• 2018-12-13, 12:04
  • 30

 

Jag önskar er alla en riktigt fin och varm Lucia idag! För mig är detta den vackraste dagen på hela året, så fina minnen jag har från min barndom. Min syster lade precis upp en bild på oss systrar när vi hade Luciatåg med våra hästar som var klädda i glitter och mamma hade sytt linnen av lakan så vi kunde ha över hästen och krona på hjälmen. 

Lucia är en vacker och ljus tradition, jag blir både arg och ledsen när jag läser hur många förskolor eller skolor som ska sluta med Luciatåg för det kan vara kränkande eller jobbigt för barnen som inte vill.

Marilyn vikarierar på en förskola och jag frågade henne om de har Lucia tåg. “Ja det är klart vi har”, svarade hon i morse. Barnen övade för fullt igår när hon jobbade, till och med små tvååringar gick med i ledet och alla ville vara med. 

Så klart att alla barn är olika,, vill man inte vara med så är man inte. Men jag är helt säker på att ingen har tagit skada av att få vara med i ett Luciatåg, som både barn och föräldrar fått njuta av. Sluta med tramseriet att vi ska ta bort våra traditioner, låt föräldrarna titta! Barn mår bra av att uppträda och ställa sig framför åhörare.

Jag tvingade mina stackars systar och hela kusinskaran att ställa upp på Luciatåg för släkten när vi var barn, det var en tradition att vi lussade för farmor och farfar. Så roliga minnen jag har kring det! Hela kusinskaran gick på led och sjöng Lusse lelle och Natten går tunga fjät. 

Jag tror knappast någon har tagit skada av det. Vad har hänt de sista åren i Sverige? Någon skrev en krönika att det är vi föräldrar som är lättkränkta och arga över att vissa förskolor inte har Luciatåg eller låter föräldrarna vara med och titta, men det är ju inte riktigt så. Det är du som tycker vi ska sluta med Luciatåg som är lättkränkt och landet lagom har sagt sitt. 

Jag satt och tittade på SVT:s Luciatåg. Den vackra Lucian med sitt följe spred så mycket ljus och värme. Det behöver vi mer än någonsin.

 

2018-12-13 Johanna Toftby , ,

  • 2015-11-27, 17:00
  • 4

Första Advent närmar sig. Jag älskar den här tiden, tända massa ljus överallt, pynta och feja. Jag och tjejerna hade en mysig kväll häromdagen när vi var och handlade det sista.

Sedan vet jag även hur svårt det kan vara för den del just när det närmar sig jul. Kanske är nyseparerade, man kanske bara vill att julen ska vara över. Läs gärna mitt inlägg om just skilsmässa och hur jag tänkte. Här. Har även skrivit en krönika om julen, hur hela idyllen spricker HÄR.

DSC_1999

Lite Adventsmys som vi fick upp i torsdags hemma.

DSC_2005

Shoppat dom första julklapparna. I god tid…..för en gångs skull.

DSC_0652

DSC_2002

Här är Adventljuset som ni frågade efter på instagram. Jag köpte det i Köpenhamn, Georg Jensen men såg det fanns på NK. Inte alls dyrt.

Kan aldrig vara utan ett Adventsljus. När vi var små kom alltid mormor med sånt och hade även gjort fantastiska Adventskalendrar med paket. Vi var 4 tjejer…….

Jag hade det också till mina tjejer när dom var små och tyckte 48 paket var galet stressigt, haha! Jag var helt knäckt efter sprungit runt som en galning överallt men när allt var klart var det väldigt mysigt. Hittade billiga saker minns jag, det var ju själva grejen att öppna ett litet paket varje dag.

DSC_1943

Recept på bloggar i all ära men vad slår “riktiga kokböcker” med vackra bilder. Nu står tjejernas receptbok framme. “Vinterns söta”. Glöggen och juldoften på Voluspa. Julmusik ur högtalarna =)

DSC_0655

DSC_0659

DSC_0645

IMG_5821.JPG

Här var det nästan mitt i natten när jag tog fram allt i köket.

IMG_5825.JPG

IMG_5826.JPG

Vi avslutade kvällen med lite smygstart…. visst är det gott!

Har ni plaockat fram pyntet hemma? Här ska vi strax på After Ski!

Puss och kram

  • 2015-02-05, 23:19
  • 14

Vad kul att ni gillade hårinlägget! Jag håller på att svara på era frågor så fort jag kan. Har även fått frågor om “grönt hår”, styling och hur man touperar och det kommer här inne snart.

I morse åkte jag ner tidigt till Göteborg då jag hade flera roliga möten inplanerat. Första mötet var med Anette från Stadsmissionen och ska berätta mer i morgon om vad allt handlar om. Så kul!

Sedan mötte jag upp Janne och vi käkade en lunch med en hockeykompis som vi håller på att planera ett projekt med. Käkade en god sallad på Condeco före första träningspasset.

DSC_0335

IMG_4453

Jag och Johan körde axlar och rygg på Nordic Wellness.

IMG_4471

Johan är också den som hjälper mig med utmaningen. Hur går det för er?

Dag 18!

55 Squats 

45 Utfallssteg 

40 Höftlyft 

35 Crunches 

Körde två pass faktiskt på gymmet idag då jag gick med Janne och Amanda ikväll. Nu trappar vi upp och det kommer bli mycket cykling framöver. ;)

IMG_4465.JPG

 

Har även hunnit med att göra fransar hos duktiga Linda på Main. Bild kommer. Effektiva dagar gillar jag.

Sist men inte minst, veckans krönika  Den handlar om #godisstopp och vad jag tycker man kan göra mer. Hur går det för er som kör? Kanske några  bra tips på mellanmål till dom som precis vill bli av med sitt godissug? Skriv gärna ner! För det är skrämmande hur mycket godis vi vräker i oss i Sverige.  Tycker det är en fantastisk kampanj och var med du också! Nu är det många tusen redan som gillar sidan på fb och peppar varann.

Krönikan hittar i GT/Expressen HÄR.

IMG_4428

Jag älskar färsk ananas och kokos. Mums! Enkelt och gott kvällsmål. Åt förstås mat efter sista träningspasset.

Nu ska jag gå igenom en text till en tidning som ska vara klar tills i morgon och sedan ska jag krypa ner bredvid darling. 1 månad har jag haft min ring på fingret idag. Underbart. <3

Kommer sova skönt.

Kram!

 

 

  • 2012-09-26, 20:02
  • 0

Jag skriver krönika varje onsdag i SLA och glömmer av att lägga upp här. Men här kommer dagens :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Är stolt! Mitt alldeles egna moderepotage. :) Tack till min syster och Carina som är bildredigerare. Och Linus du var grym!

 

 

 

 

2012-09-26 Mitt liv ,