• 2017-07-30, 13:14
  • 40

Jag måste ju erkänna att jag redan saknar att vara frisör. Lite granna åtminstone. Men för att inte få abstinens kan jag ju alltid passa på att svara på lite av era frågor om hår och hårvård. Att vara onlinefrisör är ju inte heller det sämsta! 

Så här i sommartid vet jag många har torra sommarhår och kanske badar både i klor och saltvatten som kan vara besvärligt att få ordning på. Är det något annat du vill veta om hår?

Passa på att fråga så ska jag försöka svara på så mycket som möjligt! Här kommer ett gäng frågor och svar om bland annat hårförläningar.

 

Vanja: Hur länge kan man ha hårförlängning innan man måste byta?

Svar: Det beror helt på vilken metod du använder. Tejphår behöver sättas om oftare, var sjätte till åttonde vecka ungefär, beroende på ditt egna hårs kvalitet och hur snabbt det växer. Vaxfästen kan man ha tre-fyra månader. Det viktiga är att man borstar med en borste utan piggar från botten varje dag så det inte trasslar sig. 

Lisen: Jag undrar hur hårförlängningen sitter fast, syns det? Kan man borsta ur dem eller fastnar borsten? Tvättar man håret som vanligt?

Svar: En hårförlängning ska inte synas, då har inte frisören gjort ett bra jobb, men fästena syns förstås under om du lyfter på håret. Man tvättar håret som vanligt, men gärna med produkter som innehåller mycket fukt. Extensions är dött hår som inte får någon näring som ditt egna, därför behöver man hjälpa till med lite extra fukt. Tvätta inte håret för ofta, men det gäller även ditt egna hår i vanliga fall. Schampo torkar ut och det sliter om du till exempel ska föna det varje dag. Man ska borsta det varje dag från botten med en svinhårsborse. En sådan utan piggar så du inte fastnar i fästena. Man borstar för att det inte ska trassla sig för då kan det gå av. 

Jeanette K: Jag har ett hår på utväxt och är sugen på förlängning, hur långt måste det egna håret vara för att det ska funka?

Svar: Det är lite svårt att säga utan att se håret, det kan inte vara för kort för då blir det svårt att klippa ihop. Men den kortaste jag har gjort på var en kund som hade en kort bit nedanför hårfästet i nacken. En kort page är det svåraste man kan sätta förlängning på, särskilt när det är rakt avklippt. Man behöver mängder av hår för att allt ska fyllas ut, det märker man när man sedan ska klippa ihop allting. Klipper man inte ihop det blir det som ett lock. Först ditt egna sedan kommer hårförlängningen under. Inte så fint. Har du uppklippt hår lite nedanför axlarna är det perfekt längd. 

Carolina: Min dotter har långt hår och det är typ ”elektriskt” och står åt alla håll hela tiden. Något tips vad vi kan göra åt det?

Svar: Det brukar ofta vara den torra luften som gör håret elektriskt när man har fina skandinaviska hår. Testa mer fukt! Elektriskt hår brukar vara bättre på sommarhalvåret, att göra inpackning en gång i veckan kan göra susen också. Testa även en hårolja som binder samman hårstråna eller ett leave in-balsam. Jag brukar även spraya min borste, det är ett smart knep. Glöm inte att rengöra borsten!

Ingela Persson: Om man blonderar hårbottnen med jämna mellanrum,blir det svårt att ha förlängning då?

Svar: Så länge inte håret är slitet eller har en dålig kvalité går det bra! Antar att du bara bleker din utväxt och inte längderna och då går det bra. 

Charlotta: Jag har självlockigt hår, funkar det med hårförlängning då?

Svar: Det funkar absolut! Det finns både vågiga och lockiga extensions. Sedan är ditt egna hår så fiffigt att det smälter faktiskt ihop och anpassar sig efter hårförlängningen efter ett tag. Jag har gjort många förlängningar på kunder som har ganska svåra, lockiga och burriga hår. Med en förlängning blir håret lättare att ta hand om, det brukar bli superfint. 

 

Inpackning räddar torra sommarhår!

  • 2017-03-29, 12:47
  • 40

Innehåller adlinks 

Jag får ofta frågor vad man kan göra med sitt vintertorra hår och hur man får håret att växa snabbare. Mitt bästa tips: Vårda ditt hår som om det vore ett ovärderligt arvegods och Antikrundan kommer till stan.

De flesta tänker på vad man har i ansiktet och att huden behöver mer fukt under vinterhalvåret. Men de flesta struntar i att ta hand om sitt hår. Mitt hår är både frissigt och torrt, skulle jag inte använda bra produkter som vårdar håret skulle det varit katastrof.

 Är det något du vill veta om hårvård? Fråga mig här på bloggen så lovar jag att svara så mycket jag kan.

Produkterna nedan är halva priset, missa inte!

 

Var rädda om era hår, vill ni att håret blir längre och fylligare behöver ni vårda både det yttre och det inre. Stress, dålig mat och att inte motionera påverkar håret också.

Jag lovar er att det spelar stor roll vilka produkter man använder. Ni kan inte övertala mig om att skräpschampo som bara innehåller vatten och dåliga kemikalier är bra för håret. Även om man kanske tycker att håret blir tjockt och fint så blir man lurad.

Håret kan nämligen visa sitt rätta jag om ni skulle göra en kemisk behandling. Har ni använt ett dåligt schampo (vill inte göra reklam för det märket här men ni är nog många som vet vilket märke jag menar) så kan alltså håret gå rakt av vid en blekning. Enbart för att ni använt ett riktigt dåligt schampo. Håret kan börja koka och det ryker om det om det vill sig illa.

En kund jag hjälpte för några år sedan, håret hade gått rakt av nästan ända från botten hemma i badrummet.

Kunden kom till mig och såg ut så här. Hon hade långt innan. 

Det vill du inte vara med om, kan jag lova. 

Ni sparar pengar om ni köper produkter som är skonsamma för håret i stället för billigt skräp. Även om det blir några kronor dyrare vid inköpet så skadar det inte håret och då sparar ni desto mer på att slippa akuta räddningar av hår som mår riktigt dåligt. Det allra viktigaste är ett bra schampo, balsam och en bra inpackning.

Håret skriker efter fukt, fukt, fukt nu. Joicos K-Pak är grymma! De innehåller även keratin och protein som håret är uppbyggt av. Du märker snabbt stora resultat på din hårkvalitet och håret växer dessutom snabbare. 

 

Tvätta inte håret för ofta, tränar du varje dag räcker det med att spola runt om. Du kanske ska träna direkt på morgonen nästa dag igen, håret blir inte smutsigt så fort som du tror. Att tvätta för ofta sliter enormt mycket. 

 

Vårda håret med varsam hand brukar jag säga. Slit inte i det, gnugga inte. Red ut med fingrarna, föna med låg värme och glöm aldrig värmeskydd. 

Jag gillar Redken värmeskydd som du kan spraya både i vått och torrt hår, detta är superbra. Dessutom gör sprayen det blankt och mindre frissigt. HÄR.

 

Schampo HÄR  Finns både stora och mindre. Balsam HÄR  Riktigt bra inpackning i samma märke  HÄR 

Så här ser mitt hår ut om jag inte tar i några produkter eller om jag fönar det. Inte roligt.

Nu är jag sugen på att bli ljusare, men först får det bli mycket inpackning så jag bygger upp håret. Ett smart sätt inför vårens uppljusningar, använd bra produkter innan så kommer ni bli snygga i sommar.