• 2017-11-29, 12:13
  • 29

Jag älskar juldukningar och det finns så mycket kul man kan göra. Här kommer tips och bilder från middagen med tjejerna igår, jag tycker dukningen är lika viktig som maten, ett inbjudande och mysigt dukat bord är så fint!

Jag gillar mycket blommor och massa fina ljus, speciellt nu när det är så grått ute. Behöver inte kosta massa pengar heller.

Jag hade riktig gran och som jag lade ut mitt på bordet. Är ni rädda att det blir kladdigt lägg något under. Klipp fina små grenar, stoppa i lite eucalyptus mellan så det blir fyllig. Jag hade även vita julstjärnor och amaryllis som jag stoppade i mellan.
När du klipper av julblommorna sätt de i ett vattenglas för de blöder, sätt nedan i ett nytt vattenglas.

Det är även fint att stoppa ner gran, tall och eucalyptus i en betongkruka utomhus. Sätt i en ljusslinga med batteri så blir det mysigt.

De små ljusen med änglar köpte jag på Blomsterhallen i Skövde. Ställ ut dem mellan hela slingan på bordet så blir det vackert sken. I mitten har jag en Georg Jensen ljusstake, ljus är lika viktigt som blommor tycker jag.

Valde mörkgrå, närmre jul ska jag ha lackröda. Underbart! Tycker det blir mer djup och mysigt med mörkare ljus.

Jag lade en stor vit julstjärna i mitten på ljusstaken och stoppade i grankvistar.

Visst blev det lite mysigt? Den rätta känslan man vill ha inför jul. Har beställt ett stort Bruno Matthsson bord från Sparsmakat som kommer den här veckan, som jag längtat! Blir perfekt till Lisa-Maries 20 års kalas till helgen! Blir en annan stil, här är mitt svarta bord med vit duk över. Tycker det är fint med duk just den här tiden. Känns klassiskt.

Lampan är Sarfatti, runda spegeln från Sparsmakat.

Den coola tavlan bredvid spegeln har Jannes duktiga dotter Ida fotat! Visst är den snygg? Jag har köpt min HÄR. Där kan ni beställa från henne, hon har supercoola tavlor som ni måste kolla in.

Jag håller på att ändra om i det här rummet så det är inte riktigt klart än, ni ska få se allt när bordet är hemma och en del ska upp på den här väggen.

Tallrikar är matteus, röda Himlaservetter från Sparsmakat, även servettringar i silver.

Vi hade en tre-rätters igår, julparfaiten måste ni göra, ska lägga ut recept.

Det allra viktigast är att man gör det på sitt sätt och det man tycker om. Men ta lite tips här och där så kan man få inspiration.

Kram på er, recept kommer i nästa inlägg.