• 2018-08-16, 11:30
  • 6

Här kommer en snabblagad och god pasta! Kantareller, västerbottenost och spenat. Den är fantastisk!

När det närmar sig helg unnar vi oss god pasta, den här tar bara 15 minuter att laga. Perfekt! En gång i veckan äter vi en lyxig och god pasta, extra gott när hösten närmar sig.

Jag sitter och signerar de sista böckerna, har flera intervjuer inbokade och kalendern börjar bli full. Är så tacksam för alla som beställer min bok, det är fortfarande overkligt men väldig roligt.

Ska iväg på en cykeltur så vi får dagens motion, mår så mycket bättre av att få träna ute i friska luften.

Kram på er, här kommer recept!

Pasta med kantareller och västerbottenost 4 port 

3 dl grädde
1 liten gul lök
200 gram västerbottenost
200 gram kantareller
1 vitlök
1 stor näve färsk spenat
Timjan
Salt och peppar
4 port spagetti eller bönpasta

Gör så här: 

1. Koka spagettin enligt anvisningarna.
2. Fräs kantareller ihop med hackad lök och hackad vitlök på hög värme tills det fått fin färg. Tillsätt salt och peppar
3. Rör ner spenaten i kantarellblandningen
4. Värm grädden i en gryta eller högre stekpanna, rör ner osten. Krydda med timjan, salt och peppar, ta bort pannan från plattan när osten smält.
5. Blanda ner kantarellerna med ostsåsen och rör i pastan.
6. Lägg upp på tallrik, dekorera med en färsk timjankvist och strö riven parmesan över.

Njut!

 

  • 2015-08-18, 12:35
  • 7

Hur många gillar västerbottenpaj upp med en hand! Jag älskar det. Den här är med mandelmjöl istället för vitt mjöl. Har ofta i kantareller och gräslök, blir vansinnigt god. Vill man ha den till kräftskivan kan man bara göra på västerbottenost om man vill.

Västerbottenpaj med kantareller och gräslök (Lchf)

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl

1msk fiberhusk

1/2 dl sesamfrön

lite salt

40 g smör

1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader

Gör så här: 

Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare, rör ihop resten av ingredienserna.

Låt vila i kylskåp en stund.

Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns)

Fyllning:

3 dl grädde

3 ägg

3 dl västerbottenost

salt, peppar

1-2 msk hackad gräslök

Kantareller

1 gul lök

Gör så här:

Bryn kantarellerna och löken gyllenbrun. Vispa äggen lätt, blanda ner grädde, kantareller, lök, riven västerbottenost, gräslök och smaka av med salt och peppar.

Grädde nederst 200 grader ca 25 min tills äggststanningen stelnat och den fått färg. Låt den vila en stund före servering.

Vill man lyxa till det, servera med en klick crème fraîche och stenbitsrom.

DSC_1186

Bon apetit! Jag tycker den är underbaaaaaar! Frasig botten..