• 2015-11-20, 23:45
  • 1

Äntligen! Nu är det Jul på Liseberg! Som jag väntat, är så glad att Janne bor i Göteborg så vi kan gå dit fler gånger. Det är helt underbart vackert och jag önskar alla skulle kunna få uppleva detta.

Jag har alltid älskat julen. Som liten grät jag när det började bli midnatt och familjen skulle åka hem från farmor och farfar där vi alltid firade jul med alla våra kusiner. Jag började spela julsånger på pianot redan i september, (till familjens förtvivlan) alltid varit med i alla Luciatåg och anordnade eget Luciatåg i Åsarp och tågade runt för alla. På hästryggen. Jag och mina systrar hade varsin häst och mamma sydde lucialinnen som vi hade som släp över hästryggen. Ljuskrona på hjälmen och sedan skrev vi genom samhället. =)

Men det är inte alla som har positiva minnen kring jul, utan tycker istället den här tiden är jobbig.

Många kanske är ledsna eller ensamma, vill bara att julen är över. Jag tänker mycket på er. Vet att många barn kan ha det svårt och julen blir inte alls som dom förväntar sig. Julen är barnens högtid men kanske inte alls blir som förväntat. 

Har en hel del krönikor om detta som jag kommer lägga ut här inne allt eftersom.

IMG_5398.JPG

Jul på Liseberg öppnade idag och ni hittar deras öppetider HÄR.  Mina tjejer har varit där ganska många gånger då deras mormor åkte ner med dom under några år. Jag jobbade mycket då men njuter desto mer nu! Måste dit flera gånger i år =) Det är mysigt att bara strosa runt i Göteborg och njuta av allt pynt. Så mycket ljus överallt. Inte konstigt Göteborg är en riktigt Julstad.

IMG_5401.JPG

Jag har mest åkt runt och hämtat och lämnat grejer idag, handlat mer galgar och ställningar på Ikea och Rusta. Herregud så mycket julpynt det är överallt nu.

IMG_5388.JPG

Jul på Ikea! Undra vad jag ska ha i granen i år. Guld, silver eller vitt? Inga mer färger kommer i granen ;)

IMG_5387.JPG

Hur klär ni er gran? Gillar ni mycket eller lite? Äkta gran eller oäkta?

Mina tjejer låter mig aldrig komma hem med en oäkta gran. Då blir det ingen riktig jul säger dom. Haha! Jag svär varje år när den ska ut eftersom jag alltid ska envisas med att ha en stor kungsgran, som sedan rasat ihop eftersom jag haft den inne för länge. Vill nästan kasta ut den med pynt och allt på en gång.

IMG_5392.JPG

Mer annorlunda julpynt på Rusta. Herregud vad grejer dom hade… rosa och gröna granar… Leopard och zebrastjärnor… Det finns något för alla. Kul ändå!

IMG_5390.JPG

Hela bilen fullproppad från golv till tak. Lastade in allt hos Janne och nu är det ett stort jobb i morgon som väntar. Jag ska sortera allt. Lägga i olika högar och hänga upp. Ni anar inte hur mycket kläder ni kommer kunna fynda på söndag!

Michela kommer också ha med sig massor av fint.

IMG_5427.PNG

IMG_5430.PNG

IMG_5428.PNG

Ett smakprov vad som kommer finnas på bloppisen.

DSC_1906

Jag körde hem till Skövde runt 18 från Göteborg, kändes så skönt att vara hemma med Lisa-Marie och fredagsmysa med lite god mat. Marilyn var hos Maja. Janne är iväg med jobbet, han anar dock inte hur hans lägenhet ser ut när han kommer hem med grejer överallt. Det blir en överraskning när han kommer hem i morgon.

DSC_1905

Nu smyger jag in julen ännu mer här hemma. Kan inte låta bli! 

Jag lagade en ganska snabb middag eftersom jag inte var hemma förrens åtta. Stekte fläskfile, krispig sötpotatis och bea.

Köpte en del grejer på Ikea hem, gardiner, lite köksgrejer men också lite julpapper och servetter. Hittade en “vinterbricka” som är fin att servera glöggen på.

DSC_1912

IMG_5347.JPG

I morgon kväll ska vi på Mix Megapols 20-årsfest på Clarion post! Måste ta fram något riktigt festligt, det ska bli kul att gå på galej med darling!

Nu väntar kudden och L-M har redan gått och lagt sig, hon ska vara på öppet hus på sin skola i morgon.

Kram på er alla!