• 2014-08-08, 08:43
  • 4

God morgon på er!

Förra  veckan när jag var i Göteborg gjorde jag en jordnötspaj som jag gärna vill ge er recept på. Jag hittade den i en gammal tidning jag hade i mina gömmor, ni måste bara göra den om ni gillar jordnötssmak och vill bjuda på något gott. För den är nämligen GALET god. Livsfarlig och det räcker med en pyttebit. Många frågar efter mina gamla recept och jag kommer börja lägga upp då och då. =)

DSC_0330

Jordnötspaj 

Pajdeg

200 g jordnötssmör
50 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl muscovadosocker, ljust

Fyllning:

200 g mjölkchoklad
2 äggulor
3msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter.

2. Grädda i 180 grader i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt.

3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned äggulorna en i taget. Blanda i jordnötssmöret, rör till en jämn smet.

4. Vispa grädden lätt ihop med vaniljsockret.

5. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar. Jag hade den även i frysen. Dekorera med jordnötter och choklad.

DSC_0355

DSC_0343

DSC_0326 2

Mums! En blandning av snickers och chokladmousse.
Lite gott måste man unna sig i ibland. Trevlig fredag så länge!

Puss

2014-08-08 Recept , ,

  • 2011-06-20, 13:09
  • 0

GOD!!

Här får ni receptet på en fantastisk jordnötspaj!! Den är makalöst god och extra fin och smaskig dessert, kombon sött och salt gör den amazing.

Pajdeg

200 gram jordnötssmör

50 gram smör

1,5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljpulver

0,5 tsk bakpulver

0,5 dl muscovadosocker, ljust

Fyllning

200 gram mjölkchoklad

2  äggulor

3 msk jordnötssmör

3 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter

2. Grädda i 180 grader i nedre delan av ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt

3.  Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned äggulorna, en i taget

4. Blanda i jordnötssmöret, rör till en jämn smet

5. Vispa grädden lätt ihop med vaniljsockret

6. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar före servering. Dekorera med jordnötter och riven choklad. ( jag tog både mörk och vit)

Serverera med vaniljglass eller lättvispad grädde.  Njut….! ( rör man på sig kan man ju äta en bit till hehe)

Lycka till!

2011-06-20 Hälsa, Mitt liv ,