• 2017-11-21, 16:22
  • 26

Nu räcker det! Jag har varit med om många som snor bilder från min blogg och Instagram, men att en stor influencer som har närmare en halv million följare skulle stjäla mina bilder för att tjäna pengar trodde jag inte var möjligt. 

Tack snälla Åse Åberg som upptäckte detta!

Jag blir så trött på personer och företag som snor mina privata bilder, detta tar aldrig slut. Dessutom i reklamsyfte för att tjäna pengar, på riktigt? Hur tänker ni? Varför tar ni inte reda på vad som gäller om ni vill kränga kläder på en människa ni inte ens pratat eller gör samarbeten med. 

Jag lägger ner min själ i mitt jobb och mina samarbeten. Jag har byggt upp mitt egna varumärke och har byggt upp samarbeten och förtroenden hos företag som jag har som återkommande samarbetspartners. Så trodde jag att alla mina kollegor gjorde också. Tydligen inte, vissa orkar inte ens laga någon mat själva utan tar i stället mina bilder för att tjäna pengar. 

Det går inte en vecka utan att jag – eller mina fantastiska läsare – hittar mina bilder i reklamsammanhang. Är det inte bilder jag tagit själv så är det bilder på mig. Förra veckan var det ett företag som snott en bild på mig med kläder från Clarks som jag ofta gör samarbeten med. 

Det är ju smickrande att ni tycker att mitt ansikte säljer, men vet ni vad? Det är ju just mitt ansikte, inte något som ni kan använda hur ni vill. Vill ni anlita mig som modell så går det jättebra, det är bara att ringa eller maila. Lucy ställer också upp, säger hon, men hon är inte billig.

Nu sätter jag mig och skriver lite fakturor till bildtjuvarna!

 

2017-11-21 Johanna Toftby