• 2019-05-19, 23:24
  • 10

Hoppas ni haft en fin helg, vilken sommarvärme vi haft idag. Härligt! Vi har varit ute och gått flera gånger, Lucy har badat och jag har suttit en del vid datorn för att planera veckans fotografering till boken. Janne är i Holland på jobb hela veckan men kommer vara en del i Göteborg ändå då jag ska på möten.

I veckan ska vi fota sommarmat till boken, höstmat och det roligaste jag vet- Studenten! Den största dagen i sitt liv, det blir ett stort kapitel med massor med tips och recept. Kommer även tipsa er här inne i veckan, vet många läsare och vänner som har student i år. AVIS på er, det är så kul och ett minne för livet.

Därför gör jag en student tre så får ni ännu mer tips i min bok. Haha.

Måste tipsa er om den här goda kycklinggratängen med massor med basilika, tomater, vitlök och en sås med dijonsenap. Den är verkligen superlätt att svänga ihop om man har bråttom, sedan har du lunchlåda till dagen efter. Om inte familjen ätit upp den.

Jag river blomkål på rivjärn sedan kokar några minuter i lättsaltat vatten. Gott att steka också. Älskar blomkålsriset!

Skön dag med mina tjejer efter Marilyn slutade jobbet.

En kvällsrunda så en bild i farten.

Trött liten tjej efter 5 km ikväll, gick även i Göteborg i morse men då lämnade jag in henne efter 2 km, det var alldeles för varmt för henne då. Ikväll var det svalare och hon badade i en kall back på berget.

Kycklinggratäng med basilika och vitlök

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Stek kycklingen i olja i en stekpanna så de får stekyta och färg. Lägg lite olja i en gratängform och lägg i fileérna. Jag delar dem på mitten om de är tjocka. Skär tomaterna och lägg över kycklingen, strimla purjolöken tunt och strö över alla fileér. Hacka basilikan grovt och lägg över allt, salt och peppra. Blanda grädde, (jag brukar ha matlagningsgrädde till vardag men tar 40% till helgmiddag) creme fraiche, dijonsenap, pressade vitlöken, sweet chilin och rör om i en bunke, salta och peppra. Häll allt över gratängen. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Servera med blomkålsris eller vanligt ris, funkar även med kokt potatis. En krispig sallad till med vinegrette är också gott till.

Kycklingratäng med basilika

4

Fina kycklingfileér

2

Stora tomater

1

Kruka färsk basilika

1/2

Purjolök

2

Stora vitlöksklyftor

3 msk

Dijonsenap

1 msk

Sweet chilisås

1 msk

Tomatpure

2 dl

Creme Fraiche

2 dl

Grädde

2 dl

Stark riven ost

Nypa

Salt och peppar

2019-05-19 Johanna Toftby, Recept

  • 2019-02-22, 09:15
  • 34

Fredag är här! Jag vaknade på superhumör, det ska jag behålla hela dagen. Vilket sol! Fantastiskt vinterväder. Vi ska ut och gå en morgonrunda snart. Vad ska ni göra i helgen? Jag ska först jobba här hemma idag, har två stora samarbeten som ska fotas, sedan ska jag göra slingor på Lisa-Marie och efter blir det tåget ner till Janne.

Vi ska vara Göteborg hela helgen för på lördag kväll är det äntligen dags för Mikael Ljungbergs minnesfonds auktion “Minnestavlan” 2019.

Vi har varit där ett par gånger och det är alltid lika trevligt med god mat och uppträdanden, det känns bra i hjärtat eftersom det är en välgörenhetsmiddag. I år utgår konstnärerna från Mikaels ikon moroten. Överskottet går till Mikael Ljungbergs minnesfond och minnesfonden tre ska bli noll.

Igår lagade jag kycklinggratängen med chili och sambal oelek, så enkelt att bara skära ner massa grönsaker  med kyckling och lägga i en form, sedan häller man på gräddblandning med chilisås, sambal oelek, så gott!

Kanske till fredagsmyset? Jag gillar gratänger, sköter sig själv i ugnen och bara ställa fram. Vi äter en god sallad till men ris passar bra till.

Jag kör matlagningsgrädde men kör vanlig 40% om ni vill göra lite lyxigare helgmat.

 

Het kycklinggratäng med krämig chilisås

Skriv ut recept
Tid:
40 min
Antal portioner:
6 portioner

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i strimlor och stek i olja i en stekpanna, salta och peppra. Jag steker så kycklingen får stekyta, den steks färdigt i ugnen sen. Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen. Ta fram en bunke och vispa ihop grädde, creme fraiche, chilisås, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av. Ta mer sambal oelek om du vill ha starkare. Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

4-5

Kycklingfileer

1

Röd paprika

1

Gul paprika

10-12

Champinjoner

1/2

Purjolök

2 tsk

Sambal oleak

1/2 dl

Chilisås

1 msk

Soja

1 msk

Mango chutney

3 dl

Matlagningsgrädde

2 dl

Creme fraiche

2 dl

Stark riven ost

Nypa

Salt och peppar

  • 2018-10-19, 08:00
  • 0

Härligt med fredag! Jag ska snart upp till Löfvingkliniken för en spännande hudbehandlingen sedan direkt till studion igen.

Den här kycklinggratängen gjorde ska jag göra i helgen, en snabb och smakrik gratäng med kyckling, grönsaker, sambal oelek, grädde och chilisås. Så god och passar en fredag så man inte vill stå så länge i köket.

Vi åt med massa god sallad till, den här ska ni prova. Gott med ris eller potatis om ni vill ha tillbehör. Jag äter ibland kolhydrater om jag ska träna på kvällen, annars med grönsaker.

Recept kycklinggratäng med sambal oelek 6 portioner
4-5 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
10-12 champinjoner
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås (Inte sweet chili)
1 msk soja
1 msk mango chutney
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl stark riven ost

Gör så här: 

Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja med salt och peppar. Lägg kycklingen i en form.

Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen.

Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av.

Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

Kika på min story på instagram får ni se Kattis Palmnäs vackra tavlor, jag var på hennes vernissage ute på Nääs fabriker igår. Ska visa bilder och vilken tavla jag köpte. Hon ställer ut där i sex veckor, åk dit och kika!

  • 2018-10-07, 14:13
  • 3

Underbara söndag! Hoppas ni har en skön dag, vilket härligt väder! Jag kom ner till Skövde igår kväll, jag och Marilyn gick till Pinchos och åt, träffade även mina bästa vänner Hanna och Henrik på vägen, vad är oddsen! Mysigt att de tog sällskap en stund på Pinchos.

Idag har vi gått en långrunda före Marilyn började jobba, hon har fått jobb på Kvantum här i Skövde, så glad för hennes skull. Hon vill jobba mycket ett tag nu innan hon bestämmer sig för vad hon vill plugga på högskolan.

Fantastiskt! Jag älskar hösten, det är så frisk och skön luft. Det gör gott för själen att komma ut och röra på sig i den här omgivningen. Eller hur?

Vill ger er ett tips på en god kycklinggratäng jag gjorde innan jag åkte till Falun. Jag älskar gratänger, det går snabbt att fixa ordning och sedan sköter det sig själv i ugnen. Detta fick jag av en kund på salongen och är en av våra favoritgratänger.

När jag skulle fota hade jag alla tre (!) kameror nere i Göteborg, inte en enda var i Skövde. Så ni får hålla tillgodo med mobilbilder, ingen hit att fota maträtter med en mobil men hoppas ni vill prova receptet ändå. Det är jättegott!

Gott med blomkålsris till.

Kycklinggratäng 4 portioner 

Sätt ugnen på 200 grader

4 st kycklingfileér
2 tomater
1 kruka basilika
1/2 purjolök
2-3 vitlöksklyftor
3 msk dijonsenap
1 msk sweet chilisås
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 dl stark riven ost
salt, peppar

Gör så här: 

Stek kycklingen i smör så de får stekyta. Lägg lite olja i en form och lägg i fileérna. Jag delar dem på mitten om de är tjocka.

Skär tomaterna tunt och lägg över kycklingen, strimla purjolöken tunt och strö över alla fileér. Hacka basilikan grovt och lägg över allt, salt och peppra.

Blanda grädde, creme fraiche, dijonsenap, pressade vitlöken, sweet chilin och rör om i en bunke. Häll allt i gratängen. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med blomkålsris eller vanligt ris. Jag hade blomkålsris. Blir så gott och nyttigt.

Jag river ett blomkålshuvud på grövsta rivjärnet, sedan kan man koka upp det snabbt i vatten med lite salt eller också steker man det i lite olja.

 

 

 

 

 

 

 

  • 2018-08-11, 09:33
  • 16

Lördag och härligt med lite regn, jag och Lucy har varit ute en sväng, skön och fräsch luft ute!

Här kommer ett tips på en riktigt god kycklingratäng, jag gjorde den när jag var hemma i torsdags och tjejerna älskar den. Kyckling med grönsaker och svamp, en krämig chilisås med mycket smak. Byt ut kyckling mot fläskfile om du vill ha kött, eller aubergine för vegetariskt.

Supergott!

Älskar gratänger, det går snabbt att svänga ihop och sköter sig själv i ugnen. Bra med lunchlådor också. Jag äter sallad eller gärna kål till, ris är också gott.

Recept kycklinggratäng med sambal oelek 6 portioner
4-5 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
10-12 champinjoner
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås
1 msk soja
1 msk mango chutney
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl stark riven ost

Gör så här: 

-Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja med salt och peppar. Lägg kycklingen i en form.

-Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen.

-Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av.

-Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

 

2018-08-11 Recept , ,
  • 2018-04-30, 12:46
  • 6

Trevlig Valborg! Vad gör ni idag? Kanske lediga och förbereder middag? Här kommer tips på en jättegod gratäng! Kyckling med sambal oelek, massa grönsaker, chilisås och grädde, alltså den är så god! Servera med en god sallad eller ris, enkelt och supergott.

Hemmamaten slår ju de flesta restaurangerna även om jag älskar att gå ut och äta. Men duka fint och förbereda middag för nära och kära är ju så kul. Vi kommer ta det lugnt och bara vara hemma, har varit en hektisk helg och på onsdag morgon åker jag till Paris, men god mat måste vi ju ha ändå.

Jag har mycket recept här på bloggen som passar både mindre och större sällskap. Skriv in i sökfältet ovan så kommer alla recept upp. Pajer, gratänger, massor med olika grytor, pastarätter, men förstås massa tips på olika charkbrickor som är min favorit om man är många. Alltid lika trevligt med en härlig ost och charkbricka!

Jag ska laga kycklinggratängen som tjejerna älskar här hemma. Bara att skära och lägga i en form så sköter den sig själv i ugnen.

Recept kycklinggratäng med sambal oelek 6 portioner
4-5 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
10-12 champinjoner
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås (Inte sweet chili)
1 msk soja
1 msk mango chutney
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl stark riven ost

Gör så här: 

-Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja med salt och peppar.
-Lägg kycklingen i en form. Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen.
-Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av.
-Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

Nu ska jag byta om, ska ner till gymet och köra ett härligt gympass, älskar att träna när det är helgdagar, så skön belöning om man ska äta en god middag på kvällen.

 

 

 

  • 2017-10-13, 13:20
  • 25

Gratäng är bland det godaste som finns! Dessutom lätt att förbereda om du ska ha många gäster. Kycklinggratäng med ädelostsås och broccoli, servera med en sallad eller potatis. Lagar jag den på vardag blir det en fräsch sallad till. Snabbt och enkelt, vansinnigt gott.

 

Kyckling i ädelost och broccoli 4 port

3 -4 kycklingfileér
150 gram färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
400 gram broccoli
150 gram ädelost
3 dl grädde
salt, peppar
smör till stekning
10 babytomater
Färsk basilika
ca 100 gram riven stark ost

Gör så här:
Krydda kycklingen och bryn den i i smöret på medlevärme tills de fått fin färg, ca 5 minuter. Lägg kycklingen åt sidan. Dela champinjonerna och skär löken, lägg det tillsammans med vitlöken i pannan och fräs några minuter till de mjuknat något.

Sätt ugnen på 200 grader. Dela broccolin i mindre bitar, skär tomaterna i två delar. Smula ädelosten i en liten gryta och häll på grädden. Låt koka några minuter och rör om. Bränn inte.

Skiva kycklingen i varva i en form med svampen, löken, broccolin och löken. Häll sist på ostblandningen och strö lite riven stark ost  överst.

Gratinera i ugnen ca 200 grader i ca 20-25 minuter. Servera med pressad potatis eller ris, igår hade vi klyftpotatis för jag var tvungen att testa vår nya fritös. (inte med olja)

Smaklig måltid! Detta är hur gott som helst.