• 2018-12-29, 23:30
  • 9

Nu har jag packat klart allt inför London, behöver inte så mycket på några dagar men nyårsklänning, festväska och örhängen ska med. Typ. Och sköna och varma skor, kommer gå mycket.

Har ni haft några sköna mellandagar? Eller har ni jobbat? Berätta! Det är så roligt att veta vad ni pysslar med där bakom skärmen.

Jag har försökt varva ner ordentligt, sjukstugan höll på att knäcka mig i över två veckor. Orkade knappt gå upp för trappan hemma, ville inte äta mat på flera dagar. Det var hemskt.

Men nu har vi börjat trappa upp motionen, längtar efter alla pass på gymet. Har tagit långa promenader varje dag. Så skönt!

Det var skönt att vi blev helt friska inför julen, vi hade tre underbara dagar med familjen.

Julafton var vi alla hemma hos oss, på juldagen bjöd pappa och Lena på den traditionella viltmiddagen. Tjejerna älskar att träffa alla, är så glad att de uppskattar familjmiddagar och umgås med sina kusiner.

Lisa-Marie är äldst på 21, sedan Alica 20, Marilyn 19, Marcel 14, Nicole 13 och tvillingarna Alvin och Milo som är 11.

Här är fem kusiner av sju, god buffé hemma hos pappa.

Lenas äldsta son Daniel med sin fina familj, lillebror Carl bredvid. Alltså deras minsting Iris fem månader, jag höll henne massor, hon bara skrattade och var så gosig. BEBISSUGEN!

Janne och Linneas sambo Johan.

Fin kille! På annandagen hann vi med en sväng på stan innan vi lämnade Skövde och mot middag hos svärföräldrar. Vi skulle byta Jannes byxor på Hennings, outfiten är julklappen från mig. Alltid så grym service på där, hittade en fin tröja, skjorta och byxor med mönster men ändå diskret. Tips om ni går dit. De sitter superfint på.

Tredje middagen, efterlängtad kalkonmiddag i Floda!

Svärfar Pelle, svägerska Louise och deras hund Buster.

Jannes bror Mats och hans äldsta tjej Hanna 18, sötnöten.

Det var kul att träffa alla hos Jannes föräldrar.

Klänning HÄR (Halva priset)

Häromdagen kom Lisa-Marie ner till Göteborg så åt vi lunch på Alderdo och träffade min syster Linnea, restaurangen ligger vid Saluhallen. Riktigt bra pasta, italiensk musik och precis som Italien.

Älsklingen, fortfarande så brun och fin.

I går tillbaka i Skövde och tacomys med tjejerna, Marilyn jobbar mycket dessa dagar så hon slocknade tidigt.

Har njutit av god mat, choklad och julmust, men efter nyår är det bort med godiset och bra mat igen. Allt har sin tid.

Nu laddar vi för London med dessa godingar! God natt och kram, klockan ringer 05.30.

Två dagar kvar på 2018!

 

2018-12-29 Johanna Toftby

  • 2018-12-25, 23:30
  • 17

God fortsättning allihopa! Hoppas att ni mår bra, tusen tack för alla hälsningar, det värmer i hjärtat att ni delar med er om er helg. Jag vet att många har det tufft och många är ensamma, som inte alls har haft en bra jul. Barn som får uppleva julen med missbruk och elände. Jag har själv haft det på nära håll men har också varit med om allt kan vända och bli väldigt bra. Det är fantastiskt.

Här kommer bilder från vår jul, vi firar ofta jul hemma hos oss och kör knytkalas, jag står för julskinkan, julsallader, dessert, julgodis och lite plock. Älskar att duka och göra det juligt, det är så är jag uppväxt. Mamma gjorde alltid så fint och julen för mig är familj, god mat och julbord hos oss och hemma hos farmor och farfar.

Janne gjorde en grym Ris ala malta, orkade inte den igår men åt den till frukost. He he.

De som var hemma hos oss den här julen var min mamma, tre av fyra systrar och barnens kusiner, vår fjärde syster firade med sin familj hos sin sambos släkt, de är med varannat år. Min pappa och hans Lena, vår bror Carl, Janne förstås och hans äldsta dotter Ida som bor i Stockholm, så kul att hon var med hela helgen. Mina barns pappa var också med och åt julbord, roligt när vi alla kan umgås och fira jul tillsammans. Alla är välkomna.

Här är uppesittarkvällen, Janne och Ida kom upp till mig och barnen, jag hade fullt upp med all förberedande, mamma kom också upp en stund. Mysigt att sitta och äta julsmörgås och lite plock.

Lisa-Marie gjorde knäck och mozartkulor som blev perfekta. Jag brände knäcken, så otroligt dålig på att göra knäck.

Kan laga ganska mycket i köket men kan varken göra knäck eller god gröt. Urdålig på vissa grejer. Kanske för att jag inte har tålamod.

En fin bild på mig och Janne när vi var hos hans stora släktfest den 22a. Drygt 40 personer! Så kul att träffa alla.

Här är hemma oss hos på jul, en gigantisk rosett runt amaryllisen. Hittade så fina band på KnappKarlsson i Göteborg. Letade halvt ihjäl mig över extra breda band. Tack för alla tips.

Jag var för snabb med att duka redan dagen före som ni ser på servetterna från pepparkakorna, tog nya servetter till  julmiddagen.

Ett stökigt sovrum som det ska vara vid jul. Allt man gömmer… Papper och julkappar högt och lågt. Jag glömmer alltid av vad jag köpt eftersom jag inte skriver namn direkt på paketen.

Min juloutfit är en röd spetsklänning från Malina, finns fler färger, 40% rabatt nu! Skor Valentino.

Mina tvillingsystrar fyller även år på julafton!

Fina mamma.

Vi minskade rejält på årets julbord, mer grönt och mindre kött. Var så gott allting. Skönt att slippa slänga, värsta jag vet. Tror detta var det bästa julbordet vi haft. Allt var så gott och lagom av allt. Vi satt flera timmar och åt och bara pratade, umgås är ju det allra viktigaste på jul. Väldigt lite alkohol, vi tar en snaps men alla hostar och gör miner efteråt. Ingen dricker sprit, men gör ingenting. Är ovan vid massa alkohol vid jul och tycker inte det ska vara det heller. Julmust och en öl till maten är gott.

Barnen med deras pappa, syster, mamma och Ida.

Mycket julgodis måste det vara däremot.

Min allra bästa present var från barnen. Började nästan gråta.

Så fin bild på syrran och Marcel och Nicole.

Gjorde en pepparkakscheesecake. Har ni gjort den? Går ju göra med annan dekoration. Så god.

Efter en riktigt lång och härlig julafton hoppade vi i våra julpyjamaser allihopa och kollade Tomten är far till alla barn. Lika galet rolig varje gång.

Dags att krypa ner, tjejerna är ute på fest med kompisar, jag sover alltid katastrof när de är ute. Kollar telefonen hela tiden.

I morgon ska vi till Jannes föräldrar, dags för middag tredje dagen i rad. Kalkonmiddag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2018-12-20, 11:06
  • 0

Innehåller annonslänkar till Clarks och Vetzoo

4 dagar kvar till julafton, här snöar det igen, så mysigt. Ska berätta om hur underbart det var att hämta Lisa-Marie igår, magisk känsla.

Men först några tips inför nyår men även för era hundar! Äntligen finns den grymma oljan i lager, Lucy har ätit oljan från Effektri omega 3 ett tag och jag märker stor skillnad! Pälsen är fantastisk. Vill man stärka sin hunds immunförsvar ska man ge omega 3 oljan, lika viktigt för hundar som för oss människor.

Den är grym! Oljan HÄR. 

Lade ut klänningar på instastory igår, en ska jag ha i helgen och en på en middag i mellandagarna. Den i guld är snygg till nyår, underbar! Guldsvart klänning HÄR. 

Svart klänning, så fin HÄR. 

Snakeklänningen jag hade på bloppisen HÄR Så fin på. Fick så mycket komplimanger för den.

 

 

 

2018-12-20 Johanna Toftby
  • 2018-12-16, 21:32
  • 33

Nu är vår vackra kungsgran inne. Janne sa att vi har nog aldrig haft så vacker och pampig gran. Har möblerat om hela vardagsrummet och nu är ljusen i. Ska klä färdigt den sedan ska ni få se hur den ser ut. Nu skapar vi framtidens julminnen!

Vad är ditt bäst julminne? Berätta i kommentarsfältet! I morgon kväll drar jag en vinnare som jag skickar en fin chokladask till.

Jag njuter så mycket av den här tiden före jul och har väldigt många minnen från när jag var barn. Jag ställde inte bara till elände med florsocker i granen och cirkus på gården, om ni tror det.  

Jag och mina systrar var ofta hos mormor och morfar, där var det julpyntat från golv till tak. Mormor lärde oss att göra väldigt vackra smällkarameller, hon köpte fina pappersark med olika färger som vi fick välja mellan. Sedan satt vi systrar på rad och vek smällkarameller för fullt.

I bakgrunden spelades julmusik men det vi mest hörde var deras änglaspel. Jag kunde inte sluta titta på de små änglarna med trumpeter som snurrade så vackert över ljusen. Och det där tindrande ljudet, minns ni? 

Mormor köpte sedan varsitt änglaspel till oss så vi fick ha ett eget på våra rum. Jag tände ljusen varje kväll och jag tyckte det var det vackraste på hela julen. 

Nu har jag ett alldeles eget och vi har precis tänt ljusen. Det får mig att tänka extra mycket på morfar, som inte finns med oss längre, och på alla de vackra minnena jag bär med mig. Jag hoppas mina egna barn kommer känna likadant. Framtidens minnen skapar vi här och nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-12-16 Johanna Toftby
  • 2018-12-16, 17:32
  • 17

Glad tredje advent! Har ni snö? Roligt att ni skriver så mycket kommentarer, älskar att läsa era åsikter. Många verka gilla äkta gran men det är ju tur som många skriver att det finns plast för de som är allergiska.

Vi håller på med gran, julpynt, ljusslingor som krånglar och lite till. Kika på min insastastorie så får ni er ett gott skratt. Janne börjar bli uppgiven, haha.

Vill tipsa er om en jättegod parfait jag gjort många gånger, den passar den här tiden och är enkel att svänga ihop. Bjöd syster på lite fika när hon var här och hämtade kläder, den är så god och smälter i munnen.

Jag gör ofta dubbel sats, då blir den högre och fler lager.

Vi har äntligen snö här i Skövde! Hurra så mysigt, det snöar massor just nu. Vi skulle göra massor med roligheter i helgen, träffa vänner i Göteborg och gå på Liseberg men vi valde boka av allt för att nu ska vi bli av med förkylningarna. Man blir inte frisk av fest direkt.

Och det är mycket bättre idag, tänker inte ligga sjuk i jul så då har vi vilat och inte gjort så mycket. Skönt när man för en gångs skull lyssnar på kroppen. Vi har fullt med julfester och annat nästa helg så då ska vi vara pigga.

Men granen ska in och ikväll ska ni få se hur den blev. Den är så pampig och fin. Här kommer bilder och recept på den goda lingonparfaiten.

 

 

 

 

 

Lingonparfait med pepparkakskross och kolasås

Skriv ut recept
Tid:
20 min
Antal portioner:
10 bitar

Lingonparfait

Lägg plastfolie i en form, ca 20 cm i diameter. Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon i en bunke. Vispa grädden i en ny bunke och vänd ner i lingonsmeten. Börja med att hälla ett lager av smeten i en  form, strö sedan pepparkakskross, sedan lingonsmeten igen. Häll resten av smeten och avsluta med ett lager pepparkakskross. Dra plastfolie över och frys i minst 4 timmar. När du tar upp parfaiten, vänd den upp och ner på fatet så får du smeten högst upp, du ska inte ha pepparkakskross överst. Ringla kolasås, se nedan. Succe på dessertbordet.

Kolasås

Vispa ihop grädde, mjölk, farinsocker och salt i en kastull. Låt såsen koka utan lock tills den tjocknar. Stjälp upp parfain på ett fat, låt den stå en stund före servering. Ringla över lite kolasås och garnera med hela lingon.

Lingonparfait

4 dl

Grädde 40%

1 dl

Florsocker

1 1/2 dl

Rårörda lingon

150 g

Pepparkakor

4 st

äggulor

Kolasås

2 dl

Vispgrädde 40%

1 dl

Mjölk

2 dl

Farinsocker

Nypa

Flingssalt

  • 2018-12-15, 19:17
  • 35

Nu har vi hämtat hem granen! Självklart en äkta vacker kungsgran. Jag skulle aldrig kunna ha en av plast, trots att jag svär varje år när jag ska ut med eländet. Men för mig skulle det inte vara en riktig jul utan en äkta gran som jag valt ut med omsorg. Tänk att en gran kan vara så viktig!

Har ni plastgran eller en riktig gran? Vilket är egentligen bäst för miljön, att tillverka en i plast eller att ta ett levande träd? Diskutera i kommentarsfältet, jag vill verkligen veta.

Jag har så mycket minnen och traditioner kring jul, det var så roligt att få ge sig ut med pappa och pulsa i snön under granjakten. Vi systrar fick  varsin egen gran i våra rum, åh vad jag älskade klä min fina gran som stod precis bredvid min säng. 

Till mammas stora förskräckelse kom jag på idén att hälla florsocker på hela granen med en sil, jag ville ha en lika vacker julgran som de hade i Disney, så det blev vitt och grant över hela granen. Tills mamma fick se vad jag hade ställt till med. Hon hade storstädat hela vårt hus i en hel vecka, dragit ut allt, skurat och städat i minsta lilla vrå, torkat från golv till tak, tvättat alla gardiner, som en galning hade hon och mormor städat så det skulle vara riktigt rent och fint till jul. 

När hon fick se min gran pudrad med florsocker och kladdet över hela mitt rum så satte hon sig ner i trappan och stortjöt. Hon bara grät av ren utmattning efter att sett vad jag hade ställt till med, det var kladdigt florsocker på gardinerna, på hela mitt golv, i sängen. Överallt!

Men granen var vit och vacker en liten stund i alla fall och vi fick minnen som vi skrattar åt idag. 

Nu har jag och Janne varit och hämtat vår vackra kungsgran utanför Skövde, det ska bli mysigt att ta in den nu och klä den, njuta av alla tindrande ljus och lägga julklapparna under.

Jag hoppar nog över florsockret nu när det är jag själv som måste städa.

 

2018-12-15 Johanna Toftby ,
  • 2018-12-04, 21:00
  • 7

Nu satte jag mig i soffan hemma hos Janne. Hur kan en dag bara rusa iväg så här fort. Fattar inte ibland vad som händer med tiden. Jag har haft mycket vid datorn idag, sedan ringde telefonen konstant, det är mycket som händer nu. Väldigt roliga saker och mycket i huvudet inför lördagens event på Clarion Post. Så kul att det är så många som vill komma på vår bloppis! Jag körde ner med 14 ikeakassar i bilen, resten tar jag och Hanna på lördag.

Pratade med Casper idag, Arvingarna är laddade inför att komma och spela för er! Kom i tid, vi blir många. Klockan 13-16 är bloppiseventet och det är fri entre. All info kommer i morgon!

Dagens träningspass blev styrka armar och bröst, körde även mage och rygg det sista. Så skönt att få lyfta och känna musklerna jobba. I morgon ska jag och Janne förnya våra kort på Nordic Wellness, blir skönt köra på gymet här nere i Göteborg också.

Och så lite julgotte! Älskar baka julgodis, gjorde det mycket när barnen var små och de stod på stolar och rörde.

Fudge med ingefära och kokos, det blev så gott. Jag tog en bit sedan direkt in i frysen. Haha. Gillar ni ingefära som jag kommer ni älskar detta.

Roligt ni är många som gjorde saffranstryffel, den som ligger bredvid fudgen. HÄR finns recept.

Fudge med ingefära och kokos ca 30 bitar (Inspo från vinterns söta)

4 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk ljus sirap
3 tsk riven färsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kokosflingor
Gör så här:
Lägg bakplåtspapper eller olja en form. Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker och kokos i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen koka till ca 113 grader till det klarar kulprovet. Ställ sedan grytan åt sidan så fudgen får svalna till ca 49 grader.

Tillsätt vaniljsocker och kokosflingor och rör ordentligt tills fudgen förlorat sin glans och blir matt. Ca 10 minuter. Bra träning för armarna.

Häll den sedan i formen, platta till den och ställ i kyl tills den stelnat. Skär den i bitar.

 

 

 

 

 

 

2018-12-04 Recept , ,
  • 2018-11-29, 11:10
  • 4

Är ni igång med adventspyssel och julgodis? Jag gjorde dessa små saffransbollar igår och ni var många som frågade efter recept på instastories. Jag älskar saffran och dessa godbitar är perfekt till en glöggen eller på gottebordet till jul.

På med julmusik, tänd ljus och njut. Baka julgodis eller pynta ska inte vara stressigt som det gärna blir, tänker inte stå dagarna före jul det här året. Mysigare att börja redan nu. Tips, lyssna på Spotifys “ny julmusik”, Miss Li Den vintertid nu kommer. Är kär i den, magiskt vacker.

Men så älskar jag alla våra traditioner, är så glad att jag fört över det till tjejerna som älskar den här tiden lika mycket som jag. Även om vi haft det tufft en jobbig period när de var yngre ville jag de skulle få fina minnen, mysiga Luciatåg, julpynt. Det går att få det mysigt, varmt och stämningsfullt även med små medel.

Här kommer saffranstryffel, hoppas ni gillar!

 

Inspiration ur Vinterns söta 

Saffranstryffel ca 20 stycken
200 gram vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 kuvert saffran
1 msk honung
25 gram smör
1/2 tsk cognac (Jag körde utan)

Gör så här: 
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde, saffran, honung och smör. Häll gräddblandningen över chokladen. Låt stå någon minut. Tillsätt cognac och vispa till en slät smet. Låt stå kallt i kylen tills det stelnat.

Lägg upp florsocker på ett fat eller bakplåtspapper, rulla små kulor, det blir kladdigt av värmen i händerna, tvätta i mellan och fortsätt rulla. Doppa kulan snabbt i florsocker och ta en gaffel och rulla lite, sen kan du rulla med händerna. Jag tycker det är fint när de gula lyser igenom lite så man ser att det är saffran.

Ställ kallt, njut av en riktigt liten godbit.

Jag gör sällan dubbel sats, gör hellre många sorter. Man tar ändå bara en av varje, roligare har massor att välja på gottebordet.

 

  • 2018-11-20, 14:23
  • 4

Black week är igång! Jag har många läsare som uppskattar nedsatta varor så man kan fynda och hitta tips på julklappar. Idag kör vi parfymer! Här kommer mina favoriter jag gillar. Parfymer är kul att ge bort.

Lyko ger er 20% rabatt idag, HÄR. Även tips på mina bästa doftljus längre ner.

Min bästa parfym jag någonsin haft är från By Terry. Dyr, men 500kr billigare än där jag köpte. Söt, orientalisk och  underbar. Får alltid frågor vad jag har för parfym när jag har den. Tips om ni gillar Hypnose, Victor & Rolf, Burburry, då gillar ni den.

En av mina och tjejernas favorit är Victor & Rolf, säkert kort till den som gillar lite kryddig men absolut inte tung. HÄR 

Clean warm cotton. Sportig och fräsch. HÄR  

Tonårsfavorit! Juicy couture. En hit om ni letar julklappstips. Mina tjejer har älskat den doften, söt flaska. HÄR. 

Hypnose, min mammas favorit och jag har den också. Vanilj, pudrig och behaglig. HÄR. 

Elizabeth Arden, vinnaren av årets damdoft 2017. Den ÄR så fin, pudrig, påminner något om Hypnose. Billig. HÄR. 

Söt presentkit Victor & Rolf HÄR. 

De har även bra pris på doftljus.

Den bästa juldoften jag vet är Yankee Candle Eve. Doftar helt underbart. Vi har det tänt varje dag nu men vårt är slut så nu har jag köpt ett nytt från Lyko. Det doftar inte starkt, kanel och äkta jul. HÄR. 

Jag gillar även Voluspa Mandarino Cannela, doftar inte heller starkt. Mandarin, kanel. Även Crisp Champagne och Mokara som är även Marilyns favorit. Älskar ge doftljus i present och älskar att få. Fler doftljus HÄR. 

 

 

 

  • 2018-11-15, 12:52
  • 9

Reklam för min bok 

Jag är helt omtumlad över mottagandet för min första bok, “30 om dagen – En livsresa”. Jag har varit i tv och tidningar och överallt för att berätta om boken och historien bakom den, känns det som. Det har varit en intensiv höst, men allra mest chockad är jag över att höra att den sålt så bra att det redan trycks en andra upplaga. Det är fantastiskt! 

Vill du beställa en signerad bok, kanske ge bort den som julklapp kan du göra det HÄR. 

Tack, tack, tack alla ni som läst och kommenterat och tyckt till! Vilka fantastiska recensioner jag får varje dag. Det är tack vare er som jag känner att jag gjorde rätt som vågade berätta. Jag hoppas verkligen att jag kan peppa er. Hur mycket det än handlat om sorg och saknad i tv och tidningar så är det inte vad jag vill berätta egentligen.

Jag vill få andra att våga ta tag i sina liv, som jag till sist gjorde, och att våga ta steget att hjälpa andra som mår dåligt. Ingen klarar det ensam, men alla klarar att göra det lite bättre för varje dag.

Det är vad jag vill berätta och kan jag peppa en enda människa att ta tag i sin tillvaro så är jag nöjd. 

En peppbok helt enkelt!