• 2020-03-05, 22:30
  • 28

I dag hölls den sista rättegången mot den stalker som förföljt mig, hotat mig och gjort mitt liv till en mardröm. Jag trodde inte det skulle vara lika jobbigt i dag, men när vi klev in i rättssalen mådde jag illa av att bara se den åtalade. Jag känner så mycket asky för allt vad hon har gjort att det finna inga ord kvar. 

I dag hörde vi den fjärde målsäganden, som blev kontaktad av den åtalade efter att ha varit med i tv. Sedan började allting för henne med en ny nätkompis som hade en så hemskt historia. Hennes föräldrar var döda, hon var gravid och hade leukemi… hennes pappa hade mördat hennes mamma… och förgripit sig på henne också. Jag trodde inte mina öron när jag hörde allting hon hittat på. 

När det blev för konstigt och målsägande försökte bryta kontakten så började hoten välla in. Jag har hört den historien så många gånger nu i olika varianter, även om detta nog var den värsta. Men det här offret råkar vara en polis. Kanske inte det smartaste offret att välja ut, om man säger så. 

 Eskilstuna-Kuriren som var på plats skrev ett långt och bra referat från dagen för er som vill veta mer, läs det HÄR.

Åklagaren Jessica Wenna har varit fantastisk. På alla sätt. Hon yrkar på att den åtalade ska få fängelse mellan sex och tio månader. Försvaret yrkar på att om hon fälls så ska hon få skyddstillsyn, alternativt kombinerat med fängelse. Olaga förföljelse och övergrepp i rättssak mot mig, de andra olaga hot, ofredande och övergrepp i rättssak. 

Själv tycker den åtalade att det är jag som har hängt ut henne i mina kanaler. Hon tycker så synd om sig själv och att det har orsakat stor skada för henne. Stackars henne. Eller hur… 

Men jag har inte hängt ut henne. När jag efter många års terror kunde identifiera henne skrev jag förnamn och ort. Det finns enligt Eniro över 400 personer med det förnamnet på den orten. 

Det hon orsakat får hon stå för och nu ska rätten straffa henne för alla brott. Ni ska vet hur tacksam jag är för allt ert stöd, alla som varit med som åhörare, alla som peppat mig, alla som själva varit utsatta för henne, alla ni är otroliga! Ni anar inte hur mycket det betyder för mig! Mina älskade tjejer var med mig i dag. De har också haft det riktigt jobbigt och blivit utsatta för henne, detta har varit fruktansvärt. 

Här är Terese Tsarouchas, mitt målsägarbiträde/advokat som också kommer från Skövde. Fantastisk advokat som varit ett stort stöd under ett år snart.

Alla ni som är utsatta för brott, även om det är på nätet, kränkning, hot, stalking, förtal och identitetsstölder: Anmäl, anmäl, anmäl! Lyssna inte på trams om att strunta i hat och hot, det är fortfarande brott även om det är på nätet och det enda sättet att få bort det är fällande domar. Inte att lida i tystnad. 

Jag mådde så otroligt dåligt hela förra året 2019, samtidigt som jag släppte bok och skulle ha ett roligt år så var jag dödshotad, jagad och hade ett rent helvete. Men det var det värt om vi får den här personen att sluta terrorisera människor som hon gjort i minst tio år.

Nu har jag gjort vad jag kunnat, det var mycket frustration och känslor i dag men jag ska berätta allt när domen vunnit laga kraft.

19 mars klockan 11.00 meddelas domen.

 

  • 2019-04-14, 17:05
  • 28

Jag skrev för ett tag sedan om kontaktförbudet som en person fick. Men mycket värre än vad det är nu kan det nog inte bli, men tyvärr kan jag inte berätta mer än så. 

Nu behöver jag er hjälp när ni är ute på nätet, bloggar, Instagram, Facebook, överallt. När ni hittar något om mig eller någon som låtsas vara mig, tipsa mig. Jag har naturligtvis inga fejkkonton och skriver inte en massa skit om folk. 

Maila mig eller kontakta mig på Instagram eller Facebook om ni hittar något. [email protected] Viktigt nu att inte tipsa mig med något öppet utan alltså maila mig allt ni ser eller vet. 

Tack snälla för er hjälp! Det betyder så mycket för mig just nu.

2019-04-14 Johanna Toftby
  • 2017-01-29, 21:15
  • 219

Jag trodde att det inte kunde bli värre än den hemska människan som skrev till Annica att hon borde vara med sina barn i stället för att blogga. Men jag hade fel. Nu har jag raderat den vidrigaste kommentaren jag någonsin sett på min blogg. Och den var riktad mot Annica igen.

Så snälla ni, fortsätt att stötta Annica och skicka kärlek till henne. Berätta för henne hur mycket det betyder att hon orkar dela med sig av sitt liv och sin kamp. Det behöver hon få höra nu.

Du är verkligen lättlurad. Annica är inte sjuk. Jag jobbar som sjuksköterska (onkologen). Finns ingen cancer sjuk som ser så frisk ut och som orkar göra så mycket som hon gör. Har gått igenom hennes fb och det finns inte en enda bild där hon får cellgifter och håret ser perfekt ut. Bluff och vi kommer gå vidare med detta. Bluff och bedrägeri 

 

Jag blir så otroligt arg att jag inte vet var jag ska börja. Kanske med att en sjuksköterska på onkologen borde kunna stava till “cancersjuk”. Eller med att en riktigt sköterska aldrig skulle kunna vara så otroligt elak mot en sjuk människa. Hoppas jag åtminstone. Eller med att berätta precis hur hemskt Annica har haft det och förklara hur hårt hon kämpar varje dag för att få ett bra liv för sig själv och sin familj.

 

Jag vet att många tycker att jag inte ska ta upp de här sakerna, att det är bättre att tiga ihjäl och inte ge dårar någon uppmärksamhet. Men det tycker inte jag. Annica själv vill veta, vill inte att jag ska dölja saker för henne. Själv tycker jag att det är bättre att lyfta fram problem som näthat, för det här är verkligen näthat, och göra något åt det i stället för att låtsas att det inte finns. Ingenting har någonsin blivit bättre genom att låta galningar hållas. När ljuset faller på trollen så förvandlas de till sten.

Viktigast av allt är att visa att vi som stöttar Annica och följer hennes kamp är så många fler och så mycket starkare än ett par ynkryggar som sitter vid sin dator och tänker att de ska ställa till det för någon. Jag förstår verkligen inte varför. Känner de sig mäktiga om de får Annica att må ännu sämre? Det är inte särskilt svårt att få någon att må riktigt dåligt, det är mycket svårare och viktigare att få någon att må lite bättre.

 

Jag vill också berätta för att alla ni som följer Annica och mig ska veta vad som pågår, för det påverkar förstås. Om ni tycker att någon av oss verkar ovanligt känslig just nu så är det här varför. det bubblar en ilska i mig som kan bryta ut när som helst för att jag tycker att den här människan är så fruktansvärd. Då är det bättre att ni vet varför jag kan vara lättirriterad.

Inte minst vill jag berätta för att även om jag inte har en aning om vad hon menar med att gå vidare med detta så kommer jag och Annica att gå vidare med detta. Vi ska ta reda på vem det är som skickat in hemskheten och polisanmäla den personen. För det här måste verkligen kunna klassas som förtal, eller hur?

Visa nu Annica att ni står på hennes sida mot trollen och skicka kärlek till henne!