• 2015-12-09, 13:30
  • 17

Här kommer tips på lyxigt julgodis! Jordnötsbars som smakar seg kola med salta nötter och choklad. Kan var det godaste jag ätit. Fick receptet av min mamma som hittade den i en grym bok som heter Hello Green. Skrev om receptet för ett tag sedan och bloggläsare har lagt ut bilder på instagram och taggar, så kul! För detta kan man förstås även göra till jul. Gör antingen en “liten limpa” sätt rött band på och lägg på gottebordet som man skär av. Eller varför inte mindre delikatessbitar i en skål.

Hur goda som helst, ni anar inte.

Det är två lager, botten är mixade cashewnötter ihop med jordnötssmör

Recept: (8 bitar, jag dubblade) 

Botten:

1 dl naturella Cashewnötter

1/2 dl jordnötssmör (Välj någon utan massor med socker)

1 msk honung

en nypa havssalt

Gör så här: 

1. Kör cashewnötterna till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt jordnötssmöret, vanilj, honung och salt och kör igen.

Gör en rulle och dela den i bitar, platta till dom något och ställ in i frysen täckt med bakplåtspapper.

DSC_0239-2-670x445

Fyllning: 

10 Färska dadlar, urkärnade

1 msk flytande kokosolja

1/2 tsk vaniljpulver (inte socker)

en nypa havssalt

1 dl jordnötter

Gör så här: 

2. Mixa dadlarna, kokosoljan, vanilj och salt till en slät smet. Vänd ner jordnötterna i fyllningen. Jag grovhackade dom innan.

3. Ta fram bottnarna och lägg på fyllningen på varje liten bars. Jag gjorde mina ca 3 cm. Lägg i frysen till allt har stelnat.

4. Smält chokladen i vattenbad och doppa dom. Låt stå kallt i 10 min. Valfri choklad , men rå och mörk är bäst då fyllningen är ganska söt. Jag köper ofta på hälsokost utan vitt socker. Eller också gör man egen.

DSC_1212

Lyxigt godis till julgodisbordet!

Mums

 

2015-12-09 Recept , ,