• 2018-07-11, 18:35
  • 27

Innehåller annonslänkar 

Vilket paradis! Vi är i Saalbach i Österrike och jag kan verkligen rekommendera er att åka hit, som en sagovärld med alla höga berg runt omkring, vilket landskap!

Vi gör ett roligt jobb med Österrikes turistbyrå och det är verkligen något speciellt med Alperna. Jag får inte nog av den här miljön. Vi checkade in på Alpine Juvel när vi kom i måndags och vi bor fantastiskt fint.

Min prickiga strandklänning, så skön att bara slänga på sig. Passa på nu är det är grym rea hos ELLOS. HÄR finns klänningen.

En trevlig välkomstflaska på rummet när vi checkade in. Vilken utsikt runt från vårt hotellrum. Så galet fint!

I Saalbach finns det massor att göra, grym cykling, vandring, massor med aktiviteter, tennis, minigolf och mycket mer, flera linbanor som tar dig upp till 200o m.ö.h och det finns många restauranger där man kan stanna och äta och ta något gott att dricka. Vill man inte vandra eller cykla kan man ta linbanan upp för en go lunch för att se den slående utsikten sedan linbanan ner igen.

(Träningsjackan är grym. Finns ute om ett par veckor, ska tipsa er då.)

Älskar kor! Kanske för det har med min uppväxt att göra? Växte upp på en stor bondgård med massor med nötkreatur och hästar. Väcker fina minnen till är vi var små, det är underbart att växa upp med djur.

Janne tycker det är lite mer exotiskt med alla kor. Hehe.

Men det är häftigt kossorna som lugnt går omkring och betar, bryr sig inte om alla turister som vandrar här uppe i bergen.

Ska lägga ett inlägg direkt med alla bilder från vandringen igår, blir jobbigt för er med så långa inlägg annars.

Puss och kram!

 

  • 2018-05-16, 10:47
  • 34

Det är underbart när människor vågar gå sin egen väg och ännu bättre när jag kan känna mig lite delaktig. Så ta en titt på familjens nya bloggare: mina käre Janne!  Bloggen HÄR. Han har sagt upp sig från sitt välbetalda jobb som försäljningschef på Nilfisk för att satsa helt som egenföretagare. Visst är det häftigt! Och modigt. 

Att bli heltidsbloggare är bland det bästa jag gjort och jag är alltid glad när jag kan inspirera någon annan. Men jag måste erkänna att jag inte trodde att det skulle vara Janne som följde mitt exempel. Han ska även göra många saker vid sidan av sin nya blogg, som att hålla föredrag, vara konsult och ta kortare säljuppdrag.

Första steget mot att förverkliga sina drömmar är alltid att våga prova. Gör man inte det, sitter man kvar och gör samma sak dag ut och dag in, år efter år. Därför är jag ruskigt stolt över att Janne vågar ta klivet och lämna sitt trygga jobb för att prova något helt nytt med all den osäkerhet det innebär.

Man kan inte sitta och klaga eller må dåligt av en situation utan att göra något åt den. Jag hör så många som klagar på att de är trötta på sina arbeten, att de inte trivs eller att de jobbar för lite eller för mycket. 

Det låter så lätt för mig att säga att då måste man göra något åt situationen. Men det är ju sant, den enda som kan förändra din situation är du själv.

Grattis Janne! Det är modigt att följa sitt hjärta och lyssna på sin magkänsla, jag är så stolt över dig!

  • 2018-01-16, 23:36
  • 19

I morse var jag på Bonnier Tidskrifter på ett spännande frukostmöte! Nu jäklar kommer det hända grejer här inne! Jag är så peppad och taggad för att utveckla bloggen och instagram ännu mer. 

Vi var ett stort gäng influencers som var inbjudna för att få lyssna på John Severinsson från Facebook där han skulle föreläsa om hur man kan växa och nå ut ännu mer i sociala medier. Jag älskar sådana föreläsningar, för detta har man nytta av i fler sammanhang. Marknadsföring, hur man kan växa och bli större och mycket mycket mer.

Han gav oss så mycket tips, oj oj ,jag nästan spricker av energi, tänk vad det gör mycket att komma iväg på sånt här. 

Han gav oss sina bästa tips: film, film, film. Autentiskt, konsekvent och gärna ofta men korta filmer. 

Älskar ju att filma och prata med er, han tyckte jag skulle filma live till exempel när jag lagar mat, det kan ju bli riktigt kul. För er i alla fall.

Bonnier har bloggare som bloggar hos deras tidningar men vi är även ett stort gäng som äger våra bloggar men de hjälper till med försäljning och den tekniska biten. Det är oerhört mycket jobb bakom en stor blogg eller en stor kanal på YouTube eller Instagram. 

Jag får alltid så mycket inspiration av duktiga föreläsare, jag går ofta och tycker att man kan lära sig så mycket från andra som delar med sig av sina personliga tips. Visst är det kul att känna den där kicken efter en riktigt grym föreläsare som fångar dig som lyssnar.

Jag vill hjälpa er som funderar på en förändring, sätt upp mål om vart du vill i ditt liv, tänk aldrig att det aldrig går. Tänk på dina drömmar, våga följa ditt hjärta. Då kommer du klättra på din personliga stege och utvecklas som människa. 

Jobbet och ditt yrkesval påverkar hur du är och hur du mår. Det påverkar dig som mamma, fru, vän, hela livet påverkas. Vem vill vara den bittra, arga som klagar hela tiden på att man aldrig tjänar några pengar, eller gnäller över att tiden räcker aldrig till? Jag vet att det låter så enkelt, men jag har varit där. Jobbade jämt men tjänade inte många kronor, ensam med tjejerna. Kände mig bitter och ledsen, avundsjuk på de som kunde resa och hade bättre jobb. Sedan bestämde jag mig. Jag kan jag också. Jag ska lyckas. 

Det är enbart ditt val att förändra. Vi kan inte lägga den energin på någon annan, för i slutändan är det du som mår skit innerst inne.

I morgon bitti flyger jag och Janne till Alperna, jag gör ett stort jobb med Österrikes turistbyrå, räkna med film för Janne har med både GoPro och en annan filmkamera med sig. Kan hända jag kommer bjuda på en och annan vurpa, mina ben blir skakiga bara jag tänker på alla höga berg. 

Jag har på senare år blivit mindre försiktig och testar gärna saker jag inte har gjort förut. Cykla uppför höga alptoppar i 35 grader värme trodde jag aldrig att jag skulle klara innan. Det är häftigt att våga och det är häftigt att bestämma sig för att detta klarar jag.

Våga, dröm och ge aldrig upp.

 

 

  • 2017-11-13, 22:38
  • 96
 

Jag vaknar alltid tidigt, ibland före lunch till och med. Sedan går jag igenom alla inbjudningar till galapremiärer som kommit i mailen medan jag dricker min Dom Perignon till frukost som vanligt. Min hårt prövade assistent får ringa och säga vänligt men bestämt nej till alla som inte ger mig minst en ny bil, helst två, för att synas på just deras premiär.

Nej, så är det absolut inte att vara bloggare, influencer på heltid. Inte för mig åtminstone.

I själva verket går jag upp runt halv åtta-tiden  – för att hinna med antingen en löprunda eller ett träningspass innan frukosten som oftast är en smoothie jag gjort själv. Visst har jag en assistent, hon heter Lucy, men hon är mer vänlig än bestämd utom när hon vill ha mat eller att matte ska ta henne på promenad. Inget annat stämmer heller.

Men det verkar som många tror att jag lever något superlyxliv och lallar runt på dagarna, men det är ju inte riktigt så.

Jag startade min blogg 2008 när jag var med i Ensam mamma söker som då hade enorma tittarsiffror och var ett av kanalens populäraste program. Jag fick iden att börja blogga för att framförallt få möjlighet att visa upp bilder behind the scenes och visa hur inspelningen gick till. Bloggen fick sitt eget liv och flyttade från TV3 till tidningen Mama för att sedan fortsätta på Amelia. Jag var så glad för att få blogga bland proffsen!

Jag bloggade mycket och ofta. Jag arbetade som frisör och hade långa dagar på salongen, men älskade både arbetet som frisör och min blogg så när barnen lagt sig slog jag upp datorn och skrev till er. Om min dag på salongen, något nytt recept jag ville dela med mig om, tips på styling eller bara lite vardagsreflektioner. Älskade att dela med mig och jag märkte att ni läsare gillade vad jag skrev. För bloggen växte.

Jag har slitit hårt med den här bloggen. Ingen blogg utan läsare, det är ni, mina trogna läsare som gör bloggen. Men för att få en stor blogg som du kan leva på är det hårt slit från början till slut. I flera år arbetade jag dubbelt, hade min älskade blogg som ett sidoprojekt och kunde tjäna pengar på annonser och samarbeten. Men jag var så trött så ni kan inte förstå.

Vissa dagar hade jag sovit ett par timmar för jag satt och arbetade till sent på natten, sedan upp tidigt för att jobba med kunder på salongen.

Efter en dags arbete var det matlagning, hämtning och lämning till alla aktiviteter tjejerna hade, läxläsning och middag. Men jag hade bestämt mig, jag ville köra stenhårt för jag ville att bloggen skulle bli stor. Bloggen kan aldrig pausa. Aldrig någonsin.

Det värsta jag vet när jag läser en blogg är när den börjar med “Hej bloggen, ursäkta det varit så tyst på en vecka”. Då är det hej då direkt. Läsarna tröttnar om det inte uppdateras.

Man måste kämpa för att komma någonstans. Att följa sitt hjärta är det modigaste man kan göra. Är man inte nöjd med sitt jobb måste man göra något åt det, inte klaga på vad andra tjänar. Det är ditt ansvar att förändra. 

Bloggen är idag mitt levebröd och ska jag vara helt ärlig är jag förbannat stolt. Jag är fortfarande frisör och delar gärna med mig om mina frisörtips här inne men just nu valde jag att enbart ha ett heltidsjobb. Inte två.

Det är lyxigt nog i min värld.

 

 

 

2017-11-13 Johanna Toftby