• 2015-01-19, 12:01
  • 41

Nu kör vi igång den nya utmaningen! Som jag skrev i inlägget igår gäller det alltså att göra 4 stycken övningar varje dag i 30 dagar. Vi kommer öka hela tiden men det finns inget “system” i att vi tex ökar med 5 varje dag utan det är olika hela tiden och allt kommer skrivas här inne på bloggen.

Dessa övningar tränar effektivt och framförallt rumpan, lår och bål. Det ger oss en extra kick att komma igång, även till er som är tränade kan köra tex dubbelt i början men det blir svårare längre fram.

Vi kommer köra dessa fyra övningar som vi kommer göra varje dag och dom sista dagarna kommer det bli många och vi kommer bygga upp successivt. Ni kommer orka mer och ni kommer bli starkare och starkare. Glöm inte värma upp när det gäller stora muskelgrupper. Tex gör övningarna efter en promenad,  jogg på stället, hopprep, är du på gym finns det massor tex crosstrainer mm.

Gör dom även i denna ordning så missar du ingen.

Squats 

IMG_3463.JPG

Utfallssteg 

IMG_3462.JPG

Höftlyft 

IMG_3465.JPG

Crunches 

IMG_3441.JPG

Här är alla dom fyra övningarna vi ska köra i 30 dagar. Enkla men supereffektiva. Vi kommer alltså öka för varje dag, vissa dagar kanske vi ökar squats och en dag kanske vi ökar crunch. Men summan i slutet kommer bli betydligt fler ;)  Jag visar nya utmaningen och antal vi ska göra alltid här inne kvällen före. ‘Missar ni hänga på dag 1 kan ni förstås köra ändå.

Osäkra på hur man gör övningarna ? Titta på filmerna och gör det framför en spegel.

Dag 1. 

15 Squats 

10 Utfallssteg (per ben) 

5 Höftlyft 

5 Crunches 

Lätt start men vi kommer öka. Redan vältränade kan dubbla. Gör utmaningen utöver era vanliga träningspass så kommer ni märka resultat! Johan som hjälper mig med detta hälsar också: Glöm inte hashtaggen så ni är med om att vinna snygga träningskläder från Mxdc.

Det är väldigt roligt att det redan är så många på instagram som är redo och vill köra, häng på du också! Det bästa är, man kan göra övningarna precis vart som helst.

#toftby30dagarschallenge 

Nu kör vi!

Ps. Skador mm, kolla med er sjukgymnast vad just du kan köra istället så du även kan vara med. Utfall bakåt tex är snällare mot knän, svårt för squats? Håll dig i en stolsrygg framför dig så får du bättre stöd.