• 2017-08-24, 10:03
  • 14

Innehåller reklam och adlinks för Parfym.se 

Lockar som håller är frågan jag ofta får, hur man får snygga lockar som ser naturliga ut. Jag har skrivit massor om lockar HÄR

Jag brukar ofta locka med en bred locktång för jag tycker lockarna håller bättre än en plattång. Jag älskar GHDs locktänger. Min kvalite på mitt hår är grovt, frissigt och torrt. Därför måste det vara bra tänger och bra grejer som håller. Jag har massa lockar i mig själv men det är mycket därför jag lockar ibland, det blir mer “samlat och lugnt”.

Så här gör jag:

1. Lockarna håller bättre om du tvättar det dagen innan
2. Håret måste vara helt torrt
3. Använd alltid värmeskydd, det skyddar håret och lockarna håller bättre
4. Dela upp håret med klämmor, ta inte för stora passeér (slingor) för då tränger inte värmen igenom
5. Rör inte lockarna när det är varmt, måste svalna annars raknar det
6. Rör med fingrarna eller borsta, beroende på vilka slags lockar du vill ha
7. Spraya även underifrån, krama i lite olja

Skönt med ny färg! Bort med den mörka och varma nyansen, nu vill jag vara ljus på längderna. Jag gillar när det blir snygga nyanser och färgen inte bara smälter ihop. Mer kallt men det varma får gärna synas mellan de kalla slingorna. Så här såg det ut före. Fruktansvärt. Från varm brun till hemsk koppar. Så blir det med 3 veckor i solen när vi var på semester i juli.

Efter. Är så nöjd och älskar det är med liv, framförallt kallare. Tack Lisa-Marie, du är grym.

Beställde alla produkter från Parfym.se HÄR 

Redken har en riktigt bra spray som inte kladdar. Spraya alltid cirka 30 cm från håret, annars blir det lätt blött och håret raknar. Eller så blir det spraydöden. En frisörlärare som alltid sa så, för mycket spray i håret så blir det platt fall.

Bra schampo och balsam är viktigt. Färgen släpper fortare om du använder produkter från dagligvaruhandeln, det är dessutom utspätt med vatten och kemikalier som gör att det lödrar och doftar mer, då tror kunden det är bra. I själva verket vårdar det inte på djupet och drar ur färgen snabbare. Du får ofta köpa nya produkter och därmed blir det dyrare istället för att köpa riktiga frisörprodukter som är mycket drygare. Lovar till 100% att du märker stor skillnad på din kvalite och din färg.

HÄR har du vårdande schampo som ger fukt, 1 liters från Redken till pangpris. Balsam HÄR. Köp stora flaskor så har du smidig pump som räcker länge. Joico har också riktigt bra grejer, K-Pak för skadade hår som behöver repareras. Schampo HÄR och balsam HÄR.

Ska tipsa er om mer produkter när jag lägger upp era frågor och svar på hårinläggen! Det är kul med hår och jag vet det är en djungel för många.

Dela gärna!

 

  • 2011-12-01, 08:15
  • 0

Åh så glad jag är för detta! Nu har ni chansen att vinna den grymma, nya sylen nummer 4. Den är stor och ger fantastiska lockar som man kan borsta ut och enkelt har du snygga vågor!! Jag lovar att det är enkelt och blir fantastiskt resultat.

Spikrakt innan.... superenkelt fix med sylen!

Här har jag lockat men borstat så det bara bli vackra vågor...Underbart.

Kortare hår funkar alldeles utmärkt!

Långt svall...

Här är den! Världens bästa syl!

Tack Tendenze som är med och samarbetar i den här tävlingen!

Vill ni vinna,,,? Gör så här.

Lägg en kommentar i kommenarsfältet på bloggen. Klicka gärna in er på deras facebook,

http://www.facebook.com/KMSCaliforniaSE så får ni veta mer om hår!

Priset är värt ca 900 kr och HÄR hittar ni mer info om sylen och vilka återförsäljare det finns i Sverige.

 

Jag presenterar vinnaren på måndag! Lycka till!!

  • 2011-05-03, 23:12
  • 0

Lång och intensiv dag och jag har tyvörr inte ens hunnit med  er alls, ledsen för det! Efter jag kom hem åkte Marilyn på handbollsträning ( hon vill inte missa sommarträningen trots fotboll och dans. Snacka om idrottsintresse.) Lisa-Marie gick till gymmet och jag drog en snabb proteindrink med lite bär för att orka med ett gympass jag också. En halvtimme på cross och 40 min styrka. Älskar styrketräning! Nästa vecka flyttar de ut några pass utomhus i Helensparken, ser fram emot pass ute.

På jobbet har vi en praoelev i två dagar,min systers söta Alicia ville gärna komma och testa hur det är hos oss på DIVA. Hon är så välkommen så!

Sopa hår...!

Först föna mitt stökiga burr och locka med sylen fick hon testa. Hon tyckte det var jättekul att locka med den, visst blev det fint! Jag fick sitta i stolen dagen till ära och bara njuta. ;)

Det är enkelt att locka med sylen, bara att snurra på. Lockarna ser naturliga ut och om man börjar längre ner från hårfästet blir det snyggast tycker jag. Mer vågigt än de där korkskruvarna...

Sen fick hon hjälpa " Hudvårdsjennie" med lite sysslor inne i hennes rum. Plocka upp vårat nya ID smink. Tjoho! Efteråt fick Alicia en ansiktsbehandling som jag antar var ljuvligt. :-)

Jennie rengjorde ordentligt, Dermalogicas produkter är superbra även för tonårshy. Lisa-Marie använder bara det och hennes hy är mycket bättre. Här får Alicia även testa IDsminket. Välförtjänt efter flera timmars städning och annat jobb på salongen. Duktigt!

Efter träningen svängde jag ihop en omelett. Bra mat när man har tränat och det är sent på kvällen. Jag gjorde på 7 ägg och två dl mjölk och salt, peppar. Stekte och rörde ihop, sen lade jag på lite västerbottenost, gräslök och kantareller. Herregud. Det var den godaste maten efter ett träningspass på länge...

Lite fräsch sallad till och sim salabim. På 10 minuter en fifin kvällsrätt!

Det får inte vara krångligt när man jobbar till halv sju och vill även hinna med träning, tvätt och plock. Maten måste gå fort, vara nyttigt och helst (!) inget halvfabrikat.  Jag är nog lite störd kanske men jag KAN bara inte slänga mig i soffan med en bok eller slötitta på Tv om inte allt känns ok…. jag vill ha ordning och måste bara röja undan innan jag kan sätta mig ner. Mina barn får gärna slänga sig i soffan men de får inte ha kaos i sina rum. ;) För mig är avkoppling kanske även att vika tvätt samtidigt som man kollar TV.. eller träningen som också ger mig energi. På morgnarna däremot, då sitter jag gärna till Nyhetsmorgon med kaffe och tar det lugnt innan allt drar igång.

Men alla är olika, man får bara se till att hitta sina egna rutiner. Idag satte jag mig ner när jag började med detta blogginlägg, haha! Men nu ska jag sova och lär somna som en stock, har dermalogicas mask i ansiktet som man kan sova med så i morgon vaknar jag upp med ett nytt face. :) Hoppas ni sover gott och kanske dricker gott kaffe till detta inlägg i morgon. Under dagen kommer det roliga grejer här inne, missa inte!

Kramkramkramkram

  • 2010-10-12, 23:40
  • 0

Har ni haft en bra tisdag? Har hört att många mår dåligt på tisdagar, långt kvar till helgen och ena med den andra.   Varför då? Jag kan inte hålla med om det, det blir helt vad du gör det till. Tänk inte så mycket, det blir väl inte bättre av att gnälla och tänka negativt. Fram för mer positivt-tänk-framåt-tankar! Yes!  Nu gör vi gör veckan lite roligare istället. :-)

Jag har förresten ganska många bilder från salongen som jag ska försöka visa er i mellan varven, i lördags hade jag en uppsättning. Hon skulle på bal och ville ha lockigt, halvuppsatt. (mkt vanligt haha)  Men fint blev det. Jag ska visa er några enkla tips så kan ni fixa enkelt hemma sen.

Ok. Så här såg hon ut när hon kom…

Bästa sättet att bygga volym är,  spraya håret med någon bra saltvattenspray eller en fönlotion med stadga. Joico, KMS har bra grejer. Dela upp håret öra till öra. Använd dig av en volymmaster! Börja nedifrån. Bästa sättet är att vara noggrann med uppdelningen från början. Plocka tunna passeér och sätt volymmastern intill hårbotten. Felet många gör hemma när de ska sätta upp håret är, för lite tuppering och ingen stadga. Då går det inte att fästa nålarna. När du ska fästa fast en passé, tuppera, sätt nålen nerifrån och upp, sen ner igen. Tyngdlagen….man kan sätta dom i kors också så du låser dom. Sen sitter det som ett smäck. Ska man dansa disco måset det hålla.

När du kommit upp till hjässan, tuppera lite extra. Det är oftast där man vill ha högsta punkten… Locka sedan håret, tunna slingor. Bättre att göra ett bra grundjobb, sen busar du till det och “drar ut lockarna” så det blir lite slarvigt.

Jag lockar numera endast med HH simonsens Sylen. (det finns tre olika stl, skiljer inte så mkt) flera undrar vart man kan köpa dom då det verkar svårt att få tag på dom? Vill ni beställa en så maila mig så kanske jag kan fixa det och skicka till er. Bra va?! Den är nämligen grym.

Nu har du en bra grund. Enkelt att svänga upp det helt hur du vill. Snyggt tex att sätta upp allt antingen intill nacken som en stor slarvig knut. Eller högst upp på hjässan är också snyggt. Lek.. och låt det falla ner om det vill. Jag gillar när det är liv och inte så perfekt. Sexy look ni vet. Den här tjejen ville ha uppsatt allt på sidorna och det mesta hängandes i bak. För att få en snygg form kan man sätta fast det lite intill nacken så man får en” droppform”.

Det blir blankt och snyggt om man borstar varje passé innan du lockar det. Spraya långt ifrån, borsta sen locka.  Klart! Den här vackra frisyren kanske man inte går på krogen med direkt…men förarbetet är det samma!

Dags att krypa ner efter mitt 12-timmar pass, men ville in här och skriva till er innan. Nu hoppas jag att ni skrivit tillbaka när jag tittar in nästa gång! :-)

Kram på er

  • 2010-09-29, 16:02
  • 91

Ska visa er lite hur lockarna blir med superdupertången! Det finns tre stycken olika storlekar, alla kommer ni kunna vinna…!  Såg att det var många som ville vara med- kul!! Man vinner ju aldrig om man aldrig är med, så skynda att lägg en kommentar i inlägget nedan. :-)

Man kan antingen få stora lockar upptill på passén och smala nertill. Eller tvärtom. URSNYGGT! Bra stuns i locken och lätt att locka både till långt och kort. Det blir lite “ostrukturerat”.

Enkelt att fixa själv…

Visst blev det snyggt?