helt fantastiska julskyltningar. Man vill bara krypa in och bli en liten sagofiur.

Nostalgi när jag fick se den håriga lilla apan. Monchichin! :-)

Hade ni nån monchichi? Jag kommer ihåg att jag klippte min, helt snaggad även fast det egentligen inte fanns mycket att klippa. Gick loss på alla mina dockor istället som fick bli friserade och färgade med vattenfärg.

Nytvättat och fönat, behövde inte göra mycket alls.  ” Be gorgeus” är verkligen toppenkvalité.

Hoppas ni får en bra torsdag- vi hörs snart igen /

KRAM J

 • 2010-09-01, 20:07
 • 0

Hej snyggingar! Jag är fortfarande kvar på jobbet, sista kunden har precis blivit klar. En tjej som ville fylla ut med lite extensions på ena sidan, det blev riktigt snyggt. Min idiot missade att fota tyvärr, ska ha kameran liggandes bredvid min stol så kanske jag kan ta ännu mer frisyrbilder. Om ni vill se vad jag pysslar med på dagarna. :)

Carro har varit här idag och jag gjorde hennes efterlängtade förlängning. Vi lade även på en toning så färgen blev mer “pastellig” . Carro har ganska mycket färg i sig själv och håret ska inte vara för vitt…

Det blev supersnyggt! Nöjd kund och nöjd Frisör. Klicka här för att se vad hon har skrivit… ;-)

Före färg och förlängning....

 

 • 2010-08-03, 20:39
 • 0

Dagens förlängning,

den här tjejen ska gifta sig på lördag och jag får äran att göra hennes brudfrisyr. Hon kommer bli sååååå vacker! Vi missade tyvärr fota “förebild” men om ni tittar till höger på längden så ser ni hur långt (kort) det var innan.

Jag varvade med tre olika färger, det blir mer ” liv ” i håret.

Vi blev jättenöjda och uppsättningen på lördag kommer bli super med det långa håret. Jag valde att spara det lite väl mycket på längden pga att vi ska sätta upp en del och jag vill ha ganska mycket längd att jobba med. Det ska klippas av efter bröllopet en liten bit.

Kul med förändringar!