• 2017-11-30, 21:44
 • 22

Flera av er läsare har frågat efter mer träning här inne och ingen blir gladare än jag! Jag skrev ganska ofta om träning och hälsa förut men ni är så många här inne som läser nu och det har verkat som det funkar bättre att blanda upp mina ämnen mer.

Men träning mår alla bra av så lite lagom dos kanske blir bra!

Vill ni har mer träningspepp? Berätta vad ni vill läsa om? Kanske vad jag tränat i veckan? Blir pepp till mig också!

Jag har kört ett kvällspass idag och det blev överkropp som fick jobba, förutom alla 100 squats förstås. I morgon klockan 12 blir det ett bodypump så då kommer ben få jobba. När ni kör squats, testa ställa er bredare, ta en vikt och gå upp och ner. Gå inte ända upp, dels är det snällare mot era knän men det blir även jobbigare.

När ni tränar styrketräning, försök hitta era muskler. Man ska ha kontakt. Spänn bålen.

Jag tränar ofta på gym, styrkepass och gärna härliga grupp-pass. Hitta den träning du mår bra av. Att styrketräna gör mer än vad ni tror. Är man överviktig förbränner det förutom alla andra fördelar träning ger.

Är man smal så bygger man muskler och får en bättre hållning. Det är fult och inte bra för ryggen med sluttande axlar som pekar framåt, framförallt, din kropp mår inte bra av den hållningen. Man får en helt annan hållning om man tränar.

Du får utstrålning! Dessutom mår musklerna, hjärtat, lungor bra av att träna. Vi vet ju allt det där.. Ändå tycker en del det är så svårt att komma iväg.

Jag brukar ta en runda på morgonen, ibland kortare, ibland längre. Men ut ska jag. Motion, luft, endorfiner. Är du deppig eller lite låg hjälper träning. Är du extra låg på morgonen är det serotonin som är lågt, rör på dig så kommer du märka att du känner dig lite mer uppåt efteråt. Sitter i 24 timmar så det är bara att kicka igång och röra på sig.

Tänk inte så mycket. Gör det bara. Våga ta ut er. Jag kan själv känna under tex ett tufft spinningpass att nu ramlar jag ihop, kroppen orkar inte, men det gör man. Jag orkar mer än vad jag tror.

När jag cyklar cykellopp har jag en av mina favoritinstruktörer Jessicas ord i mitt huvud hela tiden. Tänk inte, kör bara.

Krångla inte till det. Vi måste träna för att må bra, för att hålla oss friska. För att sova bättre, för att bli en bättre förälder, partner eller chef. Äter vi massa onyttigt, ja men gör det då. Rör du på dig kommer du inte vilja vräka i dig en påse chips efter.

Tränar jag inte så vill jag ha mer onyttigt. Kroppen funkar så. Måbra hormonerna styr och ser till att du stoppar i dig mer nyttigt om du är igång varje dag.

Jag tycker alla klarar av att göra något om man inte är sjuk. Men vi är bra på att hitta ursäkter, sluta med det och gör det bara. Vi peppar varandra, jag blir taggad när jag ser andra tränar.

Belöningen kommer efter.

Som en underbar middag! Jag hade färsk lax hemma ikväll så jag gjorde det enkelt. Gratinerade lax i ugnen med lite sweet chili, salt, peppar och sesamfrön. 20 min 220 grader.

En kall sås och grönsaker till. Vi hade även lite fetaost över. Inga kolhydrater så här sent, detta mättar.

Sesamaioli  4 port

1,5 dl creme fraiche
3 msk  majonäs
1 msk soja
1 msk sweet chili
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk sesamfrön
1 msk sesamolja
lite cayennepeppar
salt och peppar

Rör ihop och ställ kallt en stund. Så gott så gott! Jag serverade en krispig sallad med grillad sparris till.
Slurp!

December, jag är redo! Nu kör vi, eller hur?

 

 

 

 

 • 2017-09-27, 10:54
 • 270

Jag har precis varit på gymmet, jag älskar morgonträningen som gör att kroppen vaknar till ordentligt! Hungrig som en varg efteråt och då är frukosten extra god. 

Nu vill jag muta er till att träna mer också! Säg bara vem du helst av alla vill ha som träningskompis så kan du vinna två biobiljetter, en till dig och en till din träningskompis.

 Jag vet att många av er läsare redan tränar, men det är också många som vill komma igång och säger att ni ska börja i morgon. Hela tiden. Därför tänker jag belöna er med en liten morot.

Träningen blir ju ännu roligare om du tränar tillsammans med någon. Dessutom blir det svårare att smita undan och säga att man ska göra det i morgon i stället. Jag och tjejerna går ofta ihop och jag och Janne älskar både gymmet och cykling. 

Vem skulle du vilja ta med dig till gymmet? Vem som helst, din moster eller Brad Pitt, skriv bara vem du vill träna med så har du chansen att vinna två biobiljetter som belöning för din träning.

En biljett till dig och en till din träningskompis. Fast om Brad Pitt är upptagen så kanske du får ge biljetten till någon annan ändå, jag ska inte snoka.

Jag drar en vinnare redan i morgon, exakt ett dygn efter detta inlägg. 

Dela gärna!

 

 • 2016-02-04, 23:00
 • 27

Vilken lång dag! Jag började morgonen vid jobb vid datorn, lagade en del mat och fotade till bloggen, två intervjuer till Expressen och tidningen Mama sedan var klockan redan 12. Snabbt ner till salongen för att ta hand om kunder.

IMG_3048.JPG

Min kund Jennifers vackra hår, fint med långt vackert svall. Mer och mer blonda färger nu, älskar göra kunder fina i håret som passar deras ansiktsfärg. Mörk utväxt fick färgad havreblond (inte blekning) och ljusa slingor i mellan. Blir naturligt när man blandar, jag har tex ofta många bruna eller mörkhåriga som vill bli ljusa igen. Tips är att blanda in massa slingor mellan färgen så blir det snygga nyanser och man får en fin övergång. Jag gör hellre färg i botten och massa slingor än bara blekning. Nyansera efter blir fint, finns massor av nyanser. (Allt beror på utgångsläge och mörkhetsläge)

Efter nästan 12 timmars jobb var jag så slut så jag knappt orkade stå upp. Ni vet när man är lipfärdig nästan, hjärnan fungerar inte. Men träningskläderna var med och mat hade jag laddat med så energi fanns. Hjärnan vill dit men kroppen vill hem till soffan.

Efter 1 timma fokus styrketräning överkropp, rygg och mage så vaknade jag till liv igen. Fattar ni vad kroppen är cool! Jag blev glad, pigg och stark! Så mycket endorfiner träningen gör med våra kroppar. Blir lika fascinerad varje gång.

Tänk på det, ibland måste man tvinga sig. Ni kommer orka, ni kommer få ännu mer kraft och energi efteråt.

Är man helt off en dag och bara orkar inte, ja lägg dig i soffan och vila. Gör ingen grej av det, men dagen efter är det upp och hoppa  igen.

Förstår ni vad vi kan lura oss själva genom att inte planera sin träning, Hade jag inte bestämt mig från början att i kväll är det fokus på gymmet som gäller, då hade jag förmodligen heller inte tränat.

Planera er träning vänner!

Berätta hur ni gör när ni får downs? Tvingar ni er ändå? Skriv gärna så peppar vi varandra. Kommentarsfältet är alltid öppet men skriver ni tex en smiley eller en länk kan det hamna i skräp.

Planerar ni er träning eller är ni spontana? (Det är jag ibland och då kan det bli bonus)

IMG_3007.JPGHär är i tisdags när jag hade kört step up pass och är röd som en tomat. Mina tjejer springer på löpbandet och det är fantastiskt att vi har träningen tillsammans och att dom vill träna med mig. <3 När man har tonåringar som lever sitt liv med mest kompisar tror jag det är bra att man “hittar sin grej med dom”. Är tacksam att vi har detta varje dag.

IMG_3012.JPG

Hahaha! Hela kroppen är tömd på energi efter ett jätteroligt Step and strength! Konditionspass på bräda med tuff styrka. Älskar ta ut kroppen max så den svettas. Skönt efteråt! Måndag och onsdag var vilodagar så nu kör jag träning fram till söndag. Tjejerna hade lagat tacosallad då dom tränade före mig idag, gott med mat på bordet.

Är ni laddade för fredag? Det är jag! Middagstips kommer, även hotelltävling i Stockholm.

God natt och God morgon!

 

 

 

 

 

 • 2015-12-05, 10:28
 • 21

Intervallerträning är perfekt träning om du vill komma igång eller förbättra din kondition. Det var så jag gick ner i vikt och kom igång ordentligt. För att blir snabbare, orka mer måste man öka på sin träning.

IMG_4016-670x893

Idag ska jag köra intervaller och det är den träningen som gett mig mest och snabbast resultat. Konditionen blir bättre och jag älskar den träningen för man tar ut sig till max. Det finns många olika sätt att träna intervaller på. Men det jag brukar köra är:

Tabatapass, man kör grupp som oftast är 30 min. Då tar man ut sig till max. Man kör 20 sekunder järnet sedan vilar 10. Det kan även vara styrkepass, vårt gym har Tabata som grupp pass. Både jag och tjejerna älskar det. Man tar oftast ut sig mer när man tränar med någon eller i grupp. Det är så kul!

Träna på semester är kul! Du ser mer och får även röra på dig.

Träna på semester är kul! Du ser mer och får även röra på dig.

Intervall löpning: 

Den intervallträningen jag kom igång med för några år sedan var den Michael Hansson lärde mig som var min PT. Jag kom igång med träningen på riktigt och har sedan fortsatt. Det var en häftig känsla att se vad som händer med kroppen när du verkligen kommer igång med träningen. Det blir resultat och då vill man bara fortsätta.

Jag körde detta:

Står på ett löpband, värmer först upp med lätt jogg ca 5 min. Viktigt. När jag känner mig varm ökar jag farten och sätter igång med intervallerna. Avsluta med jogg för nedvarvning eller gå.

10 gånger totalt. Du ska springa max och det snabbaste du kan men börja lagom för att sedan öka. Du bestämmer farten utefter din egna förmåga och kondition.

Jag börjar på ca 10Km/h sedan springer jag i 1 minut. Jag hoppar sedan av och står med fötterna på sidorna av bandet. Vilar helt i 50 sekunder. Ställ in maskinen eller er mobil. Finns funktioner för det.

Nästa intervall ökar jag upp till 10,5 eller 11. Springer 1 minut och hoppar av. Vilar 50 sekunder.

Jag kör så 10 gånger. Ökar för varje gång så jag kanske är uppe det allra sista i så hög fart att det inte går att springa fortare. 16, 17, 18

Alltså 10 X 1 minut springer du så fort du kan. Vila mellan varje 50 sekunder. Efter är du genomsvettig och slut. Du har maxar kroppen och det är då du får resultat. Man pressar sig själv lite mer.

645@70

Vill du köra enklare intervall för att komma igång men börja försiktigt-

Spring 30 sekunder högre fart, vila/gå 20 sekunder. Kör 6 gånger. Funkar också i backar som är grym träning. Upp för backen, sedan gå ner. Öka antal rep varje gång för att utmana dig själv.

Komma igång med löpning om du är helt otränad: 

Börja med jogga/springa 5 minuter och sedan gå 1 minut. Du kan också springa så långt du orkar sedan går du. Spring sedan så fort du fått andas lite, sedan upprepar du detta tex i 20-30 minuter. Du ska försöka ta ut dig. Nästa gång du ska springa kommer du märka att du orkar lite till.

Kondition är viktigt för att kroppen ska fungera och må bra. Vi vet alla att hjärtat och lungor behöver jobba, kroppen är gjord för att röra på sig. Högt blodtryck är inte bra att gå med och träning kan hjälpa till. Kan till och med sänkas bara genom raska promenader varje dag.

IMG_4001

Tänk så här när du tränar. Om jag tränar 15 minuter ska jag klara av 20 nästa gång. Kroppen ställer in sig och du behöver öka.

Det är inte farligt att träna så du blir genomsvettig och slut. Jag har sett att en del är rädda för det. Man vågar inte riktigt ta ut sig, dels är det jobbigt och din hjärna stretar kanske emot. Man blir rädd för att ta i. Man vågar inte lyfta för tungt, man vågar inte springa för fort för den där blodsmaken i munnen är inte rolig. Många är rädda för tex tabata pass eller hårt cross-fit, eller tufft spinning.

Träna alltid efter din förmåga. Ta hjälp av PT/instruktörer på gymmet. Dom är där för att hjälpa till och ingen fråga är dum.

IMG_7583-670x890

Våga utmana dig själv. Du dör inte, du kommer bara känna dig galet nöjd för du kommer märka resultat.

Hård träning ska alltid varieras med lugnare tempo. Intervaller ska man tex inte förstås köra för mycket. 1-2 gånger i veckan. Tv4 Malou efter 10 hade med när en läkare pratade om hur bra detta var för kroppen. Maxa så hjärtat får jobba sedan vila. Såg ni? När han som vann Biggest loser körde!

Lycka till mer er träning, även fast det närmar sig jul och allt gott- Tränar du regelbundet behöver du inte fundera på – Januari ska jag komma igång, eller dåligt samvete för att du ätit mer av det goda i jul. Träning och kost går hand i hand. Man behöver hitta en balans och jag står för att tränar du ingenting har du svårare för att hålla dig från sund mat. Maten styr vikten men träningen hjälper förstås till att göra det mycket enklare.

IMG_6841-670x908

Tränar du vill du inte frossa i dig massa onyttigt. Om jag hamnar i en träningssvacka vill jag äta mer onyttigt. Jag förespråkar därför träning! Sätt fart så lovar jag att du kommer inte vilja stoppa i dig massa onyttigt under veckorna.

Efter ett träningspass klappar du dig själv på axeln. Det är så skönt! Vila och återhämtning, ät god och nyttig mat.

Lycka till, passa på att komma igång nu när det närmar sig ledighet och vi har mer tid på lovet.

KRAM
 

2015-12-05 Hälsa , ,
 • 2015-02-17, 23:43
 • 5

Tusen TACK alla som skriver under MVC inlägget. Så många som varit med om jobbiga och svåra upplevelser kring cellförändringar. Sprid vidare, prata med tjejer och alla kvinnor om hur viktigt det är. Vi som varit med om förändringar vet hur snabbt det kan gå. Snälla, strunta inte  i kallelsen.

Jag hatar den här väntan på provsvar och är livrädd för att dom ska höra av sig att något är fel… men får ändå vara glad att det kollas upp.

Hektisk dag och sitter fortfarande och jobbar. Telefonen är full med sms både jobb och privat, hinner inte med att svara hur jag än gör. Så frustrerande… Har jobbat med kunder på salongen och direkt efter ett möte. L-M är krasslig här hemma pluttisen men Marilyn var iväg och körde spinning. Var så sugen på att hänga med men tog en vilodag från träningen istället idag.

Igår körde jag hårt tabata pass samt cykling efteråt. Hur skönt är inte det! Bästa träningen även fast man nästan spyr under passet. Det jag märker dom senaste åren är så stor skillnad vid just hård träning. Körde jag ett sånt mördarpass högintensiv träning för ett par år sedan när jag var inne i en icketräningsperiod tog det så lång tid innan jag återhämtade mig. Även fast jag inte var jättekraftig hade jag dålig kondis. Jag kunde nästan må illa, blodsmak och må dåligt hela dagen efter ett pass. Yr och svimfärdig. Där bestämde jag mig för att det går inte att ha så illa kondition. Vi ska träna för att bli gamla och orka i många år till. Därför behöver hjärtat få pumpa så den får lägre vilopuls. Efter passet igår mådde jag prima redan efter 5 minuter och gick och satte mig på cykeln istället för gå hem. Skön känsla att snabbt bli pigg och “normal”.

Om ni vill få upp er kondis kör cardio. tex Börja jogga, gå 20 steg, jogga och öka hela tiden och gå färre. Jag tycker inte egentligen man måste räkna om man inte vill, testa även spring så länge du orkar och sedan försök öka. Intervaller är också grymt för att förbättra konditionen. Tabata, Grit kanske inte är ett pass jag rekommenderar helt nybörjare, men var inte rädda för pass eller gruppträning. Man får mer ork när man är fler och sån skön energi. Finns massa roliga pass.

Vill man köra hemmaträning finns det också roliga grejer- Sök i sökfältet längst upp- hemmaträning, träning, tips.

Sist men inte minst! Dagens sista utmaning- Nu vet ni vid det här laget hur många vi ökar med varje dag. Så ni som kört hela vägen har alltså lyckats med totalt 30 dagars utmaning! Dessutom en tävling- Den som lägger upp en film på instagram under morgondagen och visar någon utav övningarna i vår utmaning vinner jackan! Glöm inte hashtaggen #toftby30dagarschallenge så jag hittar er. ;) Bloggar ett till inlägg enbart om detta i morgon.

DSC_0465

Jackan finns att beställa och ni har fortfarande bra rabatt på deras hemsida HÄR.  (Detta är en kampanj så priserna gäller enbart just nu)

Utamaningens sista dag 30! Stort GRATTIS och bra kämpat!

90 Squats

75 Utfallssteg

70 höftlyft

60 crunches.

Kolla vilken pangbrutta jag har haft på salongen då?! Känner ni igen vår fina Annica?!

IMG_5355

Här har vi tagit ur alla extensions och jag har även färgat hennes utväxt.

IMG_5358

Tadaaa! Jag satte i Toupema belgal extensions och visst blev hon fin. Vi hade en heldag och det var så mysigt. Pratade om livet, glädje,  kärlek och förstås om skitcancern. :( Vet ingen människa som är så positiv och grym som hon.

Ska skriva mer om detta i morgon för då ska nämligen Annica gästblogga igen. Så efterlängtat av många här inne tror jag.

I morgon så håll utkik.
Vi hörs snart, stor kram

Johanna

 

 

 

 

 

 • 2015-02-08, 22:32
 • 10

Nu vänner ska jag äntligen lägga upp en länk där ni får bra rabatt på snygga träningskläder från mxdc! Jag tycker dom är riktigt bra, har dom både när jag springer och åker längdskidor, dessutom så klart på gymmet. (Underställ under vid längdåkning)

Gillar deras sportBH och kolla den som har likadant mönster som tightsen? Jag går upp en storlek  på dessa för jag gillar inte när det sitter åt runt om så jag nästan inte kan andas, haha.

DSC_0415

Deras kläder är normala i storlekar så välj det du brukar ha.

DSC_0465

Rosa gör mig gladare och deras nya vårjackor är super. Jag  har den i rosa och svart och Janne har grön och svart.

DSC_0348

Ni hittar mina favoriter HÄR och lagret är begränsat så är ni sugna får ni passa på. Tränar man mycket går det åt kläder kan man säga….  tvättar hela tiden hemma.

IMG_4572.JPG

Idag var vi ute på en PW i soliga Göteborg, kontraster när det är massa snö i Skövde och fina spår på berget.

IMG_4604.JPG

Eftersom vintern är kvar ett tag till och vi även ska upp till Sälen igen köpte vi äntligen skidor. Vi har pratat i flera år om att åka längdåkning men sedan blir det aldrig av. Två helger på raken har vi därför lånat Jannes föräldrars skidor för att se om vi gillar det och snacka om att bli fast. På Billingen i Skövde har vi jättefina spår, kul att ha det så nära. Jag älskar den här träningen och ska försöka åka några gånger i veckan.

Fina kängor va? =)

IMG_4603.JPG

Kan verkligen rekommendera att investera i skidutrustning.

IMG_4596.JPG

Har bott i träningskläderna idag förutom när vi åkte en sväng till Melrose och Lodge Living i Kungsbacka för att kolla lite vårnytt. Hjälp vad mycket fint dom har fått in… Ska visa lite bilder i morgon.

IMG_4671.JPG

Dags att trampa upp tempot inför Göteborgsgirot så därför kommer det även bli en del cykling och spinning. 1 timma körde vi på Nordic Wellness,  sedan var det mums med tacos efteråt. Det var längesen vi åt det man då är det extra gott. Hemmagjord guaccemole extra stark =)

Rabattlänken hittar ni HÄR. 

I morgon ska jag och tjejerna träffa Linnea i Göteborg, så mysigt det ska bli att vara ledig med dom.

Puss och kram på er alla, tusen tack för era kommentarer och även recept ni tipsar om.

Utmaning dag 21

I helgen har jag släpat lite med att lägga ut dagen före, ni är smarta som lägger till och ökar ändå. Nu är det inte många dagar kvar.

65 Squats 

50 Utfallssteg 

45 Höftlyft 

35 Crunches 

Utmaning dag 22 måndag 9 februari 

65 Squats 

50 Utfallssteg

45 Höftlyft 

40 Crunches  

Kör hårt, hoppas det även går bra med #godisstopp.

 

 • 2015-01-03, 20:38
 • 32

Nu är vi här igen! Mysigt, underbart och en efterlängtad helg.

IMG_2098-0.JPG

Härligt rum och lika fint välkomnande som alltid. backen lyser utanför. Det ser ut att bli sol i backen i morgon, skidor och allt är med, på kvällen är vi även bjudna hem till vännerna Jessica och Johan som har hus här uppe.

I morse hann jag med en morgonrunda före frukost, hemskt blåsigt men sol. På med kläder och ut för lite förbränning. Jag älskar mina morgonrundor. Tänk vilken skillnad det är när man ändrar kost. För några år sedan hade jag några år som jag var väldigt stressad och trötta småbarnsår, separation mm. Åt allt jag såg och kom in i en ond cirkel. Ju mer stressad man är desto värre med kost, träning och sömn. Ekorrhjulet…. Kan lika gärna ta en bulle till för det är ändå ingen ide.. Tre mackor (!) till frukost och mackor till lunch på stående fot.

IMG_2086.JPG

Galet.. men så lätt att tyvärr hamna där när man inte är i balans. Jag växte upp med väldigt nyttig mat, mamma lagade allt från grunden, ekologist och nästan aldrig godis eller onyttiga grejer. Bara på kalas.

Det gav mig grunden till kost och träning och är tacksam att vi fick så nyttig mat. Trots det hamnade jag i svacka under några år. Även om vi vet, vi kan så är det lätt att trilla dit om man inte mår bra.

Men oavsett- Man väljer själv, det finns ingen annan är just du som kan påverka. Har ni ätit onyttigt, socker och skräp mellan jul och Nyår- Strunta i att må dåligt över det- Jag har ibland kunder som ska “ursäkta sig” från början till slut och berätta att dom är tjocka, dåligt samvete och vill berätta varför dom inte hinner träna mm mm mm.

Jag brukar mest lyssna =)

Alla hamnar i svackor men skjuta upp saker, ursäkta sig hjälper inte. Ett beteende som är vanligt och heller inget konstigt men försök se er i spegeln och säg-

Jag ska ta tag i detta NU NU NU. Inte i morgon.

20131105-222721

Sedan mitt bästa tips för att komma i balans:

Hitta DIN väg. Det finns ingen sko som passar alla så oavsett Lchf, viktväktarna, GI mm mm så måste du lyssna på din kropp. Vissa mår jättebra av GI. Vissa mår super av lchf, låghydratkost. Vissa mår bra av vanlig mat, mindre kollisar, mer protein. Vi är olika. Det vi vet är att socker och vitt mjöl inte förstås är bra. Men vräka i sig fett är inte heller bra. Lagom är bäst.  Har man tex varit sockerberoende och hittar någon diet kan det tex vara vanligt att hamna i ett annat beroende…

Jag märker att min kropp mår bra av mindre kolhydrater men absolut inte lite. Jag behöver potatis och pasta för jag älskar det, i lagom mängd. Mindre på veckan och unna mig lite gott på helgen. Akta er för att hamna i “unna mig redan från torsdagskvällen för sedan avsluta på söndagskvällen… då är det plötsligt inte många dagar kvar i veckan…

Mackor… alla underbara mackor som jag levde på en period. Jag tror det var alla dom jag blev kraftig av. Snabb mättnadskänsla och snabbt hungrig igen. Men eftersom jag älskar det hittar jag alternativ, tex håller mig till helgerna, frukost mm. Hemmagjorda fröknäckisar mm.

Ju mer jag tränar desto mer kolhydrater kan jag äta.  Mer protein på tallriken, mycket grönsaker och kanske en potatis.

20130107-214808

Jag älskar att träna, tänk vad skönt att kunna orka springa, att kunna känna att det är skönt att kunna gå på stranden i bikini utan att må dåligt. Ytligt kanske ni tycker men kropp och själ hör ihop.

IMG_2106.JPG

Nu när jag själv haft några veckors svacka med halsont och för mycket socker är det dags att komma igång på riktigt igen. Blir taggad av bilder från förra året och plocka fram om ni har- det peppar!

Bilden nedan inte alls längesen, strålande sol fast vinter.

IMG_0085-670x893

Även om man har 5, 10, 15 eller 30 kilo så sitter det i huvudet. (vet att det finns sjukdomar) Men beroendet sitter i huvudet. Ta hjälp, skjut inte upp det.

20131210-002050

Pepp pepp! Kom igen nu, ni som vill komma igång- Kör nu! Börja tex med promenader, gå ut. Öka sedan med lite jogg. Gå, spring gå. Öka för varje gång. Men var smart. Kanske inte ska börja med 7 km och få blodsmak och inte vilja mer gå ut igen.

Ni kommer upptäcka hur underbart det är att dels märka kläderna blir större, ni kommer sova bättre och mår bättre i själen. Att känna man orkar springa och lyfta ÄR ljuvligt!

645@70

Vill ni läsa om alla mina tränings/pepp/Inspiration och hur jag gjorde: Skriv in vad ni letar efter i Sökrutan här inne längst upp. Tex träning, kom igång, före och efter… alla inlägg kommer då upp.

Lycka till och glöm inte- Det ska vara roligt!  Insidan och utsidan hör ihop.

Puss från Sälen

(Vill ni följa mig på instagram där jag uppdaterar ofta flera gånger om dagen heter jag: johannatoftby även där.)

 

 • 2012-12-09, 23:29
 • 0

Glad, trevlig andra advent! Hoppas ni haft en mysig dag… jag har inte hunnit med så mycket blogg i helgen men nu kör vi allt på en gång.

Igår var jag och tränade ett stenhårt pass med Michael, min grymma PT. Pass nummer 3 och jag var otroligt taggad och peppad. Det går inte beskriva känslan att ha någon så grymt duktig PT bredvid sig. Jag hade inte gjort hälften om jag hade kört själv. Sedan är dom passen viktiga också, men springa, PW och intervall det klarar man själv. Det är styrkepassen som jag behöver hjälp med eftersom det blir så sjukt jobbigt och då lägger jag av. Men inte när Michael kör hårt kan jag säga… herregud vilken träningsvärk jag har idag. SÅ GÖTT!

Jag började med lite uppvärmning på cykel sedan körde vi tre stationer med ett väldigt högt tempo. Inte på tid den här gången men man ska få upp pulsen, men långa fina övningar. SÅ JOBBIGT detta var.

Rumpa, mage och ben. Även balansen och hållningen. Svårt och jättejobbigt….. men när det är jobbigt så tar det ordentligt och Michael har full koll och rättar mig direkt och peppar mig. 15 på varje ben… upp och ner…. samtidigt hålla balansen med foten på bandet….

Sedan direkt på en tjockmatta som är mjuk och trampa HÖGT, snabbt upp med knän fort i 40 sekunder.. dom 40 var långa.

Kämpa kämpa kämpa!

Sen var det en tredje station men vi hann inte fota den. Jag ligger på golvet, håller i hans vader och sen kastar han mna ben rakt ut och åt sidan. Ni vet vilken övning va? Tuff… för mage och ben..

Vi körde dessa tre övningar 4 varv… mattan minskade han med 5 sekunder varje gång och herregud vad kämpigt det var.

Jag var genomsvettig och på 30 minuter hade vi kört hela kroppen. Mina armar får ta det lugnt med styrka eftersom min ena inte är bra än. :(

Kände mig stark som en oxe av alla endorfiner efteråt…men trött i kroppen.

Skönt!

Jag fick med Michaels och Annikas grymma träningsdvd, den kan ni beställa om ni vill köra pass hemma framför TVn. Underbara Annika som vann Lets Dance för några år sedan var även min bloggkollega här inne ett tag…. snygga, härliga brud! Jag kommer lägga in ett pass hemma i veckan och träna till deras dvd, enkelt och supereffektivt! Vem vill inte bli smalare, fastare och starkare…

149 kr och ni kan klicka hem den HÄR.

TACK för den här gången Michael, ses i veckan!

Min träningsvecka vet jag i morgon då han har mailat mig hur det ser ut… spännande att se vad han hittar på den här veckan. Idag har jag en hemsk träningsvärk. Bra tecken..

Igår kväll grejade jag och barnen inför kalaset, griljerade julskinka och gjorde fint. Vi spelade julmusik och det var en skön lördagkväll..

Tittade förstås på Så mycket bättre… underbara Darin! Vilket superproffs han är, de andra klarade knappt av att göra om hans låtar. Maja var grym. Som vanligt. Rös i hela kroppen, damn vad bra hon var.

Alltid massa tända ljus…se men inte röra. :)

Griljerar julskinka till skinksmörgås vi skulle ha till kalaset. Doftar ljuvligt….

Bara min fining och Amanda som fattades…. men dom var kvar i Gbg igår då vi hade en del att greja med här hemma.

Bakade även två silviakakor till kalaset med saffran i… glasyren som vanligt fast en påse saffran i varje.

Sedan blev dett blogg mitt i natten som vanligt. :)

Bra och skön lördag, hoppas ni hade en trevlig kväll!

 

2012-12-09 Hälsa, Mitt liv , , ,